Hopp om sommaren

Idag har det varit 1 plus grad ute. snön smälter för fullt. ja börjar känna lite hopp om att sommaren kanske dyker upp det här året också. det som väntar nu är snö blask och våta fötter. adam har fått nya stövlar så han är redo och han tjatar om att få ta fram sin cyckel så nu vill vi ha mer plus grader och massa sol.

jag är trött på all snö nu och ja känner mig redo för sommar och värme.








LÄNGTAR


Kläderna

jag upptäckte precis att bilderna på kläderna ja köpt inte kom upp igår när de skulle så jag gör ett nytt försök.




5 pack strumpor 30 kr


t-shirt 50 kr



tröja 100 kr

ja har köpt lite fler saker men de blev inte så mycket som tänkt allting var slutsålt i adams storlek. jag köpte allt som fanns i hans storlek =p hehe


Segis dag

idag känns det som en riktigt seg dag. jag är helt slut, orkar inget annat en att ligga på soffan. jag och adam lyxade till det och har dukat fram frukosten i vardagsrummet.

älsklingen har kompisar från stockholm som ska komma hit idag får se om det blir så.

nu ska jag krypa ner under filten i soffan.

Shopping runda

idag är de fredag vilket betyder fredagsmys. =)  besiktade gamla lägenheten imorse och de gick inge vidare, vi fick massa skit för det som den gamla hyresgästen lämnade efter sig. men men de ska nog lösa sig endå =) när besiktningen var klar åkte vi hem och då visade det sig att min nyckel till lägenheten inte fungerade så vi kom inte in genom dörren, men tur var det att sofia kom precis då så vi åkte till klädhuset och ja köpte lite nya kläder till adam och ett par nya skor med spindelmannen. ja lägger ut bilder på det senare. när vi hade shoppat lite kläder åkte vi till mc donalds och mättade våra magar, adam var inge vidare glad när han hade ätit hälften så började han bara gråta jag har ingen aning om varför men det var pinsamt eftersom att älsklingen jobbar där och dom kom ut med balonger . jag gick ut med adam till bilen sen gick ja in och bytte nyckel med älsklingen och hade lite hopp om att komma in genom dörren. när ja kliver in genom dörren kommer de fram en tjej till mig och säger "fick ni in honnom i bilen, är han glad nu eller behöver ni flera balonger!" jag sa bara ja och skrattade lite. när ja kom ut i bilen så ville adam byta sin leksak så då var de bara gå in igen. och den här gången kollade alla på oss och de va inte als roligt men men alla barn kan skrika ibland och de är ju inte direkt något man som förälder kan göra så mycket åt vissa tillfällen. =)  nu ska vi sova middag sen hoppas ja älsklingen kommer hem så vi kan köpa dricka och godis till ikväll. 

Apollo

Jag har visst glömt att berätta. igår så bokade vi biljetter till tunisien i maj eftersom att jag inte kommer få flyga senare. flygbolag gillar inte gravida kvinnor så ja får väl dra in magen =P hehe det blir 2 veckor bara flyg och de kostar endast 2600 kr per person =) de fanns även 3 veckor för 2700 men eftersom att de är precis innan studenten så vågade jag inte vara borta från skolan så mycket. känns ändå lite läskigt att åka så tätt inpå studenten. får se hur de blir handpenningen på biljetten ska vara betald 6 mars.. 


Full fart

Nu är vi hemma från pulkabacken.  vi har haft en super mysig dag, det blev många timmar i pulka backen. adam somnade i bilen på väg hem så han kommer nog somna lite senare en vanligt idag. jag orkar inte ställa mig och laga mat jag är så himla slut. jag pkte inte pulka men ja sprang upp och ned och hjälpte adam med pulkan för han orkade inte dra den upp. han hade jätte roligt trots att han och nick inte kom överens hela tiden. när vi hade åkt pulka ett tag tände vi grillen och grillade kyckling korvar. det var riktigt smarrigt adam fick i sig 2 stycken och så drack vi varm o´boy. mitt hår och mina kläder luktar rök så ja måste tvätta dom innan måndag när ja ska till praktiken.

självklart glömde jag kameran hemma men ja har tagit lite bilder med mobilen. den enda haken är att bluetooth grejen till datorn är borta för tillfället men men jag är inte känd för att ha tur så de är smällar man får ta. pappa bjöd med oss till badhuset imorgon men jag ska besikta gamla lägenheten och sen så ska jag och sofia till klädhuset som har utförsäljning på allt för att dom ska flytta. ja hoppas på att hitta en del bra grejer till adam för han börjar växa ur sina kläder. snart kan han inte  ha stl 98 längre, tur att ja har börjat köpa 104 och 110 de e bara de att han är mitt emellan dom borde ha storlek 102 eller något för 98 är nästan litet och 104 är lite stort så alla kläd designare där ute börja tillverka stl 102  på barn kläder =)

nu ska ja rota i frysen efter någon mat.  vet inte om jag sagt det men vi har en STOR kyl och en STOR frys här i nya lägenheten. de kommer verkligen bli kul att storhandla på måndag när vi inte behöver trycka in maten för att allt ska gå in =)  man skulle kanske ringa älsklingen o be han ta hem mat från jobbet (mc donalds) hehe =P jag vet iof inte när han slutar...


Längtar till sommaren!!!  Adam och Emelie vid Tigrarna i kolmorden.


Mot pulkabacken

idag är schemat fullt. adam väckte mig klockan 7 imorse, då var han hungrig och ville ha frukost. klockan 10 så ska ja vara på försäkringskassan och direkt efter det ska ja till kontoret och hämta ut resten utav nycklarna till nya lägenheten =) just nu har vi bara en. efter det kommer pappa och hämtar oss och då bär det av till pulka backen. antar att vi blir kvar där några timmar. grilla korv och dricka varm chocklad. =) riktigt mysigt i vinter kylan.  termometern visar minus 16 men jag håller tummarna för att solen ska titta fram och att det blir några grader varmare. nu ska ja slänga mig in i duschen och göra mig klar för pappa har inte sagt någon tid MEN han hatar att vänta  så de gäller att vara klar. det är tydligen någon  vinter festival vid pulkabacken också med ponny ridning och skoter åkning mm.. ska bli spännande att se vad de är för roligt dom hittat på.

nej jag måste sätta fart.ha en bra dag. =)


Kategorier

jaha då sitter jag här och hade tänkt fixa en ny kategori till nya bebben i magen men teknisk som man är så vet ja inte hur man skapar en ny kategori så om någon teknisk människa där ute kan hjälpa mig så är ja tacksam för hjälpen =)

nu ska ja ta och starta diskmaskinen, är så himla skönt men en stor diskmaskin som går helt tyst och inte låter som att man har ett åskmoln i köket som den lilla gjorde. jag har ingen lust för att städa och packa upp idag men jag har väl inte så mycket val om jag ska bli klar någon gång. dags attt sätta fart.


 bilderna går tyverr  inte att göra större. bilder från bröllopet förra sommaren i Tunisien



Bilder på Adams rum

Nu kommer bilderna på adams rum. det är inte helt klart, lite flera tavlor som ska upp och gardiner. kan hända att ja ångrar mig och möblerar om =P hehe har lite svårt att bestämma mig. inredning är inte riktigt min grej men de ser väl någorlunda okej ut.  Adam är nöjd och tycker det är fint så det är väl det viktigaste.









lämna gärna åsikter eller förslag om vad ni tycker?


Laddaren ?

Just nu lagar jag mat och letar efter laddaren till kameran. jag har upptäckt ett litet under hemma hos oss, det handlar nämligen om adams skor =P tänkte lägga upp en bild på det men kamerans batteri var slut så bild kommer lite senare. adams rum börjar också bli ordning på så jag ska ta kort på det också. adam ligger i sin säng och kollar på katten gustav just nu så jag ska passa på att få saker gjorda innan han kommer och vill ha lite uppmärksamhet.

lite uppdatering om vädret, det har blivit varmare och nu är det 17 minus ute och sol så de är lite posetivt iaf =)

Istiden?

Är nya istiden på väg hit? jag trodde vi hade problem med klimat förändringar åt det varmare hållet men så verkar det inte vara. det är inte så konstigt att de blåser in lite kall luft i lägenheten om de är 28 minus ute. jag ska kolla om mamma har extra element hemma för nu är de kyligt inne. jag har till och med gått och blivit sjuk, jag är nästan aldrig sjuk. jag har låg feber och snorar som bara den. jag har massor som måste göras idag men jag har inte als lust att gå ut. =(

nu när vi har flyttat hade vi bestämt att adam ska lära sig somna och sova i sin säng varje natt men  han kommer in till oss för att han fryser och det ät ju inte speciellt kul. lampan i hans rum fungerar inte heller så pappa ska komma över i veckan och koppla in tvättmaskinen och fixa lamporna. nu ska jag ta och leta fram kläder och ta mig ett varmt bad sen måste jag nog mot min vilja ta mig ut i den kalla is tiden.

jag är så avundsjuk på Felicia och Emma som befinner sig i thailand och har det ca 60  grader varmare en vad vi har det just nu . har en sak att säga till er tjejer NJUT!!


Nya lägenheten =)

Nu sitter vi i nya lägenheten, allting blev klart igår med städning och flytt av alla saker i gamla lägenheten så de känns jätte skönt att  man inte behöver masa sig dit i veckan för att städa. nya lägenheten är allmänt kaos just nu. jag ska tömma båda sovrummen. och börja med adams rum som är viktigast, han behöver få ordning på sina saker så han kan sysselsätte sig i sitt rum medan ja plockar med allt annat. oj internet vil fungera sen så ska ja försöka lägga upp lite bilder på hur adams rum blev =) nu ska ja sätta fart så de blir någonting gjort här hemma.

solen lyser in genom fönsterna och de värmer så skönt när solen lyser på ryggen. ja tycker att de är kallt i nya lägenheten men ja hoppas att de blir bättre för annars blir de till att köpa extra element. jag är överkänslig och fryser alltid om det inte är över 25 + grader =P hehe


Magsjuka?

jaha då vart det inte mera en 10 minuter praktik idag innan telefonen ringde, adam hade spytt ner hela frukosten på dagis så de var bara klä på sig och åka och hämta honnom. han har inte pytt mera men han sa imorse att han inte mådde så bra idag men han vart fast besluten att han skulle till dagis. han var pigg och ville inte hem när ja hämtade honnom och han äter och dricker normalt och han har inte spytt mera så ja hoppas de förblir så jag vill verkligen inte ha magsjuka här hemma när vi ska flytta i helgen. nu får även jag vila lite jag behöver inte stressa med packning om kvällarna när ja kommer hem nu kan ja packa lite hela dagarna.  på Lördag klockan 8 på morgonen kommer de en lastbil hit och då är de hårdkörning som gäller eller ja inte för min del. adam ska hem till min pappa och leka med min lillebror så han kommer nog vara helt slut när han kommer hem.

nu ska ja fortsätta med städning och packning, ska skura ugnen och en hel del andra saker. hoppas ni får en roligare dag en mig =)


fredag / Lördagsmys

Igår var vi över till Emelie en sväng och kollade hur hon hade det i sin nya lägenhet vi fikade lite o kollade på bortspolad. adam sov en liten stund i soffan sen vid halv 8 åkte vi hem. idag kommer Sofia hit, ja tror de blir o kolla på melodifestivalen och äta massa go saker =) ska bli skönt med lite avkoppling efter en dag full av städning  nu ka vi ta och gräva fram soffan eller så blir de till o leta fram sacko säckarna  =P  hoppas ni får en trevlig lördags kväll.


Ledighet

äntligen lite ledighet men ingen sovmorgon för det. idag skulle jag vilja lägga mig på offan och bara kolla på film hela dagen men så blir de inte. jag måste börja packa ordentligt nu för nästa lördag så flyttar vi, de känns både bra och dåligt. jag gillar den här lägenheten massor men jag kommer inte klara av att bo här för jag kan inte läpa två barn plus väskor o mat kassar mm.. upp för trappan så nu ska vi flytta närmare dagis och vi får hiss, stor diskmaskin, stor kyl och frys och ett större badrum  och ett större kök =) de ska bli könt för vårat badrum är minimalt eftersom att vi har tvättmaskinen där inne. jag hoppas att vi får möjlighet att tapetsera om i vardagsrummet för det är blå tapeter och det är inte riktigt den färgen om jag vill ha i vardagsrummet men men det är ganska så nytapetserat så nya tapeter lär vi få stå för själva. men men nu ska vi få i oss lite frukost och sen ska vi sätta igång med städning och packning..

någon som vill komma över på film ikväll? min kära sambo jobbar sent, tråkigt att kolla ensam adam lär ju somna vid sex/ sju tiden någon gång..  kanske någon som vill kolla melodifestivalen ?

mina älsklingar i Tunisien.. jag längtar massor till tunisien så jag ska nog ta och äka på lite resor, det blir en rea i maj eller juni ja hoppas på juni för då kan vi stanna 2 veckor =)





Slut körd

Japp jag är helt slutkörd just nu, jag vill bara sova orkar inget mera efter praktiken. full fart hela dagarna men ja trivs det är kul. jag kommer jätte bra överens med personalen och jag har lärt mig alla namn på barnen =) bra gjort på tre dagar att lära sig 21 namn och alla barnen, har lärt mig lite namn på barnen på andra avdelningar också och de känns faktist jätte bra jag gör allting som ordinarie personal gör. ja börjar förstå deras lite annorlunda runtiner och jag kan ta tag i saker utan att dom ber mig de känns jätte skönt, jag tror de beror på att personalen gav mig stort ansvar redan från början och de känns jätte bra att dom litar på mig och att jag ska klara av det. jag frös massor idag när vi var ute så jag fick ta med mig dom minsta barnen in och vara inne för även dom var frusna. det var 6 minus och å blåste det massor. det var inge skönt alls jag är verkligen ingen ute människa under vintertiden =P Hoppa självklart på högsta betyg så jag längtar tills havtidsbedömningen kommer å man får veta hur man ligger till =)

Adam och jag har dansat till smurfhits och nu sover min lilla älskling så skönt i sängen. jag ska strax krypa ner i sängen och sova jag också men först ska jag hoppa in i duschen.


Gammal sommarbild (längtar till värmen)


26/3

jaha då har ja varit dålig på att uppdatera igen. men allting gick bra hos barnmorskan och ultraljudet är bokat den 26/3 så de är en stund kvar och ja längtar massor. =)ska bli så spännande vi har fortfarande inte diskuterat om vill veta könet men jag vill nog inte veta då blir det lite mera spänning.

praktiken har börjat och ja kom in i verksamheten redan första dagen de känns jätte bra. jag läste bok för några barn ensam och idag fick ja sköta maten istortsätt helt själv pga att en personal vart tvungen att gå iväg men det gick jätte bra alla barn åt och var glada. idag fick jag även vara men när en tal pedagog var där det var kul att se hur dom arbetade =) imorgon fortsätter praktiken och ja fortsätter att vara trött. runt klockan 4 är ja helt slut och vill bara sova.

vardagslyx

japp idag så ska vi lyxa till det lite. dagis är stängt idag så ja är hemma med adam fick ta ledigt från praktiken. idag så ska vi till barnmorskan och vi ska gå tillsammans hela lilla familjen ja hoppas vi får lyssna på hjärtat för adam har gjort en del förök att lyssna på min mage haha men han säger att han inte kan höra bäbien =P

innan barnmorkan så ska vi gå och äta på kina restaurang och de ska bli så mysigt. ja kämpar för att inte ge adam massa små saker att äta så han äter när det väl är dags. han är ett riktigt frukt monster =P fast de ör bra för då har ja någon att äta frukt med. ja har fått för mig  att om ja äter frukt när jag mår illa så mår jag bättre sen, de hjälper ibland o ibland inte.

nu ska ja torka håret o ta på oss lite kläder så ska vi bege oss till stan sen =) och en sak till SOLEN ÄR FRAMME !!


Längtar till Tunisien, sommar och värme. hoppas att jag kan flyga i sommar annars blir de en sommar i sverige iår. men dom borde låta mig flyga i juni då jag kommer vara i månad 7 =) håller tummarna ska prata lite med barnmorskan idag o se vad hon säger, sen ska vi även till resebyrån o kolla flyg biljetter.  


Jagad utav älg!!!

japp idag blev jag adam och mamma jagade utav en älg när vi var ute och gick med hundarna. det var inget farligt men de var lite läskigt då min första tanke var "oj kolla en älg, häftigt. tur att älgar är snälla"  och när jag hade nämnt för mamma att en älg var på väg mot oss så skrek hon "o nej var, spring" vi små sprang lite samtiigt som vi var nyfikna på var älgen skulle ta vägen han sprang först emot oss och sen vek han av och sprang över åkern occh upp i skogen. adam tyckte de var jätte spännande men så vart han lite rädd när vi vart det men han förklarade för oss att älsgar är snälla. vi var mest oroliga att älgen skulle känna sig hotad utav hundarna och förvara sig. har hört en massa konstiga historier om galna älgar men som tur var slutade promenaden bra och vi kan skratta åt det om hände och hur vi reagerade. mamma lär iaf vara merföriktig när hon går ut med hundarna i fortättningen.

ja vi har gjort mer en så när vi var hemma hos mamma. vi har mockat och tagit hand om hästarna, adam red en tur på sin lilla bella. vi byggde en pulka backe och åkte pulka sen hjälpte jag mamma med lite ved och aå drack vi varm chocklad och åt ostsmörgås ute i snön. =) mysigt. nu är både jag och adam helt slut, men de var så himla skönt att få komma ut och göra något och adam har inte setat stilla ens 10 minuter för att äta han bara har kört vidare =) han kommer nog att sova gott inatt.

nu så ska vi snart läsa en bok, hittade min gamla bok hemma hos mamma som heter "jullov är ett bra påhitt sa madicken" får se ad adam tycker om den de var ganska mycket bilder i den =)



jag har varit lite duktig och tagit  bilder med mobilen idag när vi var ute.





till mormor

Japp nu drar jag och adam hem till mamma/mormor ja vi ska iaf sova där till imorgon så vi ska packa ihop de sista vi ska ha med oss och dra vidare till bussen =) hoppas ni får en bra helg =)

Adam med sin häst Bella

I´m Back

jajamensan nu gör ja ett försök, de senaste dagarna har som sagt varit jobbiga det har inte blivit bättre. har setat hela dagen sen ja kom hem från skolan och jobbat med projektarbetet som ska redovisas imorgon. de går inte als bra, förstår inte att illamående och koncentration inte riktigt vill gå ihop och samarbeta.  jag skulle iaf behöva att dom gör ett försök för i den här tackten få ja sitta här till imorgon. det är så himla svårt att göra en "uppsats" utav en jämförelse. de går bara inte. jagf har iaf kommit en bra bit på väg jag har gjort en power point och skrivit nästan hela rapporten eller vad vi nu ska kalla den. bara några saker kvar att jobba. de känns skönt att adam är här så någon kan avbryta mig så jag kan få ta lite pauser då och då. just nu sover min hjärna den vill inte samarbeta längre.  jag ska nog ta en paus och se om de finns någe bra på tv. eller nej de ska ja nog inte alls för klockan är visst mera en vad jag trodde.

bäbisen i magen mår iaf bra och på måndag ska vi till barnmorskan. =) längtar redan..

imorgon är det en lång skoldag som väntar och de känns inge bra als men Desiré ska iaf följa med hem ett tag efterskolan och roa mig lite eller ja roa adam =P vi har kommit fram till att vi kanske borde sätta upp en lapp i trapphuset så grannarna vet att de kan bli livat =P haha 

nej nu orkar ja inte mera så nu tar ja en paus tills älsklingen kommer hem från jobbet, vilket ja hoppas är snart=) vill ha ahn här så någon kan tycka synd om mig. ska nog skicka iväg ett sms o kolla hur allting går på jobbet, han har förmodligen bränt sig på någon spis eller något men de får vi inte hoppas.

ha en trevlig torsdags kväll


Paus...

Jag tar en liten kort paus i mitt bloggande. jag mår så himla dåligt och ja känner att jag behöver vila upp mig. nästa vecka börjar prkatiken och de ser inte als lovande ut för mig jag måste springa till toaletten så fort ja ser mat och de beror ju på graviditeten men det är en hel del annat också det är mycket i skolan vi ska snart flytta så ja är stressad mm.. jag kommer att uppdatera igen när jag orkar det kan ta en till två dagar jag vet inte de beror helt på  hur jag mår. skriv en kommentar om ni vill så kan ja iaf kolla in era bloggar för de är något som ja iaf orkar ibland. =)

bjuder på en utav mina favorit bilder på min älskling så länge




RSS 2.0