Måndag 31/8

Idag började vi halv 9 så tanken var att jag skulle gå upp klockan 6 för att hinna med allt om ska göras innan man kan landa i skolan men jag vaknade klockan 7 så de blev till o stressa iväg eftersom adam skulle vara på dagis klockan 8 för att äta frukost. sen har jag haft lektioner precis heladagen, slutade halv sex med sista lektionen historia och rentutsagt så känns de som att den kursen kommer bli rena helvetet med en sån sträng men endå snäll lärare kommer de nog bli tufft, alla de som va med på  lektionen förtår nog vad jag

idag hämtade älsklingen adam på dagis halv 2 så dom roade sig lite tills jag slutade halv 6 dom åt glas o käkade på corner  adam hade haft så roligt med pappa att han fick tillåtelse att hämta honnom igen =D det är bra för då kanske jag slipper magont nästa gång som jag går sent o han ska hämta adam, som ni kanske förstår så har det nästan alltid varit jag som hämtat o lämat adam på dagis och är jag ledig så är adam med mig helatiden  jag klarar helt enkelt inte av att vara utan honnom på fritiden då får jag lite dåligt samvete men han älskar att få följa med mamma o göra saker allt som jag gör, gör han. =D utan han är jag inte hel.. den känns som en del av mig saknas. nu så ligger älsklingen o sover i sitt rum så jag ska krypa i säng jag också så kanke jag kommer upp ur sängen imorgon.

 jag ska försöka uppdatera lite oftare men hinner inte med nu när skolan har börjat.



Mina älsklingar, Som betyder allt för mig!

 


hemma

nu är jag hemma igen men orkar inte skriva för tillfället utan jag ska krypa i sängen men skriver mera imorgon. för övrigt så börjar jag halv 9 imorgon och slutar halv 6 jag kommer vara helt död så de är inte säkert att jag orkar skriva då heller men de får vi e då! NU SKA JA SOVA!!!!   


// Elin


fredag kväll

som jag skrev tidigare skulle vi ha fredagsmys men planerna är ändrade jag mår så dåligt utav allt som hänt.. jag ska åka hem till mamma även denna helg o se om vi kan få fram någon vettig lösning på allt för vi är överens om att jag ska gå klart skolan.. men som sagt adam är viktigast och går före allt.  så i helgen får vi se vad vi kommer fram till...

det kommer nog inte bli någon uppdatering under helgen för mammas internet är så segt.. men var berädd för närsom hälst dyker jag upp här igen o då hoppas jag att jag mår lite bättre.. nu ska jag steka på mina hemma gjorda hamburgare.. sen måste jag packa.


// Elin

28/8 Fredag..

Så var det fredag igen veckan har gått ganska fort.  i helgen ska jag o min bror ta tag i mammas vardagsrum och hall det kommer nog bli super fint =D min bror är så himla bra på att fixa saker och inredning hans lägenhet är topprenoverad o super fin.  nu ska jag lägga mig i sängen och vila lite så jag orkar ta mig till affären o köpa chips o dricka sen, vi ska ha fredagsmys!!  

Kommentera gärna inläggen..

// Elin

Skolan /arbetlös

socialen vill att jag ska hoppa av skolan om vi ska få pengar?! hur sjukt är inte det.  hur ska man kunna välja mellan att vara arbetlös o kunna försörja sin son eller att fortsätta skolan o ha möjlighet till jobb. det är väl klart att Adam kommer i första hand men vad ska jag göra ska jag ge upp skolan bara för att socialen säger det! aldrig jag vill gå fördigt min utbildning. ska jag fotsätta skolan kita i räkningarna så att jag har råd med mat o kläder till adam eller ska jag hoppa av skolan och kunna leva normalt men snålt. 

snälla säg vad ni tycker jag behöver hjälp!!!


// Elin


Ny hårfärg

Färgar håret mamma och adam penslar i färgen.

27/8 Torsdag

Idag började skolan 10.20 o sen slutade vi 13.10  så det var riktigt skönt att få sluta tidigt.. när jag kom till dagis hade adam inte vaknat enu så medan han fick vakna till så pratade jag lite med personalen vi skrev upp hanns nya tider o sånt sedan cycklade vi hem nu har vi ätit lite mellanmål. jag ska söka lite jobb på internet för nu börjar det bli riktigt tufft. fick precis veta att vi ska leva på ett barnbidrag som endel av går till adams konto sedan får vi ett bostadsbidrag och aktivitetsstöd från föräkringskassan altså vi ska sammanlagt leva på ca 5500 kr och hyran ligger på 4960 kr sedan är det högen med räkningar som ligger på ca 2500 kr =S nu är det lite kris vet inte vart jag ska ta vägen om jag ka få pengar av socialen måste jag ge upp skolan och det är något som jag verkligen inte vill har bara det här året kvar.  det är så j*vla jobbigt när man tvingas göra saker som man inte vill hur ka jag kunna få jobb utan utbildning?!!  jusst nu vill jag bara ge upp allt och gå o gömma mig! livet känns pest o pina och bröllopsplanerna är krossade totalt jusst nu kulle vill jag bara bryta ihop och skrika rakt ut  men måste bita ihop tills adam sover han får inte se sin mamma må dåligt jusst nu är det bara försöka le o se glad ut för hanns skull. han ska inte lida för att jag gör det!!

om någon har något jobb så snälla säg till jag vill inget heldre en att försörja min son som om drygt en månad fyller 3 år..


// Elin

lite bilder

Kollar på film hemma hos mormor (spännande)


Duktig kille skurar i stallet.



Ingen bra bild, men han rider själv på stora hästen =D

Borstar sin lilla häst Bella..

26/8 Onsdag

Det har varit dåligt med uppdateringar har helt enkelt inte haft tid att skriva ett ordentligt inlägg men nu ska jag skärpa mig, eller iaf försöka.

Idag började vi 9.15 då hade vi information  för ettorna som har börjat  dom tällde lite frågor som vi fick besvara. sen hade vi individuella samtal med våran klassföreståndare. efter det gick vi ett gäng tillsammans till mc donald´s det var riktigt smarrigt =D  när klockan var 13.00 gick vi på en föreläsning som heter trasdockans dag det handlade om misshandel, utsatta barn och voldtäckter . föreläsningen höll på till klockan fyra, det var en bra föreläsning och man lärde sig massa nya saker det var dock lite jobbigt att sitta stilla så länge o bara lyssna. men det bjöds iaf på lite fika o några kakor sitter alltid fint =P  när det var slut gick jag till dagis och hämtade adam, han ville inte alls åka hem men det är ju bara bra för då vet jag att han har kul där fast han inte är så glad över att bli lämnad där på mornarna. när vi kom hem satte jag igång med städning på engång så att jag inte skulle fastna i soffan framför tv:en  nu har jag diskat plockat undan o dammsugit o de får räcka för idag för jag är så trött.... imorgon måste jag ge mig på berget med kläder som ska vikas  det kommer bli en riktig utmaning.  nu ska jag kasta mig i soffan framför tv:en o njuta av min ensamhet...=(   


// Elin

Måndag

nu sitter man här igen efter en lång dag.. imorgon börjar vi klockan 9 o då ska vi prata med de nya ettorna som har börjat om vad som är bra att tänka på och sånt som är bra att veta, efter det ska vi även diskutera en film som vi såg idag  och på eftermiddagen ska vi ha hjärt lung räddning. det är meningen att vi ka sluta klockan fyra men vi får se om vi kanske får sluta tidigare.. nu ska jag fortsätta med maten. =D

Söndag kväll

har inte uppdaterat så mycket under helgen men jag har varit ute hos min mamma på landet och hjälpt henne.. hon har som agt massor som behöver göras på gården och jag älskar att få vara aktiv och känna att man har gjort klart sånt som behöver göra, det blev ingen renovering av vardagsrummet men nästa helg planerar jag o min bror att hjälpa mamma att fixa det där bara dom fixat materialet.. vi ka göra ett byte mot att hon bjuder oss på en välkokt middag.. =D som det ser ut hemma ho mamma nu så är det rena kaoset enligt mig o jag står inte ut att e mamma må dåligt över det hon har ont i kroppen och trivs ´när det är ordning o reda o det är det defenitift inte nu.. o det yns att hon mår dåligt lver det men försöker att strunta i det. men nu ska det bli ändringar på det. hon får en tidig jul klapp =D

den här helgen har vi fixat med ved och så har vi tagit hand om djuren och mockat skit i hagen. är helt slut efter en helg på landet men när jag kom hem hade älsklingen lagat mat  och det var mumsigt  så mätt belåten och lite bortskämd ka jag nu krypa ned o sova.. bortkämd är jag bara för att det är inte ofta man får maten serverad hemma...

 jag höll på att glömma en sak min farmor fyllde 89 år idag så vi var och firade henne och hon var så glad att se mig och adam så klart  det var första gången som adam träffade sim gammel farmor och de enda hon sa helatiden var att barn är så rara o adam är så söt o att släkten har blivit så stor  jag fick också veta att min farfar som inte längre lever hade 11 syskon så släkten ska tydligen vara stor.. haha men men dags att sova!! 

God natt !   // Elin


God morgon

Idag steg vi upp runt 9 och det var riktigt jobbigt ville bara vända mig o somna om men adam var vaken och ville ha frukost så idag blev det pannkaka den är precis färdig så vi ska nog sätta oss framför tv':en  o kolla på bolibompa det är ju trots allt lördag då måste man få lyxa till det lite =D senare idag ska vi hem till mamma och hjälpa henne med en massa grejer. hon bor på en stor gård ute på landet så det finns massor som behöver göras. nu ska vi äta hörs enare!!

// Elin

Sov dags

Nu har jag städat köket vardagsrummet och Adams rum så imorgon återstår 2 rum  en klädkammare o badrummet... bläää! orkar verkligen inte mera nu vi skulle ha en mysig familje kväll men så blidde det inte adam var så trött så han badade och sen var de bara läsa saga sen sov han, vi upptäckte att vi inte har någon frukost hemma så min kära pojkvän skulle ta sig till coop konsum som är den enda affären som har öppet sent  men nu har jag väntat på honom i 1 timme och det är ungefär 5 till 10 min gång avvstånd till affären så nu orkar jag inte vänta längre.. ska krypa ner i sängen o sova!!  imorgon ska jag nog hem till mamma o hjälpa henne få lite nytta gjort!!

God natt!!  // Elin

bilder från idag


Jennifer kastar pil






Min väska.


Fredag.

Idag är det fredag o de är riktigt skönt att veta att man inte behöver kliva upp till skolan och att man kan sova tilla adam kommer in i sovrummet o kryper in under täcker o säger mamma du väckte inte mig de va jag som väckte dig o sen skrattar han lite o sen om man har tur så somnar han om.. om inte så finns de nog tid för att sova lite middag.

I dag slutade vi runt halv 2 -2  någon gång o då cycklade jag till dagis där möttes jag av en liten lycklig kille som kom springande mot grinden o roppade mamma mamma jag var inte ledsen idag, jag har lekt med mina kompisar. När vi väl satt på cyckeln på väg hem ville adam promt åka o säga hej till mormor för hon har "snurr snurr" glassar på jobbet haha egentligen heter glassen spirello, men iaf så cycklade vi till mormor åt en glass o sen cycklade vi hem när vi kom hem så kom min pappa förbi o hämtade oss och så åkte vi till Öob o köpte pärm och skriv block till skolan.

När vi kom hem stekte vi en varsin hamburgare inte så där jätte gott faktist.. jag fick äntligen prata lite med hon som äger bloggen som jag hittade av en ren slump när jag sökte på tunisiska bröllop  det visade sig att vi har en hel del gemensamt  bl.a. tunisiska män och dagis..    Haha  nu ska jag täda lite innan jag kryper ned i soffan o myser med mina älsklingar. 


// Elin

Kväll

Nu börjar det bli mörkt ute och jag ska snart krypa ner i sängen så att jag orkar vakna imorgon hatar att vakna av klockan o känna att man knappt kan öppna ögonen.

 jag är så avundsjuk på alla kompisar som får barn jag vill åxå adam vill bli storebror.. jag vill inte ha för stor ålderkillnad på mina barn o om jag skulle bli gravid typ nu skulle adam nästan hinna fylla 4 år eller okej han blir typ 3 1/2 år o han är ju så stor min älskling han är så duktig o tackar för maten o städar sitt rum.. nu är jag redo att börja om han fyller 3 år den 3 oktober o då vill jag kunna sätta på han en t-shirt där de står storebror så alla får läa på den när dom kommer =D men de kommer nog inte bli så får bli nästa år kanske måte ju bli klar med skolan först hur gärna jag en vill ha en till älskling..   

Iaf medan jag sitter här i min egna lilla värld å hittade jag massa fotografier på adam från han var bäbis jag tog kort på bilderna med mobilen så dom är lite suddiga.

Adam 2 1/2 månad gammal


Ett dygn gammal sover på BB

har flera bilder när han badar i baljan men eftersom de finns massa konstiga typer där ute  så vill jag inte
lägga upp dom bilderna men de kanske kommer flera en annan dag när jag längtar efter bäbis =D


//Elin

Första skoldagen är avklarad...

Nu har jag klarat av första skoldagen, kommer dit berädd på ett simpelt upprop men NEEEE vi ska ska sluta kl 4 för att vi ska planera aktiviteter inför morgondagen =S  hela första veckan ska vi ha massa konstiga aktiviteter och vi startar det nya chemat nästa torsdag. 9 till 16 kommer chemat att vara som gäller i en vecka.. hoppas att vi får sluta tidigare... nu ska jag fixa med lite räkningar sen ska jag aktivera adam lite så att han inte somnar i soffan för ögonen ser riktigt tunga ut  det är lite tidigt att somna en måte hålla sig vaken minst 2 timmar till.


// Elin

För dig som vill lära dig lite tunisiska..


Stavningen är inte helt 100 %  men det är iaf rätt ord =D

Ord och vardagsfraser


God dag, var hälsad (allmän

hälsningsfras)

                                                           Aslämma

Adjö                                                   Bäslämma

Hur mår du?                                    Läbäs

Jag mår bra                                     Läbäs

Välkommen                                     Marhaba

Ja                                                       Naam eller ei

Nej                                                     Lä

Jag vill inte                                       M'n häbbish

Tack                                                  Chokran eller barrakalaoufik

Kaffe                                                  Kaoua

Te                                                      Té

Vatten                                                Mä

Mjölk                                                  Halib

Se, en kamel!                                  Chouf j'mäl!



Räkneord

En, ett                                               Ouhad

Två                                                    Thnin

Tre                                                    Thleta

Fyra                                                   Arba

Fem                                                  Khamza

Sex                                                    Setta

Sju                                                    Sabaha

Åtta                                                   Thmenia

Nio                                                   Tessa

Tio                                                     Ashra


Dags att laga middag..

Nu sitter man här igen o funderar vad man ska laga för middag idag.. jag har en falukorv ligger i kylen men vet inte vad jag ska göra med den tänkte göra ugnbakad falukorv med ost men hade inte matlagningsgrädde och purjolök o sen tänkte jag korvstroganoff men som agt har ingen mat grädde o  vill inte ha makaroner o korv  =S någon annan där ute som har middags problem ungefär varje dag?!  jag har kollat runt på recept på internet men hittar inget om er peciellt gott ut det måste se lockande ut för en trotsig nart 3 åring.. har maten fel utseende går den inte äta med andra ord. men det verkar som att jag får ge mig av till affären o köpa matlagningsgrädde...

Har du några bra tips på mat ? så snällaaa bring it to me!!!

// Elin


Bilder

Storstädning av stallet..   Adam, jennifer,madde, mamma



Adam och Lucky




Lite suddiga bilder  men dom är tagna med min nya mobil och den har bara 3 megapixel kamera kände inte för att kosta på mig en dyr mobil för jag har redan haft sönder 3 det här året  men nu har jag en mobil som var lagom dyr för att gå sönder om några månader ka köpa mig en ny digital kamera istället såg på reklamen att elgiganten har en 10 megapixelkamera för 999 kr =D  nu ska jag pasa på att städa innan jag ska hämta adam

Onsdag..

Idag är det onsdag, vi ska nart till dagis men först ska jag försöka få i adam lite frukost. imorgon börjar skolan det ska bli ganka kul faktist att komma igång igen och träffa lite vänner. Något som är mindre roligt är att Emelie o linda flyger till Grekland imorgon och är borta i 2 veckor det är ju inge oretvist alls dom ska ju bara ligga o jäsa i solen medan jag sitter vid skolbänken. Men skönt ska det bli sista året och det kommer gå fort 7 veckor kommer förmodligen att spenderas i Tunisien sen är det ju ganska många små lov. jag skulle gått ut gymnasiet iår men eftersom att jag fick barn så tog jag ledigt ett år. men att jag har adam gör bara att jag vill kämpa hårdare med skolan för att kunna få bra betyg och ett bra jobb.  

men nu är det dags att göra  sig iordning och cyckla till dagis.

// Elin

Tisdag..

Nu sitter jag hemma i soffan, adam är på dagis  ska cyckla o hämta honom om en halv timme vi får hoppas att det har gått bra sen ska vi nog ta en promenad bara för att få komma ut i den sköna vädret ett tag , det kanske blir en promenad till mamma ska kolla om hon kan klippa adam o färga håret på mig. får se hur det blir nu ska jag göra mig klar för att gå ut

helgen på landet....

Vi har kommit hem från några tuffa dagar på landet. försda dagen städade vi upp ordentligt i kaninernas box rev lite utav det so fanns där så nu har dom tillochmed  fått prydnadsblommor och lite porslinsfigurer i fönstret..  och det blev lasagn till middag det var riktigt smarrigt.

dag nummer 2 (lördag) vi var uppe med tuppen och skurade stallet från golv till tak  mammas kompis kom över med sin familj alltid lika glada att kunna hjälpa när det var skurat och klart tog jag o adam en ridtur vi slängde på en filt på hästen sen bar det av till skogen vi red "lilla rundan" den tar ungefär 30  min att skritta (gå) runt när vi kom tillbaka ville adam rida mera så jag tog mig av hästen och han fick rida på banan själv eller självklart höll jag i hästen men han satt själv på hästen han ville prova trava (springa) lite med hästen så vi tog några travsteg och det gick bra han tyckte det hoppade lite för mycket, när vi hade ridigt klart kom grannarna över o vi grillade grillspätt och potatis det var riktigt gott. dom minsta blev trötta och det var tråkigt att sitta vid bordet så madde adam och jennifer la sig på madrasser på golvet och tittade på filmen super zebran.
 
dag nummer 3 Emelie kom ut till mamma vi gjorde iorning lite smörgåsar och packade ner kakor och dricka i en korg sedan gick vi till hö skullen och hade lite picknick det kändes nästan som rasmus på luffen eller alla vi barn i bullerbyn vi pratade bäbisar bröllop och mycket mera o när adam tröttnade tog vi oss ner  och var ute på gården ett tag sedan´skjutsade emelie hem mig.

vi planerade att gå på bio idag (måndag) men ice age har slutat att gå så det bär av till lager 157 i hälleforsnäs istället  får se vad som hamnar i shopping påsen när vi kommer hem ikväll  nu ska jag göra klart maten och äta innan emelie kommer och hämtar upp oss.

// elin


Grattis Isabell..

förra gången som jag skrev grattis isabell var det falskt alarm men den här gången är det klart. en liten pojke föddes vid 5 tiden imorse. Välkommen till världen. kola in hennes blogg på www.mysweetbabies.blogg.se

Trött

har inte varit så duktig på att uppdatera men de beror på att mammas interner var så segt så jag har inte orkar men nu är vi hemma.. orkar inte skriva så mycker nu ska gå o sova.. uppdatera imorgon!!


God natt // Elin

På landet

hej nu är vi på landet och ska spendera våran andra natt här snart har inte hunnit uppdatera för att internet är såååå segt men nu är iaf men ska strax gå innan internet kopplar ifrån. igår tog vi oss i spöregn till mammas jobb =D blöta o glada kom vi fram fick lite varm chocklad och en spirello (glass)  när mamma slutade bar det av dig Onoff där jag köpte en ny mobil en LG med touch skärm den ser exakt likadan ut som den jag hade innan men min förra var mer avanserad den är rosa och kostade bara 1999 kr =D jag är jätte nöjd med köpet men inte så nöjd med kameran det är bara 3 megapixel men jag ska fixa min digital kamera så spelar det inte så stor roll men har 8 GB minne så det är bra man kan smsa massor =P

imorgon ska vi städa stallet ocg duscha hästar sen ska vi också försöka börja renoveringen av vardagsrummet som jusst nu inte existerar... men men uppdaterar imorgon så får vi se vad som har hänt idag har vi iaf storstädat hos kaninerna så dom fick riktigt rent o fint så dom är nöjda och glada och skuttar runt dom fick massor av gräs att tugga på!!

nu ska vi ut med hundarna sen ska vi nog sova så vi orkar upp imorgon och köra på ordentligt gillar att får saker gjorda hatar att avsluta mitt i någonting..


God natt     //Elin

Vi hade iaf inte tur med värdret!

jaha fortfarande hemma... precis när vi skulle gå ut så öppnade himmel sig o det bara öste ner regnn o det har både blixtrat o dundrat utanför fönstret. men vi ger inte upp som sagt motgångar ger framgångar så vi ska ge det ett nytt försök nu när det börjar lugn ner sig. måste ha en ny mobiltelefon kan inte leva utan en. har inte pratat med älsklingen på 4 timmar nu så jag börjar sakna honom lite =D 

ha det bra så hörs vi senare ;)

//Elin

Lite bilder från kolmorden

Adam och Emelie


Bamse är lite läskig...



Framgång!

Ibland behövs det motgångar för att nå framgångar, det fick vi lära oss idag.

  jajamensan idag var jag uppe med tuppen =P   allting gick bra på dagis han gick in på samlingen själv idag medan jag stod i dörren och väntade  när det var dags att gå ut brydde han sig inte alls om mig så jag drog mig undan lite försiktigt så attpersonalen fick hjälpa honnom på toaletten och på med skorna  jag och den andra mamman som också har inskolning fick kila iväg till personal rummet och roa oss där inne ca 2 timmar medan barnen lekte och åt mat,. när dom hade ätit klart kom dom och hämtade oss så vi fick "låtsas hämta" barnen men ingen av dom ville gå hem för det var dags för vila och sago stunden så adam ville inte att mamma skulle vara med när han skulle lyssna på saga så jag fick säga hejd¨och sätta mig utanför och vänta ett tag till sen kom adams pappa också dit och hälsade på innan han skulle fara vidare till jobbet. när sagan var slut så bestämde vi oss för att gå hem så att dagen fick ett posetivt slut.

imorgon ska vi inte till dagis för vi ska hem till mormor och bo där i några dagar och på måndag är dagis stängt för planering så på tisdag ska vi till dagis  igen nästa gång och då ska han få prova på att vara där själv så jag ska lämna honnom och sedan ge mig av till stan o köpa lite klädet åt han tänkte jag =d ska bli lite skönt att kunna gå på stan i lugn och ro utan att behöva jaga någon. men men nu ska jag packa lite o duscha innan jag ska ge mig av och köpa en ny mobil och det måste jag hinna innan mamma kommer och hämtar oss klockan 18. 30 ungefär.. eller så gör vi oss iordning och tar en promenad till mormors jobb så får hon skjutsa mig o köpa mobil när hon slutar för jag har lite svårt att tro att jag ska hinna. men men datorn kommer att följa med ut på landet så jag kommer att uppdatera minst en gång om dagen =D 

// Elin  

Min mobil....

Tänk att barn kan vara så söta och busiga..  Medan jag städade och damsög så fick adam för sig att gå upp ur badkaret och hämta min mobil på bordet och själklart ville han bara busa lite men iaf så gömde han min mobil i badkaret i vattnet  det tog ett tag innan jag märkte att mobilen var borta men  när jag såg dom små blöta fotspåren var det bara följa dom och jag hamnade i badrummet där adam sitter med ett leende på läpparna och säger " mamma jag har gömt din telefon i vattnet" o jag sa nehe du din bus unge de har du inte alste gjort för mammas mobil tål inte vatten då går den sönder o då svarade han "titta mamma här är den, den var smutsig jag tvättade den till dig " hur kan man bli arg på någon som är så söt. jag fick telefonen av min älskling och den var helt ny men men =P får köpa mmig en ny imorgon =D ska bli kul att se om jag kan vakna klockan 7 imorgon utan väckar klocka!!  det åter står at se... nu ska jag sova. god natt allihopa!


//Elin


Hur säger man NEJ!!

Jag han aldrig uppdatera igår , hadde massa annat att göra och imorse hade jag fullt upp. Idag gick det bra till en början på dagis tills adam skulle äta själv med dom, han hade fått byta plats och han fick syn  på det lilla blå bordet  som "dagens värd och en kompis fick sitta vid dagens värd fick hjälpa till att duka bordet välja songer och berätta för de andra vad det blir för mat och vad det är för dag. det lilla blå bordet var exakt likadant som det han har hemma, hemma brukar han ju få sitta och äta vid sitt lilla bord och n'r han inte fick sitta vid det blå bordet på dagis vart det lite tufft för han så han blev arg för att han inte fick som han vill och satte sig på golvet han fick några chanser att ändra sitt val o att sätta sig vid bordet och äta sin mat men det ville han inte så då sa personalen att vi skulle gå hem och försöka imorgon igen. när han inte fick som han ville blev han helt hysterisk och skulle helt plötsligt äta men om han skulle få det nu när vi har sagt nej så skulle han vinna och så skulle han göra likadant igen men  nu vet han att om han inte äter så får jag gå hem då får jag inte leka mera med kompisarna. det tog mig en kvart att få honnom i cyckelsadeln och på med hjälmen o skrek gjorde han hela vägen hem.. trött och besviken kommer man hem till en stökig lägenhet och då brast allt jag bröt ihop totalt o precis då ringer mamma och får sig en chock så hon pratar lite psykologiskt snack med mig så jag lugnar ner
mig, sen går jag o adam o sover middag.. vaknar med världens huvudvärk och det blir inte bättre av att det är så stökigt.


Jag klandrar ingen annan en mig själv för att adam är som han är, han får allt han vill men han är min lilla ögonsten och jag kan inte säga nej... jag klarar inte av att vara konsekvent det var j*vligt tufft för mig idag att få se hur illa det verkligen är. får han inte som han vill blir han såååååååååå arg han går så lång att han knuffar de andra barnen. personalen säger att det beror på att han har umgåts med barn som är mycket äldre en honom. men jag måste få honom att sluta om jag säger åt han då skriker han åt mig och jag vet inte vad jag ska göra det är så himla svårt vi har kört med metoden där han får gå och sätta sig på ett ställe och tänka över vad han gjort och sedan säga förlåt men den metoden fungerar inte!!  hur gör man HUR SÄGER MAN NEJ?


 Nu ska jag kila iväg till affären o köpa huvudverkstabletter och sen ska jag handla lite mat!!

Glöm inte kommentera!

// Elin

Reality

klockan ringde inte idag men jag hade redan förvarnat mamma hon skulle ringa klockan 7 men ringde halv 8 och det var riktigt tungt att öppna ögonen men när vi väl var på dagis så kändes det bra att ha kommit iväg o gjort något. jag vill bara gå o lägga mig o sova lite middag men hur ska jag då kunna somna tidigt ikväll, ska vara på dagis klockan 9 imorgon bitti. idag gick det iaf jätte bra vi var med på samlingen  och sen var vi ute o lekte ett tag när vi gick in för att äta var det lite samling igen sen fick vi fisk och potatis med grönsaker och sås, inte direkt min favorit.. men imorgon kanske det bjuds på något bättre vi får se om jag kan lämna adam ett tag eller om han vill att jag ska vara kvar. det återstår att se. nu ska jag gå o vila lite.. uppdaterar senare.

// Elin

Sova

jag hade tänkt styla till min blogg men det fungerar inge vidare bakgrunden vill inte poppa upp så nu ger jag upp och går och lägger mig, ska upp tidigt till dagis imorgon inskolningen fortsätter.. Om det är någon som är bra på sånt med att blogg design så säg till behöver all hjälp jag kan få! =D men men dags att krypa till sängs innan väckar klockan ringer!


Så var det dags att uppdatera

Vi är hemma från dagis och det gick faktist bra. först när vi kom dit var han lite blyg men när jag satt ocg pratade med peronalen så vart det tråkigt  så då smög han iväg o kollade på leksakerna. han var stolt och berättade för gammla personalen på Igelkotten att han hade börjat hos dom stora barnen =D imorgon ska vi vara där mellan kl 9 och 2 så vi får se hur det går då om jag är kvar eller om jag går hem jag ska iaf vara med när han äter och kanske när han ska sova. nu ska jag gå och steke lite kyckling fileer vi får se vad de blir till dom! ikväll kommer mamma över så vi får se om det blir någon uppdatering.

//Elin

back to reality..

Jaha nu sitter vi  vi köksbordet och äter frukost, vi ska snart slänga oss på cyckeln och åka till dagis  det ska
 bli skönt att få en mjuk start innan skolan börjar så man vänjer sig lite. jag har inte hört något om isabells bäbis en men eftersom vattnet gick igår så borde det nog vara på gång, men det får vi se senare. nu ska vi iväg...... 

Grattis Isabell

Pratade precis med mamma och fick veta att isabell min kompis är på väg upp till förlossningen eftersom att hon redan har fått en bebis så går de nog ganska fort men vi får se. enligt hennes barnmorska så blir det en kille och jag har för mig att han skulle hete Melvin men det får vi se imorgon =D Det är lite roligt att 2 kompisar fick barn samma vecka! imorgon hoppas jag på att få se lilla Julia för första gången och om isabell får ta emot besök så blir det väl en tur till BB. nu ska jag gå och sova!  mer får ni veta imorgon

Hemma igen

Nu har jag varit hos pappa hela dagen. när jag kom dit så stekte solen på så vi bestämde oss för att gå ner till badet Adam och min lillebror badade men inte jag o pappas sambo det var ju is kallt i vattnet... Emelie var också med och adam övertalade henne att hoppa i för hans skull men när hon väl var i så ville inte han bada så hon blev lurad!! haha han vet precis vad han ska säga till henne, han vet att hon är rädd för spindlar så  han lurar helatiden henne att hon har en spindel på sig. vi var vid badet ganska länge men när vi kom hem så satte vi oss i solen och jäste medan adam och nick (min lillebror ) hoppade studsmatta.  nu sitter jag i soffan och funderar på kvällsmat eller om jag ska krypa ner i sängen är helt slut och ska upp tidigt imorgon för  inskolning på dagis.






godmorgon godmorgon!

idag väckte adam mig tidigt och det var riktigt tungt att gå upp ögonen ville inte als öppna sig. men när jag kom ihåg min chocklad blev det lite lättare. men nu ska jag göra mig iordning och åka hem till pappa så att adam får vara ute i det fina vädret o leka o bada lite.  idag ska adam få välja kläder själv i garderoben så vi får se vad det blir.. eftesom att han är en riktig fotbolls kille så blir de väl fotbollskläder men vi får se, sist han valde kläder själv såg han ut så här!



NR 87 och jag fick den!!


jag har alltid velat vinna en sån här chocklad och nu gjorde jag äntligen det. jag bara skrek av lycka när jag vann fan va kul det var!! men det roligaste var att skicka den här bilden med mms till emelie som ligger hemma med feber! =D krya på dig gumman så ska du få en chockladbit när vi ses.. vi vann även lite gosedjur. jag vann chockladen på första försöket!!  jag var mest glad för att jag vann men mina älsklingar var lyckliga över chockladen! =D  den var nästan större en adam! det var 20 chockladkakor i paketet och jag kan säga att hälften är slut det finns 11 st kvar =D vi får se hur många som finns kvar imorgonbitti.kartongen ska få pryda väggen i vardagsrummet =P        Glöm inte kommentera! 




Å-festen

Nu har jag städat och lagat mat.. jag har fixat håret  och nu ska jag dyka in i garderoben och leta fram lite kläder  sen ska jag gå till stan och möta Felicia... vi ska gå runt o kolla om det finns något roligt på å-festen  sen ska jag besöka min älskling som jobbar.  den stackaren har jobbar sen 10 imorse och ska jobba till 2 inatt. iaf nu måste jag göra mig iordning men här får ni lite bilder att kolla på!       Glöm inte att kommentera!

Adam och Lucky



Dags för lite bilder..

Jag märkte att det var ett tag sen jag la upp bilder men nu har jag fått tillbaka min dator så jag ska försöka få in bilderna som jag har i mobilen.     Glöm INTE att kommentera!

Jag och älsklingen i Tunisien


Adam och Zuba (adams fru enligt han själv)   "haha" så söta.
badar i borsökna med emelie och linda

Adam klipper sig


Rosor från min älskling

Adams farmor, farfar och faster i Tunisien


Bröllop i Tunisien.

Gårdagens pizza den var riktigt smaskig!

Gäsp...

här sitter man i sin ensamhet o käkar pizza och kollar på mumien filmen min sambo fick jobba extra i en restaurang så han kommer väl inte hem förent sent i natt eftersom att det är å-fest lär dom jobba länge.. men men när han äntligen får jobb så gör det mig glad. han har sökt jobb i över 3 år nu och äntligen.. vi får hoppas att han får jobba där några gånger så att vi får lite pengar.ska till hanns jobb imorgon o köpa mig något gott =P bara för att testa honom lite! gillar att retas med han.  men men dags att sova. ska ju orka  upp imorgon också

//Elin

barnvakt..

Jag har fått tillbaka min dator idag och som jag skrev tidigare idag så skulle  jag vara barnvakt åt min lillebror men jag måste nog vara den sämsta barnvakten någonsin han är 8 år så jag tog fram tv spel men det passa inte så jag tog fram bilar och spel men det passa inte så då fick han min mobil den dög.. åtminstonde i 5 minuter så då fick han låna min dator för att spela lite data spel men tröttnade efter bara några minuter.. jag tog fram karaoke maskinen det dör kanske 10 min jag erbjöd film pizza och godis men nej det passade inte!! så pappa  fick ställa in utekvällen och min bror åkte taxi hem!  jag fattar inte vad man ska göra med barn i 8 års åldern =S jar erbjöd verkligen allt!! o då menar jag allt jag vände upp och ned på hela lägenheten.. men men jag ska iaf till pappa imorgon och bada och sola om det finns någon sol.
nu ska jag leka med lite med bilar det uppskattar iaf Adam och jag hoppas jag vet vad som duger när han är 8 år.

//Elin

Å-festen

Idag är det Å-festen på stan men jag ska inte gå..  min pappa och hans sambo ska ut med några vänner så jag ska vara barnvakt åt min lillebror  jag har ändå ingen lust att gå, jag har sovit så dåligt inatt och vill bara gå och sova men men det blir nog en tidig kväll iaf när pappa kommer och lämnar min bror så ska vi gå till affären och köpa godis sen ska vi köpa pizza och kolla på film men nu ska jag nog hasa iväg till affären och handla hem lite mat..


Bor du i eskilstuna? i så fall ska du på Å-festen?

jag har ju hela veckan på mig att gå om jag skulle känna för det..


//elin

svar till anonym

vi kom ifrån varandra när vi var ungefär 14 år  jag vart tillsammans med min nuvarande pojkvän..  jag och hege som min kompis heter var alltid med varandra dygnet runt vi gjorde allt tillsammans, vi berättade allt för varandra  men när jag träffade min pojkvän vart jag nykär och ville självklart vara själv med honom ibland. jag var allt oftare själv med min pojkvän och jag och min kompis gled sakta ifrån varandra..  och det är något som jag ångrar väldigt mycket jag har aldrig haft en så bra kompis som henne. jag har bara en sak att säga  även om man är nykär o inte kan tänka klart så var rädd om dina vänner  dom är det bästa man kan ha förutom familjen.  jag önskar att vi fick tillbaka våran vänskap igen men det kommer bli tufft eftersom hon nu mera bor  i norge och jag i sverige.

//elin


Tiden rinner iväg..

Idag har jag faktist inte hunnit med att uppdatera någonting har haft fult upp hela dagen.. min sambos pappa som bor i skellefteå kom sent i går kväll och imorse gjorde jag pannkakor till frukost sedan bakade jag bullar som blev super goda.. min lillebror åt faktist 9 st med kort mellanrum ( han är snart 8 år )  när bullarna var klara började jag med maten det blev en Tunisisk gryta med spagetti det vart gott iaf enligt "farfar" som vi kallar min sambos pappa för =P själv var jag inte så jätte nöjd med smaken.. men men jag gjorde iaf ett försök. När vi hade ätit packade vi ner badkläder åt Adam sedan cycklade vi hem till min pappa.. det är en bra bit att cyckla och de var så jobbigt jag glömde ta med vatten och det var verkligen varmt men men jag kom fram levande. när vi väl va där visade pappa mig sin ny inköpta bil den var väldigt fin och sedan fick jag se hans andra fynd nämligen en utomhus dusch med varm och kall vatten "haha" var väldigt imponerande. när adam fick syn på duschen kasta han av sig kläderna o kastade sig in i duschen. jag har tyverr inga bilder för min kamera har gått sönder. jag kom hem runt klockan 8 någon gång o då var det bara att stoppa Adam i säng han var helt slut eftersom han inte hunnit med att sova någon middag.  när adam sov slet jag ut alla leksaker i hanns rum och tro mig de är inte lite jag rensade ut alla gammla mc donalds leksaker o dom hamnade i soptunnan det var en hel del andra saker som hamnade i en låda i förrådet också.. jag har fått en hel del gjort idag! och nu ska jag nog krypa till sängs!!


//Elin

GRATTTTIIIIISSS.......

Grattis Hege och julia välkommen till världen =D  som jag sa tidigare idag så var hon beräknad att komma idag och det gjorde hon. hon var redo att möta världen.. det är så härligt när folk man känner får barn  det väcker så  mycket känslor och minnen. iaf jag vill önska lilla Julia lycka till en den tuffa världen du har en underbar mamma som kommer ta hand om dig så himmla bra, tårarna bara rinner ner för kinderna när  jag skriver det här men jag är så glad för din skull hege  du har inte haft det lätt och nu känns det som att du har kysst din groda och ni har fått eran prinsesa. jag önskar så mycket att du bodde kvar här så vi kunde hitta tillbaka till gammal vänskap... vi kom ifrån varandra för ungefär 4 år sedan men nu känns det som att vi börjar hitta gammal vänskap... vi gjorde allt tillsammans och att vi inte längre kan göra det känns SNÅLT!!!  Älskar dig gumman lycka till med mamma livet... jag är säker på att du kommer bli en perfect mamma !

Onsdag....

Idag är det onsdag och heges bäbis är beräknad att komma idag så vi får väl se om hon gör det. jag har iaf inte gjort någonting idag ska hoppa in i dushen nu sen ska jag nog åka hem till lilla pappsen o kolla vad dom ska äta för gott idag =D orkar inte laga mat.... och adam behöver springa av sig lite och det finns gott om plats för det hemma hos pappa plus att min lillebror älskar att leka med honnom så en gratis barnvakt säger man väl inte nej till, man kan läsa tidningen utan att bli avbruten en enda gång! härligt!! det är sol ute så man kanske kan få lite färg också.. 

jag hittade lite söta bilder från Tunisien, Adam i kostym på väg till bröllops festen. Det var lite varmt så det blev skjorta väst och jeans

.


Tisdag.

När jag vaknade imorse hade jag en massa saker att göra, jag började dagen med en härlig fukost framför tv:en sedan städade jag  och vek tvätten. när klockan var runt 13.00 lagade jag mat och idag blev det spagetti och köttfärsås. när vi hade ätit var det dags att ta sig till stan jag tog en promenad för att få röra på mig lite och trots allt de är inte så långt att gå tar ungefär 20 min jag och emelie gick runt och kollade lite, vi kollade efter regnkläder  till adam men ett regnsätt kostade runt 500 kr så jag letar vidare. vi gick runt i olika guld affärer och kollade på ringar men hittade inget som jag gillade.när vi var inne på sista smyckes affären kom Linda så hon följde med oss till djur affären och sedan till gallerian jag skulle boka tid hos optiker men det behövdes tydligen inte  så jag skulle komma tillbaka en annan dag på drop in. efter det köpte vi mc donalds till adam som var hungrig.

när vi var klara på mc donalds var klockan runt halv 7 så vi gick till ica för att handla hem lite frukost det var presis så att vi han med bussen som gick kvart över. adam ville självklart inte sitta i vagnen på vägen till bussen för han var minsan en stor kille som kunde gå själv.  iaf när vi kom hem kröp vi ner i soffan framför tv:en och bara myste  adam lekte liten sen kröp han ner i sängen för att sova och kolla på filmen "på andra sidan häcken" en jätte rolig film enligt mig som har dålig humor och skrattar åt allt.  men nu börjar klockan bli mycket så det är väl dags att sova så man får tillbaka rutinerna innan skolan börjar.

// Elin


Bilder från dagen..

Gårdagens kvälls aktivitet!!


Adam och Emelie på Mc donalds..


På bussen på väg hem från stan!


Spännande att åka buss.


Shopping/Städning

Idag ska jag shoppa med Emelie vi får se om jag köper något snyggt. men eftersom att hon jobbar så har jag lite tid över till hemmet först, jag ska försöka städa och vika tvätten innan jag ger mig av till stan. det är väl bäst att man sätter igång på en gång så att man får nogonting gjort, som sagt har massor att göra så det är dags att börja.

// elin

kläder.

här är lite bilder på kläderna som var i paketet som jag hämtade ut. dagis kläder =D  jag köpte jeans och en blud till min själv. det är också bilder på adam när han provar sin nya morgon rock  han älskade den, den var verkligen super mjuk. På sista bilden är han lite förtvivlad över att snöret inte vill sitta fast.
 mer shopping blir det imorgon med Emelie.. vi får se om jag köper något fint! nu ska jag krypa ner i sängen och sova.



Motivation

"Suck" dagen går segt och jag har fortfarande inte kommit någonstans fast jag skulle behöva gå o köpa hem lite frukt o hämta paketet. jag har bara ingen motivation jag känner mig helt seg o orkar ingenting. måste ta mig ikragen o gå ut nu det är ju trots allt sol och adam håller på att somna och nu är det aldelles för sent för att sova han ska ju sova för natten om ungefär 3,5 timmar  men men jag ska göra ett försök nu ha de bra så länge.

//Elin

Snart är det skola

idag känns de verkligen som att det är dags för skoa snart. jag har köpt nya kläder till adam som
 han ska ha när han börjar dagis, fick precis meddelane om att dom finns att hämta ut på ica.

Jag måste ner till stan för att köpa nya regnakläder till Adam för nästa vecka är det inskolning på
dagis och det är ju inte så kul att leka ute om de regnar eller är lerigt eller han  bryr sig nog inte så mycket
men de tror jag dagis personalen gör. idag är det fint väder ute så jag ska steka några pannkakor och
vispa lite grädde sen ska vi mysa på balkongen. man måste passa på innan skolan böjar. nej nu ska jag gå o fixa lite mellan mål innan det är dags att kila iväg o hämta ut paketet.

// Elin

Ringar

Sitter och kollar på vigselringar på internet och det finns en hel del som verkligen är annorlunda och för att ha råd med en sån krävs ett banklån. ringarna hittar ni på juvelsalongen.se  det finns inga priser på sidan men vill man veta priset kan man maila dom! ,en del fina men dom flesta annorlunda!


ang.bilder

Jag har massor av bilder från Tunisien men kan inte lägga upp alla på en gång men jag kommer att lägga upp flera ikväll och även imorgon. nu ska jag gå och diska innan det är dags att laga mat!  Det är alltid roligt att få kommentarer så skriv någonting så kollar jag in dig blogg. har du ingen blogg får du gärna skriva endå!

// Elin


Bilder från Tunisien








Söndag!

Vaknade tidigt idag och har egentligen inga planer för dagen men det är ju sol ute så man får väl ta sig ut på en promenad men nu är det dags att göra lite frukost.


Statistik

Det är så kul att se att det är fler och flera som hittar till min blogg. min dator är på lagning jusst nu men jag har ju min sambos dator så när han inte använder den så ska jag försöka uppdatera.

det är en tjej som jag så gärna vill ha kontakt med men hon verkar inte vara inne så ofta hon heter frutunisien.blogg.se anledningen till att jag vill prata med henne är för att hon har gift sig i tunisien och det ska jag också göra fast nästa sommmar.. om du läser det här så skriv gärna din mail adress om du har någon i en kommentar det skulle vara jätte kul att prata med dig!

Dagens måltid!

Bild på dagens måltid, den blev riktigt lyckad !!

underbar brudklänning

Jag har hittat en klänning som är nära på perfekt till mina önskemål vad tycker ni om den  här modellen?
 kommentera gärna!!




Dags att laga mat

nu ska jag laga mat idag blir det potatisgratäng och kött i lergrytan de blir så saftigt och gott. sen ska jag göra en god sallad och någon sås tills självklart. tar kort på resultatet senare =D det tar ju några timmar innan det är klart.


jag ska snart prova på träningsformen bailine men vet inte riktigt när men jag kommer låta er följa träningen och veta om de blir resultat. jag har gjort en prov träning och jag kan säga att jag mådde bättre  efter den gången när jag gick för att möta min sambo sa han direkt att jag gick rakare i ryggen =P och det är väl något posetivt så jag ska kosta på mig några behandlingar och se om jag kan strama upp min hängande baby mage !=D


// elin

Här kommer lite bilder som jag lovat att lägga upp!


God morgon!!

blev visst inget blogande igår. jag o Emelie hade iallafall fredagsmys på en fredag för förengångskull, vi kollade på en film som heter Out of time den var ganska bra det var spännande hela tiden för man visste aldrig vad som skulle hände som endel filmer är förutsägbara men den kan jag rekomendera iaf. efter det kollade vi på Bröllop och jäkelskap som gick på tv  jag med min dåliga humor as garvade helatiden medan emelie låg o bara tittade hon fattade inte ens vad dom sa !! vem garvar inte åt   toodeeeee eller nu inger deee han är så jäkla rolig!=P när den var slut började en film på 1an den hette" the perfect storm " den var lite tråkig i början men efter ett tag blev den faktist spännande det var en film man var tvungen att se klart  den var baserad på en verklig händelse och hade inget bra slut att sitta i två timmar helspänd o sen få se de där slutet var inte så kul jag tänker inte berätta hur den slutar ifall at de e någon som ska kolla på den men den handlar iaf om en svärdfiske båt som ska ut på havet o fiska o så blir de värdens oväder....

nu ska jag gå o leta efter sladden till digitalcameran så ska jag försöka lägga in bilder!


//elin

RSS 2.0