V.28

Nu är vi inne på v 28 känna skönt att någonting går framåt och de känns änu skönare att bäbisen fortfarande är kvar där inne.



Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Nu känns de att det är en vild liten bäbis där inne och de sparkar o bökar hela dagarn istort sätt. under korta studener är de helt stilla. jag är trött hela tiden. imorgon ska vi till barnmorskan så då får vi se hur det är med lillen där inne =)


Klaga..

Idag är en sån dag då man betalar räkningar och inser hur fattig man är och upptäcker allt man inte kan göra eller köpa. studenten närmar sig och stressen ökar det är så mycket jag vill göra men så mycket jag inte kan göra och det största hinder är pengar!!

blir inte en resa till tunisien sambo får åka ensam.. =( känns jätte jobbigt när jag vet att dom verkligen vill träffa adam och nu kommer dom få vänta upp till 1 1/2 år innan de kan träffa honom, bäbisen måste ju bli minst ett halv år innan vi kan flyga men vi planerar att stanna längre när vi väl åker ner nästa gång.

jag behöver pengar till att köpa de sista till studenten men de ser inte heller speciellt lovande ut, mamma o pappa har redan gett mig så mycket pengar så de är verkligen jobbigt att be dom. man tar studenten en gång i livet och då vill ja ha en bra student också.

känns som bloggen bliviit ett ställa att vända sig till när man behöver klaga men bättre de en att ta ut de över någon annan, inte spännande läsning för er men det blir bättre snart hoppas ja. de ekonomiska problemen kommer försvinna om 1- 2 månader lagom innan bäbisen kommer.

VARFÖR GÅR ALLTING UT ÖVER MIG!!!

Morsdag

jaha då var de morsdag, de kom jag på för några timmar sedan, det blev pannkaka med glass till frukost ute på balkongen sen spenderade jag 3 timmar med att sola medans adam byggde kojja under bordet på balkongen.

ja förstår inte varför jag inte blir brun när jag solar det är verkligen omöjligt =S något annat som verkar vara helt omöjligt är att få adam att somna klockan sex stoppa jag han i badet efter det vart de borsta tänderna och vid sju tiden bädda ja ner honnom i sängen och satte på en film, han älskar att kolla film när han ska sova men nu två timmar senare är han fortfarande vaken. jag låg med han i sängen ett tag men kände att ja var tvungen att gå upp annars hade ja somnat där.

jag har lyckats ha sönder min telefon nu igen jag förstår inte hur jag ständigt lyckas med det. och eftersom de är ont om pengar just nu så blir de väl att köpa en med abonnemang som jag är helt emot egentligen. hatar avbetalningar!! vet inte hur ja ska vakna imorgon när ja inte kan ställa klockan =S så jag får lägga mig tidigt och hoppas på de bästa =P jag ska ta ett bad när adam somnat sen ska ja sova. håller tummarna för att mamma ringer så ja kan be henne ringa o väcka mig för de enda ja kan göra är att svara i telefonen men men.

nu ska ja kolla biljetter till tunisien, får se om vi åker dit på torsdag en vecka.

någon som har tips om en bra telefon?

Mys

Regnet smattrar mot rutan och åskan hörs i bakgrunden, jag och adam har laddat upp för mys med fruksallad och glass. när jag är klar med skol uppgiften ska vi nog spela ett spel eller pussla lite =) regn är bästa bortförklaringen att stanna inne och mysa. har skickat min kära sambo att köpa maskara så nu är de upp till bevis hur bra han känner mig. tar har rätt maskara eller inte =P haha hur bra koll har han på mitt smink =)

Uppgiften är inte svår men att den är avgörande för betyget gör det lite svårare. egentligen är de bara att svara på frågan som vanligt men jag hakar hela tiden upp mig på att uppgiften avgör mitt betyg! varför gör man de så svårt för sig själv?!

nu ska ja göra klart för ikväll ska en resa till tunisien diskuteras, väntar svar från min lärare. vet inte om hon svarar på sms på helger =P får hoppas de!






2 Veckor

Om 2 veckor  tar jag studenten, känns helt underbart nu är det förmodligen sista uppgiften som jag ska sätta mig och jobba med måste maila den till min lärare idag för på måndag sätts betygen  =) ja måste inte göra uppgiften men de är en förhöjningsuppgift så det är lika bra att göra sitt bästa och så om man får ett bättre betyg. det är funderar frågor så det borde inte vara så¨svårt.

Håret fixades igår de blev bra, det är ljusare brun med lite ljusa sling effekter i. på tal om något hgelt annat så har vi hittat en billig biljett till tunisien på torsdag men de känns jobbigt att missa sista veckan, de kommer nog inte bli skolarbeten som ja missar men man vill ju endå umgås med klasskompisarna några sista gånger innan vi ska ut i det verkliga livet som skattebetalare =P tror inte att ja kommer hålla kontakten med så många i klassen men man får göra det bästa vi är ju trots allt en "tjej klass" med bara 3 killar.

måste ner till stan idag måste ha de sista inför studenten

* leggings
* Maskara
* Rakhyvel
* en liten tunn tröja ifall de blir kallt ev. bolero eller sjal.


har drömt mardröm om studenten inatt igen det var hemsk jag missade studenten för jag försov mig, vaknade när alla sprang ut på trappan och skrek. efter det drömde jag att jag glömde maskara och jag hade inte sminkat mig och allting var bara hemskt. jag hoppas att drömmarna visar vad som inte kommer hända!!


lägger sällan ut bilder på mig själv men den här bjuder jag på, när vi provade studentmössor känns som att det var nyss =S äntligen är det dags att ta på sig den riktiga.


Fredag

Fredag, den här dagen hade ingen bra början och jag känner mig depp men snart ska vi bege oss till skolan och ha arbetsmiljö och säkerhet efter det ska jag och Desire till stan och käka kanske kolla det sista i klädväg till studenten de beror på vad vi hinner, vid halv 4 ska vi vara på mammas jobb hon har bokat upp resten av dagen för att fixa mitt och desires hår inna =Pi nför studenten =) har inte riktigt bestämt hur jag vill ha det men de blir nog bra endå mamma brukar lösa mina hår problem ganska bra.

jag måste säta lite fart för om en timme måste vi gå ut ska till stan och lämna en lapp innan ja börjar.

just nu böökar bäbisen runt där inne får se om den vill sparka när jag är med desire för hon är ivrig att känna sparkarna som oftast är för långt ner för att någon  ska få känna.

dags att sätta fart så man blir på bättre humör.

om 14 dagar tar jag studenten de känns så underbart!! ett steg närmare bäbisens Bf datum. =)
en så länge är den kvar i magen och smärtan har lagt sig men är enu inte helt borta jag avvaktar tills jag får on igen eller om bäbisens rörelse där inne skulle minska. nu hoppas jag på det bästa!!

Orolig..

Natten har varit hemsk, har sovit ca 1 timme. smärtan i magen är så otroligt kraftig, vet knapt vart jag ska ta vägen. har tagit alvedon men de hjälper inte och så låg jag i badet någon timme inatt det kändes lite bättre men jag har fortfarande ont. börjar b li orolig att något är fel. jag ska till barnmorskan på tisdag då får vi se vad hon säger. just nu fruktar jag det värsta men hoppas på det bästa vill att bäbisen stannar där inne ett tag till och växer till sig lite, det är ganska liten chans för den att överleva här ute i tuffa världen.

stressen över skolan gör inte saken bättre missar svenska och BAF idag båda ämnena där man ligger på gränsen, de känns som att bara jag missar en lektion så sänks betyget =S jag måste försäka tänka att det är viktigare att bäbisen stannar där inne än att jag får ett högre betyg för det känns viktigare att bäbisen klarar sig även om de är trist med betygen.

får se om de blir att beställa barnvagnen idag eller imorgon det beror vilket pris vi fick på den. idag får vi hem spjälsängen, bilstolen och lite andra små saker på eftermiddagen och ikväll är det familjekväll på dagis men vi får se om jag orkar gå dit.

nu ska ja lägga mig på soffan och vila medan adam kollar på bolibompa.


Deprimerad

Just nu känner jag mig lite depp, jag har huvudvärk och skulle kunna somna när som hälst. när saker inte går min väg blir jag stressad och börjar tänka en massa. det är bara jobbigt. jag tänker inte skriva om det här i bloggen men jag har insett vad jag verkligen behöver, hur kunde jag tro att ja klarar mig utan det. jag är så glad att jag har adam i mitt liv och den kommande bäbisen det får mig att vara glad, de får mig att orka när jag egentligen bara vill lägga mig ner och gråta. kärleken till ens barn kan göra en så otroligt stark, man får sån otrolig vilja och kraft att kämpa och klara allt !


jag saknar dig verkligen som vän men du har gjort ditt val, jag har bara svårt att förstå det och när jag väl får en förklaring så kommer de bli lättare för just nu förtsätter jag bara att undra vad som hände. (du vet vem du är)
jag hoppas ja kan finna en vän för livet!

nu ska ja lägga mig på soffan och förbereda inför en tv kväll. koka lite te och kanske äta lite kakor.

V.27

lite sent men bättre sent än aldrig. igåt gick jag in i v 27 =)


Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 750 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.


Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris

.

mätt och belåten! idag blev det tunisisk couscous med oxfile (istället för lamm) jag måste faktist säga att jag lykades bra den här gången, fick nästan till den rätta smaken =P hehe rätta smaken kan bara svärmor skapa =) inte för stark, underbart gott.  Till efterätt blev det nybakad äppelpaj med vaniljsås.

Couscous
bild från google

adam har hittat sin nalle som han alltid sov med när han var liten bäbis tills han blev runt 2 1/2 ¨år han kramade om den och de såg bara så fint ut, som han hade varit utan sin nalle i evigheter.

Jag- får bäbisen låna din nalle sen?
Adam- neeej, de är  ju min nenne men jag kan köpa en ny till bäbisen en som inte är så här och inte trasig men en likadan.
jag- va snäll du är, de är klart att du ska få ha din nalle kvar bäbisen får en egen nalle
adam- jag vill köpa nalle.

min älskling är så snäll. han är nyfiken på magen och  för någon dag sen frågade han om jag inte kunde ta ut bäbisen så han fick hålla i den. det är svårt att förklara för en 3 1/2 åring att de inte går när dom bestämt sig att de bara är att ta ut den genom naveln :P hehe min älskling, han  funderingar är så gulliga ibland. jag är helt övertygad om att han kommer bli en bra storebror men jag är också ganska så säker att de kommer bli en del svartsjuka. jag har planerat att han ska få vara så delaktig som möjligt, hjälpa till att byta blöja o bada bäbisen mm.. i den mån han klarar det så klart jag låter ju inte han göra det helt själv. jag tror det är viktigt för han att vara delaktig i allting för det kommer bli en stor förändring för honom.

nu ska ja hänga tvätt sen ska jag stoppa adam i badet.


Längtar

Jaha, det var den solen de. jag som skulle sola på balkongen. =) men försöker se positivt på det istället, om de regnar nu så blir de nog sol på studenten!!  sol på studenten är ett måste!!

det är så mycket att se fram emot den kommande tiden framöver, för om

3 dagar ska jag Desiré, sofia (felicia?) ut på Road trip och köpa barnvagn

20 dagar är det Studenten!

en månad åker vi förmodligen till kolmorden med mamma

98 dagar är det beräknad födsel på bäbisen

Om det blir en resa till Tunisien den här sommaren så blir det den bästa sommaren i mitt liv! =) vänner, familj, äventyr, sol och värme. det känns som evigheter tills de man väntar på ska hända men egentligen är de inte så lång tid. varför ska man stressa när dagen är inne då händer det. det är bättre att ta vara på alla dagar istället för att längta till dagen efter! 

jag har insett att jag stressar alldeles för mycket och egentligen för helt onödiga saker.



Magbild v 26


Sol

idag är det super härligt väder ute, de första jag och adam gjorde när vi vaknade var att gå ut och göra iordning balkongen och nu har vi setat här ute hela dagen, riktigt mysigt att sitta ute och äta frukost.

adam sitter just nu under bordet och bygger lego. önskar att ja hade en sol stol nu så man kunde lägga sig och sola lite. mina balkongstolar är hemma hos mamma o de är såna som man kan fälla ner och sola i. ska be henne ta med dom i veckan. nu ska ja sätta på NRJ webb radio och sätta mig i solen ett tag. senare idag ska ja träffa sofia och Felicia har inte riktigt bestämt vad vi ska göra en men så länge solen är på himlen så är vi ute iaf =)

dags att skaffa sig lite bränna inför studenten!





.

Kom hem för ett tag sen, adam har haft jätte roligt och även vi har haft jätte trevligt. blev inte så att sakerna följde med hem idag, pappa som skulle hjälpa oss köra sakerna har dragit iväg med husvagnen och fiskar dom kommer inte hem för en på söndag. hon skulle komma över i veckan med sakerna och hon hade fler saker som vi skulle få, sängkläder, bäddmadrasser mm.. =) känns jätte skönt att veta att jag inte behöver köpa allt de när ekonomin just nu är tajt.

viktigast att köpa just nu är vagnen sen har vi typ allt. förutom alla små saker men de tänkte jag ta om någon månad när vi stor handlar de är ju inte så bråttom med blöjor, nappar mm just nu =) har ett tag på oss och små saker kan man ju köpa när man stöter på det. lite kläder ska köpas också men de är inte heller så jätte bråttom vi har en del så de köper jag vart efter jag hittar något jag gillar.

jag längtar efter att få hem alla saker så jag kan göra iordning ordentligt. =)

nu ska ja poppa popcorne

Fredag

22 Dagar kvar till studenten =)  idag har jag en lektion börjat vid 12.20 efter det ska vi hem till adams kusiner och leka lite, idag följer nog spjälsängen och bil barnstolen med hem.

idag fick ja sova enda till halv 9 för då ringde mamma och väkte mig, strax efter det vaknade adam. nu ska ja kolla våra bästa år och börja med maten så vi får något i magen innan vi åker till kusinerna.

nu ska ja börja fixa lite. ha en bra dag


Vagn.

jag har hittat en vagn jag verkligen vill ha, vagnen finns inte här i eskilstuna och de är de enda problemet. måste hitta någon med bil som vill ut på lite road tripp =P mamma har mestadels aldrig tid och pappa har nog ingen lust att åka det är 2 timmar o 20 minuters bilresa

vagnen jag vill ha är en Cresent M300 den används som sitt och liggvagn men kan även göras om till baby sitter, rese säng och vagga. de 3 sista sakerna bryr jag mig inte så mycket om det är modellen på vagnen som jag gillar de andra kommer bara som bonus.



bild lånad från google. suddig men man ser iaf hur den ser ut.

Barnvagn

Trött och stressad det är vad jag är ständigt!  blutsaften är slut så har inte druckit de på några dagar nu och de känns verkligen hur humöret och energin försvinner.

jag tänker helatiden på allting som jag vill köpa, det svåra är bara att prioritera när man inte kan köpa allting på en gång. jag har blivit beroende av att leta barnvagn och ja kommer fortsätta vara stressad över vagn tills jag har köpt en och den står i hallen! de känns som att de är så mycket jag måste köpa till bäbisen men de är faktist bara en vagn och lite små saker som kläder o blöjor o så där. har ju allting kvar efter adam!

jag vet hur jag vill att vagnen ska vara men de gäller att hitta den till ett bra pris. hoppas på att få lite pengar på studenten så jag kan shoppa lite. behöver pengar till så himla mycket.

nu ska ja börja med lite mat innan ja somnar på soffan, då blir inte adam så glad.

GE MIG ENERGI ATT ORKA!!!



Äntligen

Idag äntligen, när jag satt/ halvlåg i soffan började det sparka inne i magen så jag låg o kolla på magen och helt plötsligt skakar hela magen till =) den var bara lillen som ville visa att h*n finns. adam skrattade bara och sa "mamma du skojar" hehe min lilla sötnos. men bäbisen sparkade iaf sin pappa på handen och man kunde se vilken lycka som lyste i ögonen, verkligen en fullträff precis som GIVE ME FIVE !! hehe

nu ska ja sova annars somnar ja snart på soffan =) God natt

V.26

den här veckan har gått fort, de känns som att kommande veckan också kommer gå fort, lite lektioner i skolan, ska till tandläkaren en sista gratis gång och sen ska ja till sjukgymnasten på torsdag och kolla upp mina foglossningar.

Din kropp blir större för att ge plats åt din bebis i takt med att den växer.





Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från huvud till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.

bäbisen lägger på sig kroppsfett och börjar mer se ut som en nyfödd bäbis, man kan se vilken hårfärg bäbisen har men den kan ändras efter förlossningen.

.

Nu är de ny städat här hemma de är så skönt, har en maskin med tvätt att hänga upp sen men nu ska vi ta oss till affären oct handla lite innan adam blir för trött. känner att ja behöver ut och få lite luft, förkylningen gör mig så otroligt seg. planerar att sova tidigt ikväll så jag är utvilad och orkar upp till skolan imorgon, vi har någon brandsäkerhets grej vi ska göra. ska bli spännande. blir hämtad vid felicia runt 8 så jag måste lämna adam på dagis kvart i 8 senast.

har några frågor kvar att göra på läxan vi har så jag ska försöka fixa dom till imorgon så ja kan lämna in det. den här veckan är det sista lektionerna i psykosocialt arbete och de känna så skönt kommer knapt ha några lektioner. =)

nej nu ska vi ut innan lill killen ska äta kvällsmat och sova.

Någon som vet om de är något bra på tv idag?

Städning

det är helt otroligt att man börjar en dag med städning och slutar en dag med städnning hur går det till, hur blir de stökigt under en natt jag fattar verkligen inte. hur mycket jag en städar så ser de endå ut som ett bombnedslag.. jag diskar ca 2 ggr om dagen men endå finns de massa disk. =S

jag trivs när de är ordning och reda men de är verkligen inte kul att städa 2 ggr om dagen för att de ska hålla sig fint. jag skurar golven minst varannan dag, damsuger varje dag. det behövs verkligen men hur kan de bli så skitigt så fort.

har diskat plockat undan och nu ska jag sätta mig och vika tvätt. ska även ta en tur med damsugaren och torka golven om jag inte sparar de till hatem kommer hem då jag helst ska undvika att göra de.


Tuna park

Idag har vi varit på tuna park, det var ett tag sen jag var där sist orkar aldrig ta mig dit trots att de inte är speciellt långt. går inte så ofta på stan, blir för jobbigt med adam som vill ha allt och springer runt så man får jaga honom. med andra ord han är inte road av att springa på stan o kolla i affärer så jag undviker hälst det man hinner endå inte kolla på något innan man måste leta efter honom.

T-shirt till bäbis                 Byxor &body till bäbis     Kortbyxor & t-shirt till adam 

 

idag blev allting bara fel det var varmt, adam svättades, fick inte köpa allt han pekade på. allmänt grinig och bråkig. vi åt lite mat sen köpte vi lite till bäbisen och lite sommar kläder till adam. H&M hade rea upp till 50 % så de var perfect.

ska smyga in i adams rum nu o se om han somnat.  Ha en bra lördags kväll

lat

idag har de varit en seg dag som mestadels har spenderats i soffan men jag har varit duktig och städat, bäddat rent i sängar och så.

sitter o väntar på att släkten är värst ska börja på 5an om ja inte somnar innan hehe

ha en trevlig kväll

Godmorgon

En ny dag med nya utmaningar. japp imorse vaknade jag alldeles förkyld. snoret rinner och ja känner mig helt tung i huvudet. tur att min lillebror är här och sysselsätter adam jag har bäddat ner mig i soffan och ligger o kollar på dom när dom spelar tv spel. ute regnar det men jag försöker se det posetivt om de regnar mycket nu så är de säkert fint väder på studenten =)

igår var bäbisen väldigt aktiv man kan tro att den hade gymnastik där inne men senare på kvällen när hatem kom hem så var den minsan lugn.

ska prata mer med hatems syster idag vi ska träffa soch göra något med barnen hon har även en del bäbissaker som vi ska få. =) så det enda som är kvar att köpa är vagn och små saker de känns jätte skönt. ska in på ikeas hemsida nu och göra en shopping lista. men först ska ja ta fram jordgubbarna, skyller på att ja måste ha i mig järn och blutsaften är slut! hehe vill åka till tuna park och kolla kläder och skor till studenten men känner mig inte tillräckligt pigg men vad gör de. Sist var ja på Ikea med  39 graders feber =) om man slutar känna efter så är man inte lika sjuk haha.

nej nu över till  mina jordgubbar och ikeas hemsida =)

bilder från några dagar tillbaka.
 

Taco

Idag blev de tacos här hemma. min lillebror är här och ska sova kvar och då önskade dom tacos så de var bara knalla iväg till affären o handla hem de som behövdes.

vi  köpte två filmer som vi ska kolla på om inte adam somnar klockan börjar bli ganska mycket. janne långben långfilm och nicke nyfiken lång film till de blir de chips, popcorn och cola för min del blir de jordgubbar och fanta tropiska frukter. =)

bilbarnstoll kan också strykas från inköps listan fick ett sms av hatems syster att vi fick en av hennes bilstolar som hon haft till sina tvillingar.

nu blir de film.. ha en bra kväll


Spjälsäng

Nu har jag fixat spjälsäng till bebisen den är blå men jag tycker inte att det spelar någon roll. om det blir en flicka så kan man ju bara tillsätta lite flickiga detaljer så blir det bra! har kollat in en barnvagn på blocket också den är röd och grå, vil helst ha en svart men den här vagnen hade jätte bra pris och den finns här i eskilstuna så de är smidigt att bara åka och titta på den. nu ska ja bara vänta på att jag får lite fler bilder på vagnen på mailen så får vi se om det är något att ha. det är inte en sån modell jag hade tänkt mig men den blir nog bra endå.

det här är sängen modell Mammut från ikea.

Klicka för att se nästa bild

de saker som är kvar att köpa just nu är

Barnvagn
lite bäbiskläder
bilbarnstol
småsaker (blöjor, våtservetter, baby talk mm..)

Skönt att vi har en massa så jag inte behöver köpa allting nytt. vill åka till ikea och handla massor men de får blir när pengarna rullar in på kontot.

Lost

på min sida står det, glöm människorna  från förr det finns en anledning till att dom inte klarade sig in i framtiden.

jag borde verkligen lyssna på de orden själv. jag saknar dig som min vän, men efterssom att du valt att kliva åt sidan så kan jag inte göra så mycket det är bara så himla synd. vi har känt varandra hela livet och helt plötsligt försvinner du utan att säga ett ord. du svarar inte ens på sms, varför kan du inte säga vad som är fel istället. vi har så många roliga minnen tillsammans men jag antar att jag får hitta en ny vän att skapa roliga minnen tillsammans med.

en riktig vän skulle inte bara försvinna, en riktig vän finns där oavsätt vad som händer!

jag tror inte att du läser de här men om du gör det så vet du vem du är. jag såg dig som min bästa vän synd att inte du gjorde det samma..

Allt och lite till

Plugga, pengar, plugga, pengar är det som ekar i mitt huvud just nu. det är så mycket som jag vill köpa till hemmet, till bäbisen, till adam, till mig. i skolan börjar alla inlämningsuppgifter att blir mindre och mindre nästa vecka slutar kursen i psykosocialt arbete de innebär att vi kommer läsa svenska B, Idrott och de 3 BAF ämnena som är (kurser som tillhör inriktningen) på en vecka kommer jag sammanlagt att ha 6 lektioner =) känns skit bra men de är samtidigt lite jobbigt, känns onödigt att lämna adam på dagis för en lektion. vi ska göra mest praktiska saker de närmaste veckorna de blir inte så mycket att sitta och jobba med uppgifter.

inplanerade saker en så länge

Paddling heldag
åka till lilla nyby träna olika brandsäkerhetsövningar. (hitta ut ur mörkt rum, släcka en brand mm..)
aktiviteter med lärarna
klassens dag (fika, kubb,andra aktiviteter) 

känns att studenten börjar närma sig. jag har fortfarande en del saker kvar att köpa, som skor och lite sånt.

jag ska gå in på ikeas hemsida och göra en inköpslista på allt som jag vill ha så ja kan spara ihop pengar och åka dit och shoppa lite. behöver massor av saker där ifrån.

snart dags att börja med maten så jag ska sätta lite fart. hoppas att alla klasskompisar får kul på kryssningen drick inte för mycket och ramla inte i havet!!
 

DET BÖRJAR NÄRMA SIG!!!! =) om en månad står jag förmodligen på flaket och är överlycklig vid den här tiden =) ÄNTLIGEN.. ångrar inte att jag fick ta ett år senare en alla kompisar för mitt liv hade varit helt annorlunda utan Adam..

Sammanbrott

Just nu sitter jag i soffan har försökt få adam att somna ett tag nu men han bara total vägrar fast han egentligen är helt slut han är gnällig och vill ingenting. ja MÅSTE göra mina uppgifter till skolan jag mår så dåligt över allt som ska göras men jag har ingen tid till det. H jobbar länge och jag klarar inte en till natt av att sitta uppe och försöka koncentera sig på akolarbete, det går bara inte. mamma åker bort onsdag till söndag så att be henne om hjälp är uteslutet. just nu behöver ja kommer här ifrån få en paus och bara ta det lungt bort från vardag och stress.

allting är bara för mycket just nu!!  uppdaterar mer när livet inte känns lika jävligt längre!

.

Kom hem från skolan förr ett tag sen, hade bara idrott idag och eftersom att ja inte kan vara med så följde adam med, vi spelade lite fotboll.  nu ska vi äta något lite snabbt sen ska vi ut igen, ska på ett litet möte sen ska vi till en lekpark och leka lite och sen hoppas ja adam sover tidigt ikväll så ja kan plugga.

Dags att skynda ska vara i stan halv 12..

V. 25

Nu är vi inne på v 25 =) tiden rular på de är så mycket i skolan att man inte hinner med att tänka så  mycket. har dåligt samvete för att adam inte fått s¨mycket uppmärksamhet av mig senaste vecka men det är så svårt att få ihop allt! jag har provat metoden att skjuta på läxor oxh uppgiter oxh sätta adam först men de fungerar inte i längden. det har fungerat hittils men nu på slutet börjar de köra ihop sig!



Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossning i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på ”vanligt” sätt. bäbisen är ca 33 cm lång från huvud till häl.





Baby boxen

Nu är vi hemma igen har varit på ÖoB o handlat torkställningar men de vart även lite tallrikar som fick följa med hem kostade bara 4 kr st. =)  vi åkte förbi baby proffsen jag teknade gratis gravid försäkring kollade lite snabbt på barnvagnar hittade en favorit men den  skulle bli jättedyr med alla tillbehör, liggdelen var bred och lagom lång för att dom ska kunna ligga i den ett tag precis som jag vill ha den den var lätts styrd och jätte fin. bara sittdelen och chassyt kostade 4999 kr liggkorgen kostade 1499 och mjuklift kostade 850 kr så de blir nog till att leta vidare efter något liknande. vill helst ha en ny men de är aldelles för dyrt för våran ekonomi.





i baby boxen fanns det massa blandade saker, blöjor, en cd skiva om hur barnet hör och ser världen innefrån magen och lite om babymassage, kataloger, tidningen Vi föräldrar, vanish tvätt medel och intimtvål det fanns även en refill till baby hinken.

dom hade inte skruvar till spjälsängen så det blir nog tyverr att köpa en ny säng också om jag visste hur skruvarna såg ut så skulle de gå att köpa löst från typ clas ohlssons eller annan affär som har skruvar. spjälsängen är från när jag var liten så jag tror inte att det finns skruvar att köpa till den, den är vit och verkligen super fin ser ny ut känns tråkigt att inte kunna använda den. jag hoppas på pressentkort på ikea på studenten så jag kan åka dit och shoppa loss ordentligt behöver massor av saker till hemmet också.

nu ska ja ge adam och min lillebror lite mat sen ska ja försöka göra lite läxor, bäst att passa på medan adam är sysselsatt =)


Söndag

nu är det söndag igen, igår bakade jag och adam kladdkaka och en mandel kaka =) blev riktigt mumsigt. köpte grädde och jordgubbar igår så till efterrätt efter frukosten blir de kladdkaka grädde och jordgubbar. är helt galen i jordgubbar så är bara så himla gott.

just nu sitter ja och väntar på att pappa ska ringa han ska skjutsa mig och köpa torkställningar och så ska ja till babyproffsen och hämta ut gratis boxen och blöjhinken. ska kolla om dom har skruvar till spjälsäng, jag har varit duktig och tappat bort skruvarna till spjälsängen som vi har så jag hoppas dom har de som man kan köpa löst har ingen lust att köpa en spjälsäng när ja redan har en.

ikväll kommer Sofia, Desiré och Felicia förbi vi ska kolla film och äta något gott, börjar sent imorgon men de blir nog endå inte så sent ikväll.




Bilder från tunisien, saknar och längtar tillbaka..


Wipeout

VARNING för wipewout ! jag och adam satt och kollade på Wipeout reprisen, adam kollar koncenterat och tycker det är jätte kul han konstaterar att man måste ha muskler för att klara den där banan. det kommer en kille i "godis trosor" jag tänkte inte så mycket på det men efter ett tag springer adam iväg och när han kommer tillbaka har han ett godishalsband runt midjan och säger

adam- Kolla mamma ja har godis kalsonger.  

jag- "oj har du, kom så tar vi bort dom de är godis de leker man inte med."

adam- men mamma han på tv hade ju så!


Nu ska vi till adams gammel mormor och gammel morfar på en snabb fika med mamma. ska ringa älskling o se om han tar med hamburgare från jobbet ikväll orkar inte laga mat en gång till idag!

och kom ihåg wipeout är inget för barn!!

Fredag

då var det fredag igen, veckan har gått ganska fort. bara några korta dagar i skolan. adam börjar bli bättre han är inte lika snorig och han hostar inte lika mycket. igår hade vi lite mini fredag poppade popcorn och drack vatten och spelade tv spel =P  jag spelar aldrig men ja måste säga att det var lite kul.
älskar adams kommentar

Pappa- kan ja få kontrollen ja ska hjälpa dig
Adam- nej pappa de här spelet är för svårt för dig..
efter 2 minuter säger han
adam- mamma visst vi är bäst på de här spelet
jag- ja absolut, pappa han kan ju ingenting
adam- mamma, kom så sticker vi här ifrån


idag blir de en lugn dag ska försöka mig på lite läxor sen ska vi ut ett tag för adam är så klängig  just nu så de kommer bli svårta att få något gjort.

måste kämpa nu inför studenten. de är så kort tid kvar

vill inte skaffa barnvakt för att kunna plugga har aldrig annars barnvakt så vill inte ha barnvakt för att få lite skolarbete gjort. ska se om mamma kan komma över någon dag så jag kan jobba och hon kan leka med adam de svåra är bara att hon aldrig har tid. =(

usch nu ska ja leka med adam så han kanske kommer igång lite istället för att  ligga brevid mig i soffan och sparka på min arm.

.

min älskling är sjuk =( ingen feber men massor av hosta och snor. får se om de blir skola imorgon eller inte. kan inte ta med adam för vi ska på teater så vi får se hur mycket han hostar i natt.

nu ska ja kolla cougar town och äta lite sen ska ja krypa ner i sängen för att sova.




är så sugen på slagsta glass

V. 24

Nu är jag inne på v 24  tiden går så sakta.. var nästan helt säker på att ja skulle gå in på v 25 men nehe då.
under senaste veckan har man börjat känns lite utanpå när de rör sig där inne.

Det är viktigt att hålla ögonen på signaler att du behöver sakta ned tempot, äta, dricka eller vila en stund – lyssna på din kropp och lita på dina instinkter.


Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst. Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig.

Det är ganska vanligt att man blir mer glömsk än vanligt när man är gravid. Det är inget man behöver vara orolig för.
kvinnors kognitiva funktioner hämmas under graviditeten, vilket påverkar deras korttidsminne, koncentrationsförmåga och förmåga att ta in ny information. Glömskhet kan också orsakas av att man är upptagen med funderingar på de enorma förändringar som ligger framför en. Sådana faktorer kan uppta en hel del av tankarna hos den mest klartänkta person. Glömskhet kan vara ett tecken att det är dags att förenkla tillvaron.Kort sagt, försök koppla av, ta hjälp att göra de saker som behöver göras.



de där med glömskhet måste jag säga att jag känner igen mig i. glömmer alting direkt.


Vab

idag är vi hemma. adam har hostat hela natten, det har inte blivit mycket sömn. han var även jätte varm när vi vaknade, tog  inte tempen på honom men han var inte direkt pigg. har legat och kollat på tv hela dagen. nu ska ja väl till att ställa sig vid spisen och laga mat.

min rygg har låst sig och gör jätte ont kan knapt röra mig. blir nog att ligga på soffan hela dagen. ikväll åker vi med mamma hem igen det blev aldelles för jobbigt hemma för mycket att ta hand om. 

vill åka till baby proffsen och hämta ut baby boxen och blöjhinken dom stänger kl 6 och då hinner vi inte dit. får ta det en annan dag.

läxorna ligger också på hög och bara väntar..



Studentplakat

pratade med pappa i telefonen nyss. han gjorde mig lite orolig inför studenten.. =S han fixade plakatet till min bror och han fick en snäll söt bild men han sa at han hittat en bild på mig när jag är liten och vi hade badat bastu och var ute nakna i snön. men jag sa till honom att jag litar på dig nu pappa tom fick en snäll bild så jag hoppas att han är snäll mot mig också.



vill ha grillad kyckling, potatissallad och vitlöksbröd men adam har somnar så kan inte ta mig till affären =(

min lilla älskling börjar bli sjuk har har hostat och snorat massor i helgen så jag väntar bara på att febern ska komma. hoppas den håller sig  borta för det är aldrig kul med feber. han är trött och hängig men det kan man ju bli när man är snorig så just nu hoppas jag bara på det bästa så min älskling kan bli frisk. har beslutsångest inför imorgon. stanna hemma, gå till dagis, ta med honnom till skolan =S jaja får se hur morgon dagen blir. det blir nog dagis så länge han inte blir sämre eller så får han vara hemma med pappa beroende på hur han jobbar. har ingen koll på hans arbetstider han jobbar så olika helatiden.


nu ska ja sätta mig med skolarbete så jag får någon nytta gjord idag. har inte ens hängt tvätten i maskinen har så ont idag så tar det så lungt som möjligt.

ha en bra kväll för de ska inte ja ha. ska bara plugga..

119 Dagar

Idag är det 119 dagar tills det beräknade datumet då bäbisen ska komma. de känns inte als mycket. jag har tagit hem alla bäbis saker från mamma, då jag inte får göra speciellt mycket pga foglossningarna så ska jag ta det lugnt och ja tänkte plocka med bäbissakerna och gå igenom vad som behöver köpas och vad som finns. vi har det mesta efter adam men vagn och bil barnstol behövs nytt och så vill man ju självklart köpa nya kläder men endel utav adams kläder är helt oanvända och jätte söta så dom kommer hamna under skötbordet. de mesta är kill kläder men har en massa neutralt också då vi inte visste könet när vi väntade adam.

spjälsäng kan också hamna på inköpslistan då jag inte har en aning om vart jag lagt skruvarna =S men men ska leta lite så får vi se om dom dyker upp.


Babygym från Babyproffsen                 Body från H&M



Body från Cubus                                  Jeansjacka från United color of benetton


byxor från kappahl och H&M                       Mysiga jackor från Lindex och H&M


Body från Lindex                                    T-shirts från United colors of benetton


Allt är i storlekarna 50 och 56.


nu håller adam på att dammsuga i sitt rum så jag ska ta och kolla hur de går för han.

-

Rörelsehinder och sjukling. idag känner jag min rörelsehindrad kan inte göra något för de gör så j*vla ont i bäcken.

var hos barnmorskan i torsdag och fick blandade besked. dom hade svårt att hitta bäbisens hjärthjud och de kändes inte als kul, blir självklart orolig men efter en stunds letande hittade dom något svagt och hjärthjuden var bra. jag fick göra extra blodprov då dom misstänker att lillen kan bli till att komma till oss tidigare en väntat då min blodgrupp kan krocka med bäbisens. (min blodgrupp är väldigt ovanlig)

jag hoppas att allting fortsätter bra och att den kan stanna där inne i lugn och ro ett tag till om den måste ut nu så är inte chansen till att klara sig så stor och han /hon får gärna växa till sig lite till där inne. inget har en så länge visat tecken på att det kan bli något fel och jag hoppas att det fortsätter så men risken finns endå där.


igår var det en livlig liten krabat inne i magen, den ville inte als att jag skulle sova verkar det som. kan kände utanpå magen att det rörde sig där inne =) så idag ska vi hem och träffa pappsen så han får känna av bäbis lite.

har fått tränga order utav barnmorkskan att inte damsuga !

RSS 2.0