Svar

här kommer svaren på frågestunden som blev en riktig höjdare haha =P

Vad ær ditt favoritgodis?
jag har inget favorit godis eftersom jag nästan aldrig äter det, äter häldre frukt. men ska ja välja något så måste ja säga chocklad för de har ja svårt att motså.

Vilket datum har Adam fødelsedag?
Adams födelsedag är den 3 Oktober.

Vart bor du nu efter att du flyttade?
Nu bor vi i Nyfors i Eskilstuna

Om jag kommer till Eskilstuna, kommer du vilja træffa mig då?
det är en personlig fråga som jag måste svara på dig till i din blogg eller genom ett mail.

Vem är innlägget "ENSAMHET" till som du skrev den 24/6?
vem inlägget är riktat mot känner jag inte att jag vill utlämna här i bloggen, den personen jag menar vet vem den är.

Hur är det mellan dig och din kille?
Blivande tvåbarns föräldrar vad mer behöver jag säga =) två underverkt som kan förgylla ens dag!


Pinsamt

okej det blev ingen höjdare med frågestund. det är ändå runt 100 personer som varit inne på bloggen idag men endå bara en fråga. så jag ska göra något att äta så får vi se om de blivit fler frågor senare.

Frågestund

Glöm inte att de är frågestund hela dagen idag!! ni är ganska måsga som läser min blogg så ställ en fråga. precis vad som helst!!


FRÅGA PÅ !!!

Äntligen Bestämt

Nu har ja äntligen bestämt vilken vagn jag ska ha och då kom problemet med vilken färg men som tur var så var den slut i den vinröda färgen som var super snygg så då vart de problemet löst. eftersom att den bara fanns i svart kvar så är det meningen att jag ska ha svart! =) har varit inne på svart hela tiden tills ja såg den här i vinröd. så med ganska stor säkerhet är det den här vagnen vi kommer ha hemma om ca 1 vecka när jag beställt den och om leverans tiderna stämmer! =)


.

det blir inte så mycket uppdateringar nu för tiden. adams farfar är iaf här och hälsar på han ska åka till tunisien en månad sen stannar han väl här på vägen hem igen.

igår var vi på tuna o sprang runt lite, han skulle köpe pressenter till familjen nere i tunisien jag var inne på hemtex så de blev ett par nya gardiner till adams rum och ett par varma toflor som bäbisen ska ha i vagnen när de blir lite kallare ute.

jag skulle behlva städa o tvätta men jag orkar bara inte. är helt slut. jag har iaf varit duktig och skriviit in på mig arbetsförmedlingen nu, så nu är ja arbetslös tills ja övergår till att vara mamma ledig =)


Adam med pappa, farfar och sina fastrar förra sommaren i tunisien =)

v. 32

De senaste veckorna har magen växt massor, börjar bli lite jobbigt att göra vissa saker men så länge jag kan ta mig framåt så går de bra!   =)   när jag väntade adam var allting så himla smidigt kunde göra samma saker med magen som innan magen blev stor =P





Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Den väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis ”ska” göra och är drygt 40 cm lång.

På grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds – ungefär 900 gram!

bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

Helgen

har inte blivit någon uppdatering under helgen men så här har det sett ut.

Fredag:
midsommarafton började hemma hos mormor o morfar med att fira deras 50 åriga bröllopsdag sen avslutades den med grillning och annat gott hemma hos mamma på landet.

Lördag:
spenderades hemma hos mamma i solen =) var ute hela dagen och lekte

Söndag:
såg likadan ut som lördag, vattenspridare, studsmatta mm..

vi har iaf haft en bra helg och nu är vi hemma, idag kommer adams farfar hit från skellefteå och hälsar på innan han åker vidare till tunisien.

Svar till jennie

jennie om Ensamhet..:
HEJ EN LITEN FRÅGA.HUR GAMMAL ÄR DIN SON? HUR GAMMAL VAR DU NÄR DU FICK HONOM?



eftersom att ja inte kan svara direkt till dig så svarar jag här.  min son är 3 1/2 år han fyller 4 i Oktober. jag fick honom 2 månader innan jag fyllde 16 så jag var 15 när han föddes.




Jag tänkte ha en frågestund. på onsdag hela dagen kan man ställa frågor så svarar jag på dom på kvällen. fråga precis vad som helst!!

Ensamhet..

Låt mig gå vidare. Släpp greppet om mig helt är de så svårt!! hur ska ja gå vidare om du hela tiden drar mig tillbaka!!

jag måste komma ut, ja måste komma hem ifrån, känner mig inlåst och ensam. måste kunna hålla humöret uppe adam ska inte behöva lida av att ja mår dåligt. imorgon får ja iaf träffa familjen, får se om vi blir kvar hos mamma  i helgen eller vad vi hittar på, jag måste bara bort hem ifrån blir deprimerad av att bara göra ingenting!

 

YOU MAKE ME STRONG!!


Baby shopping

sat och gjorde en lista med vilka saker vi har och vad vi behöver köpa till bäbisen och de visade sig att det var mer en ja trodde eller de vart mer när ja skrev ner det en bara hade det i huvudet =)

Saker som vi har kvar att köpa

VAGN!!
Skötväska
Mobil till vagnen
Nappflaskor
Nappar
Flaskborste
Våtservetter
Spjälskydd
Mobil till sängen
Filt
Blöjor
Tops
Baby talk
Amningskupor
Badcape
Badhjälp till badkaret/ badbaljan
Napptermometer
Blöjor
Nagelsax
Salva
Tvål
Olja
Shampoo

det är mest en massa små saker =P men de blev endå mer en ja trott. får passa på att handla lite när vi stor handlar den här månaden. de mesta finns ju i vanliga mat affärer så det ska nog inte bli nått större problem att skaffa de saker som behövs.

det är så mycket som behövs till bäbisen just nu och ja börjar oroa mig för hur de ska finnas pengar o köpa presenter till min stora kille som blir 4 år strax efter att bäbisen är född.

.

trött trött trött är bara förnamnet idag, adam somnade halv 9 igår och ja la mig vid 11 tiden. kl 8 blev ja väckt och de va bara så jobbigt att gå upp, adam och pappa bestämmer sig för att ha lite kul så dom hämtar ett glas vatten som jag får över mig. inte de bästa sättet att vakna på. just nu ligger vi på soffan och kollar bolibompa ska asnart ut ett tag och hämta frisk luft o se om ja piggar på mig.

vill åka till tuna. skulle på ett möte idag men de visade sig att de var igår så de missa vi. fick ju pressentkort på hemtex så vill köpa massa nytt till badrummet och eventuellt ett par gardiner till adam. någon som vill till tuna ? skicka ett meddelande ;)

V. 31

Har glömt att uppdatera att ja bytit vecka =) så jag gör de nu. jag är inne på v 31 och de sista 2 veckorna har gått jättefort. jag håller på att fixa och dona hemma, rensar och kastar sakert =) idag ska ja gå igenom adams kläder och se vad han vuxit ur. han fick lite nytt igår när vi var på M kläder det var halva priset på hela köpet av barnkläder. det fanns tyverr inte så mycket till bäbisen det är så svårt när man inte vet könet till 100 % vi vet att det till 80 % blir en pojke men barnmorskan är inte helt hundra på att hon såg rätt så nu är de bara vänta och se. vågar inte riktigt köpa massa pojk kläder enu har massor efter adam så när bäbisen väl är ute blir det shopping =) köpte strumpor igår 3 pack bäbisstrumpor för bara 14 kr  =) 

 
Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.
Bebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.



68 dagar till BF =)


Årets ung mammablogg!!



Jag vill bli årets ungmammablogg, synas i tidningen Ungmamma samt få hem en Goodiebag värde 3000:-. Vill du också det? Gå in http://chicmommy.blogg.se/2010/june/bli-arets-ungmammablogg.html#comment  och nominera dig!


nominera mig =) om ni tycker att jag är en värdig vinnare =)


Barnvagn

just nu har ja lite beslutsångest ska beställa/köpa vagn men kan inte bestämma vilken jag ska ha. har svårt att beställa från internet n'r man inte kan känna o klämma på sakerna men att hitta en på blocket är också svårt man vet inte vad vagnen vart med om och om den är helt säker. eftersom jag inte har bil så måste jag hitta någon som kan skjutsa mig o hämta vagnen mm.. beställa från internet får duga är inte vagnen bra så kan man ju skicka tillbaka.

nu står det mellan

Barnvagn Focus Duo - Hel Svart


Pris 2795 kr
frakt 299 kr
Barnvagn Focus Duo, är en exclusiv barnvagns serie där allt följer med som du behöver tills barnet inte vill åka mer barnvagn.
Vagnen är stabil och lätt hanterlig
Denna vagn är 2 barnvagnar i en , den har en vändbar liggdel samt en vändbar sittdel med bygel.
Fjädring är av senaste modell vilket ger bra komfort och gör det enkelt att vagga barnet till sömns.
Tålig och vattenavvisande materiel som är UV beständigt och flamm säkert.
Handtag, ryggstöd och benstöd är ställbara.
5-punktssele.
Ramen är gjord av aluminium
Reflexer på barnvagnen

Ingår i vagnen:
★ Kullagrade lufthjul med kromade fälgar (För bästa rullning)
★ Liggdel med madrass (hårdlift) har även två sittläge
★ Sittdel som enkel monteras i båda färdriktningarna, har även fullt liggläge
★ Stor Inköpskorg
★ Skötväska

Storlek hopfälld 90x60x40
Liggdelens mått 83x37cm
Vikt 16.5 kg.



Jumper X - Svart



pris 3695 kr
frakt 299 kr
Marknadens mest prisvärda barnvagn , med svängbara framhjul med möjlighet att installera en ligg-och sittdel i båda riktningar, fram och bakåt, 9-punkts justerbart handtag, 4-punkt justerbart ryggstöd, 9-punkts justerbart ben stöd, stora pumpade hjul, 5-punkts säkerhetsbälte,vädringslucka fram till med myggnät

I satsen ingår: liggdel, sittdel, regnskydd,skötväska, varukorg

Vikt : 10 kg
Liggdel : Längd 75cm Bredd 35cm Höjd 20cm
Sittdel : Längd 50cm Bredd 32cm Höjd 50cm
Barnvagnen Uppfälld : Längd 98cm Bredd 60 cm Höjd 115cm
Barnvagnen Ihopfälld: Längd 90cm Bredd 60 cm Höjd 31cm
Godkänd enligt europeiska barnvagnsstandarden EN 1888: 2003
För barn i åldern 0-36 månader och vikt max 15 kg

Alla tyger är auktoriserade av Öko-Tex Standard 100



vi har hár ganska liten hiss där vi bor någon som kan säga något bra /dåligt om vagnarna?

Dator..

Min dator är sten död, vet inte vad som hänt den fungerade igår när jag gick och la mig och nu är den död! fungerar inte att ladda den heller. =( alla bilder finns i den så den måste på lagning!!! jag höll på att tömma den på bilder men kunde inte framkalla  alla på en gång. han flytta 800 bilder till ett minneskort men det är typ en miljon bilder kvar, alla bilder från studenten och massa andra bilder . tömde alla bilder och video från kamran i förr går för att ha plats för nytt när vi skulle till kolmorden. J*VLA dator!! försäkringen har gått ut så de kommer kosta en miljon för att laga datorn men de måste jag för ja ska ha bilderna så är de bara!!

datorn har ingen  bra timing, precis när vi ska köpa allt de sista till bäbisen så går den sönder. adam fyller år strax efter bäbisen är född så presenter till han ska också köpas.

usch men men inget ja kan göra något åt!

Kolmorden

Imorgon drar vi till Kolmorden, minnen från förra året väcks och den första tanken som kommer upp är "i nyköping finns de svenska filmer" haha ja är man inte mycket hemifrån så blir de lätt förvirrade.

Adam fick 500 kr av mammas kompis idag så han skulle ha lite glasspengar med sig imorgon =O hallå glasspengar är inte de typ en 20 lapp men men adam är glad och jag är glad hans ska få göra precis vad han vill för sig peng!! =) skönt att inte  behöva tänka på pengar, den här pengen är hans o då får han köpa eller göra precis vad han vill för den de känns så himla skönt att kunna ge honom den möjligheten! =)

nu ska ja göra pankaka. ha en bra lördag!

Fler bilder

Jag och brorsan (han lagom full , kunde knapt stå på benen!!)


Som sagt de mesta gick fel, jag var nog den enda som gick ut FB3 istället för BF3
bra jobbat pappa ;) inte lätt när man börjar bli gammal =)



min lilla prins förbereder sig inför den dagen det blir hans tur!


bästa citatet på hela student dagen måste ha kommit från min lillebror.

"Mamma, Pappa när jag ska ta studenten, lever ni då?!" japp en 8 årings tankar kring livet!! haha

V.30

Nu har jag gått halva v 30 har inte hunnit uppdatera så mycket.




nu väger min bäbis runt 1500 gram (vet de för dom har kollat genom ultraljud) för en vecka sen vägde den 1200 gram. följer kurvan exakt inte över och inte under! en välskapt liten sak där inne =)

nu är bäbisen ca 38 cm lång från topp till tå.Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs som sagt upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.

Bilder

Emma har varit snäll och skickat lite bilder från studenten kunde inte ta emot alla så nu måste jag skaffa FACEBOOK stort steg måste ja säga =P men inte en ja ska snart haha..

från V Jag, sofia, emma, elin Å



Klassen

Jag och Emma. kommer minnas dig som mag tafsaren emma =P haha BTW snygg bild måste ja säga!


Ny vecka nya tag

jag funderar på att sluta blogga här då den är någon som tycker det är jätte roligt att leka spion över mitt liv och rapporterar allt ja gör, säger, skriver mm.. j*vligt trött på det. men bloggen skriver jag för min egen skull jag har nästan ingen jag kan prata med och det är skönt att skriva av sig. hatar vuxna människor som inte är mogna nog att sköta sitt och skita i andra!  tänker inte låta henne påverka mitt liv. jag skiter fullständigt i vad hon har att säga och vad personen hon rapporterar till har att säga, sick and tierd of all the shit!!

mitt liv, min familj, mina val, så sluta lägga dig i och sköt din dotter istället för någon annans!!!


Trött

jag är så trött just nu, adam är också jätte trött han bara gnäller och gråter för ingenting. det vart inte många timmar sömn för honnom heller i natt så vi ska snart gå och lägga oss. ska ta lite kvällsmat sen borsta tänderna och sova!! känner mig som en zombie orkar ingenting.

bäbisen har varit jätte aktiv idag och har hållt igång hela dagen man ser hur hela magen rör sig. det har varit så mycket senaste tiden att ja varit rädd att något ska hända med bäbisen så det ska bli skönt att börja gå på tätare kontroller hos barnmorskan och vi ska dit på tisdag igen =)

nu ska vi förbereda för sängen   GOD NATT

Studenten!!

vill bara lägga mig ner och gråta men måste vara stark, måste hålla humöret uppe för adams skull. de senaste 2 nätterna har de blivit totalt 9 timmars sömn och det är aldelles för lite mot vad jag behöver. studenten blev inte som jag hade tänkt mig de känns som att allting gick fel precis hela dagen. 

Dagen började 05.43 vaknar med ett ryck inser att jag har ca 15 minuter på mig att ta mig till parken där vi ska ha champanjefrukost, skyndar iväg, himlen spricker upp och solen tittar fram då känns de så himla skönt YES det blev sol på studenten.

hem igen vid halv 8 mamma kommer fixar håret på desire, sen min tur ska va i skolan kl 10.00, halv 10 konstaterar mamma att det inte händer något när hon ska locka mitt hår. (hade inte bytit om eller sminkat mig)

10.05 i skolan ( hade inte hunit kolla mig i spegeln visste inte ens hur ja såg ut.) börjar skriva i varandras mössor, vad händer jo jag börjar blöda näsblod, de kommer blod på klänningen o sjalen som ja hade, tur är så kom de inte så jätte mycket.

vid 12.00 får jätte ont i magen (1 L jordgubbar och kolsyra till frukost ingen bra kombination)

13.58 magont blir bättre

14.00 vi springer ut i ösregn, folk har tagit sig upp till dörren så vi kommer knappt ut.

14.30 ca vi ska åka iväg med flaket adam blir jätte ledsen när jag går på flaket och ska åka iväg. jag "gömmer" mig lite på flaket för att ja ska slippa se att han är ledsen, kastar av alla saker ja fått runt halsen till adam. (i hopp om att han ska bli glad) det går bra ja håller humöret upp tills flaket börjar rulla då bryter jag ihop, jag klarar det inte kan inte se adam ledsen det är för jobbigt, gråter ett tag försöker glömma och ha kul med de andra men de  går inte under hela tiden gråter jag under korta perioder över mitt dåliga samveta att jag åkte och inte kunde krama om adam när han var ledsen.

16.30 vi går av flaket mamma hämtar mig adam hade precis vaknat, åker för att hämta upp mormor och morfar som är och grattar min kusin som gick ut på en annan skola, får sitta o vänta o kolla när alla firar honom när de för mig ska vara min dag så ska ja kolla när han blir firad o bli stressad av att veta att alla som ska fira mig sitter o väntar hemma hos pappa.

ca 17.30 hemma hos pappa, helt slut så många som pratar och grattar och frågar kan inte koncentrera mig på något. fick fina presenter, presentkort på lite olika ställen och smycken och chocklad. lagom mycket folk var där hade det varit fler hade det nog blivit för mycket. jag och h fick sitta på varsin ände av bordet och de kändes lite jobbigt då han inte känner min släkt så jätte bra, jag han inte prata med honom eftersom han satt så långt bort och vid halv 8 skulle han åka och jobba =( kändes jätte trist hade hoppats att han skulle vara ledig så vi kunde basta.

22.00 jag somnar nästan i stolen på haltanen. hjälper till att plocka undan kollar mina presenter igen i lugn och ro.

ca 00.40 somnar!!! 


ja vad mer kunde ha gått fel. jag hade trevligt med släkt och vänner, fick god mat, fina presenter och jag blev klar med skolan det var det bästa av allt på hela dagen. skulle gärna göra om det men då skulle jag göra allting bättre.

har inga bilder enu allting är i mammas o pappas kameror.

nu ska ja fixa lite mat sen ska ja lägga mig på soffan och längta tills de blir dags att sova.


HOPPAS ATT ALLA ANDRA SOM TOG STUDENTEN HADE DET SUPER BRA !!!

Dagen före

idag är det dagen före studenten =) känns helt underbart att de äntligen är dags. var på tuna park igår kväll med mamma för att köpa det sista men det fanns ingen bolero så de vart en sjal istället. köpte ett par tunna vita leggings till klänningen men upptäckte när ja kom hem att dom var mycket vitare än kläningen men de finns ingen tid att köpa nya så de får duga. jag hoppas verkligen att det inte kommer regna för då blir de kallt. det regnar idag så vi får hoppas på fint väder imorgon. vid ett tiden ska vi hem till sussi och fixa släpet och förhoppningsvis kommer de börja kännas som verklighet då. ja ska snart prov locka mitt hår för att se vilka lockar jag ska ha.

adam ska sova borta ikväll eftersom ja ska upp tidigt på champanje frukost, ska självklart inte dricka utan har köpt alkoholfri dricka att ha med


från mössprovning till riktig mösspåtagning!!!


 


4 dagar

NU är de 4 dagar kvar jag har inte riktigt förstått att det är dags tror ja. inget kvar i skolan och snart kommer vi springa ut och skrika av glädje är de verkligen de jag ska göra på lördag, nej jag fattar de fortfarande inte men gud vad de kommer kännas bra när de väl är dags. äntligen är skolan slut!! 

idag har det varit lite sol så jag och adam satt ute och åt frukost sen blev de lite paj med vaniljsås. vi har klippt gräset och geggat lite med vatten, började rensa ogräs men de var för jobbigt så vi gav upp är som sagt inte så smidig längre så de är ganska jobbigt att röra sig =P


jag väntar med spänning på ett meddelande men de verkar aldrig komma. mammas kusin är beräknad att föda idag och hon har inte varit inne på msn på hela dagen vilket hon alltid annars brukar vara så nu är de bara vänta o se om de kommer något meddelande idag eller imorgon.

nun ska vi ut och spela lite fotboll men ha en bra dag =)

V.29

Nu är ja inne på v 29 och det är 11 veckor till bf datumet =)



Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.

Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Underhudsfettet bildas och fingernaglarna växer.

 

Bilder

här är bilderna från parken zoo, skulle lägga ut dom igår med jag orkade aldrig. det var jag, adam och mina 2 bröder och min älsta brors flickvän. missade att ta kort på mig och zanna  =) men de var ju vi som befann oss bakom kamran, tror ja fick med zanna på film när ja filmade lite =) 

Idag har vi bakat bullar och rabarber paj det var såååå gott =) har setat ute i solen hela dagen och jag måste säga att ja har fått färg =O dags att börja rita kors i taket!!! efter 3 solningar utomhus så har ja färg!! jag som aldrig blir brun! blir inte ens brun när vi varit i tunisien 3 veckor. men men har lite vita fläckar på kroppen endå men dom syns inte under student klänningen så de spelar ingen roll. ni som känner mig vet hur ja solar !! (med kläder) haha faktist linne och kortbyxor =P

5 dagar kvar till studenten!! och enligt SMHI ska de med 95 % säkerhet regna den dagen men jag tappar inte hoppet för jag har beställt sol!!!!!






1 Vecka

Nu är de en vecka kvar till studenten (7 dagar)  tiden går fort. jag och adam bor hemma hos mamma och de är så skönt att kunna vara ute hela tiden, adam springer på gräsmattan och leker, just nu sitter jag ute i solen och bara njuter. om 20 minuter kommer min bror och hämtar oss då ska vi till parken zoo och åka karuseller och kolla på djuren. dom ska ha gjort om en del så vi får se om de blivit bättre eller sämre. fantomen och vita tigrarna är borta och iställe finns kalle kunskap och leo lejon. 19 grader i skuggan just nu och solen bara värmer kan det bli en bättre dag att gå till parken. får se om de blir en sväng till pappa efter parken zoo. nu ska ja slänga åt hästarna lite mat så dom klarar sig.


ikväll tänkte ja försöka lägga ut lite bilder men lovar inget för ja glömmer alltid men ja ska försöka. =)

ha en bra dag.

9 dagar

Nu är de bara 9 dagar kvar, de är inte ens ett två siffrigt nummer. h har flygit iväg till tunisien och landar om ca 30 min. jag kom hem från skolan för ett tag sen jag ska packa ihop lite saker för jag och adam ska bo hos mamma den här veckan. jag får ju knapt göra något så då är de lättast att bo hos mamma ute på landet. adam kan leka o ja kan passa på att sola =) har skola imorgon och onsdag nästa vecka sen på torsdag nästa vecka är det träning inför studenten i aulan. på torsdag kommer även h hem så det ser jag fram emot.



Veckans planer.

Fredag: klassens dag, fika kubb mm..

Lördag: parken zoo med adam och båda mina bröder

Söndag : en lugn dag hemma hos mamma, kanske baka lite inför studenten.

Måndag: inga planer under dagen men på kvällen ska vi ut och äta med klassen.

Tisdag: Inga planer

Onsdag: träffas med klassen Aktiviteter, fika (grilla?)

Torsdag: Träning i Aulan, H kommer hem =)


sen är de bara fredag kvar sen är de dags för studenten =) ikväll när mamma slutar jobbet ska vi en snabbis förbi tuna o se om ja hittar de sista ja ska ha. vi ska köpa presenter o skicka med mammas moster gun, min syssling har precis fått barn och hennes son fyller år så 2 pressenter blir det =)

ja känner min otroligt rastlös, ska städa undan lite och packa saker sen ska vi försöka ta oss till mammas jobb. de enda problemet är att ja är så trött och inte orkar något men ja klarar inte av att bara sitta stilla heller.


Min älskling, ca 5 månader gammal =) med andra ord för 3 år och 3 månader sen tiden går så fort!!!


Onsdag

Idag är det onsdag vi har inte gjort något speciellt, ja vågar inte göra så mycket vill ta det så lungt som möjligt så lillen stannar där inne. känns jobbigt att h åker bort en vecka imorgon saknaden kommer bli stor och jobbig förhoppningsvis gör vi en massa kul sista veckan i skolan så tiden flyger iväg, när han kommer hem är de 2 dagar till studenten och jag är så glad att han är hemma till det.

adam somnade nyss ja ska ta och äta något sen ska ja ta ett bad. stressen som ja ska undvika är omöjlig att undvika just nu är ja stressad över att h inte packat enu och han åker runt 8 imorgon och är inte en morgonpigg person. usch ett bad ska nog få mig att inte stressa det är ju trots allt han ska åka, inte jag. 


ett varmt skum bad kan nog vara bra för den onda ryggen =)  

TV kväll

adam har varit jätte trött senaste dagarna han somnade för ett tag sen och eftersom jag är ledig imorgon så får han sova.

ikväll är de tv kväll med bara massa bra på tv. =) får se om de blir slagsmål om tv:n ikväll. sambo har massa att fixa innan han åker till tunisien på torsdag så de borde lösa sig ganska bra.

Vit soppa med gurka i

På dagis idag hade dom fått potatis och något kött och tzatsiki. adam hade ätit jätte bra.

Jag- hej gubben, har du ätit fördigt, var de god mat
Adam- ja, ska vi hem nu
jag- ja de ska vi, vad fick du för god mat?
adam- soppa, vit soppa med gurka i
jag- okej, (funderar ett tag) de låter gott.
adam- ja de var jätte gott

när vi är på väg ut kollar ja på mat listan o ser att dom ätit tzatsiki, haha ja nu vet ja iaf att han gillar de. =)


Gruppmödravård 3

Kom nyss hem från barnmorskan idag pratade vi om förlossning och lite om olika smärtlindringar. är en väldigt tyst grupp inte många som pratar så idag tog ja initiavtivet och pratade på då var de några som vaknade till liv.

bäbisens hjärthjud var bra och alla andra prover var också bra men smärtan som jag haft i magen är inte bra, hon vet inte riktigt vad det kan vara men nästa gång ska vi eventuellt göra ett ultraljud och se om allt är okej. jag är otroligt rädd att något ska hända med tanke på att ja haft så ont så kan de hända att bäbisen kommer tidigare en beräknat så nu är jag glad för varje dag som den stannar där inne, minsta ont jag får så är det akuten som gäller på en gång. ska till barnmorskan igen om 2 veckor då får vi se om de blivit bättre eller sämre. jag ska undvika stress och rörelser eller andra saker där jag måste ta i eller anstränga mig. de kommer bli svårt men det är ett måste. ju längre bäbisen stannar där inne desto större chans att den klarar sig.

jag ska försöka hålla humöret uppe och vara stark jag har ju trotsa allt adam att ta hand om, vi väntar på att sambo ska sluta jobbet så ska vi till stan och fixa med telefon och så. känns skönt att ha kollat upp nu att bäbisen mår bra och att hjärtat pumpar på som de ska.

 

RSS 2.0