Tack Åsa.

Jag minns, jag vill fly från verkligheten och bara glömma vad som hände. Adam mår bra men rädslan och paniken kommer tillbaka i kroppen när ja tänker på det. det är svårt att förklara känslan, ingen kan endå förstå den utan att ha upplevt den. en förälders värsta mardröm, känslan att man kanske kommer förlora den man älskar är överväldigande och går inte att beskriva.

Har via internet fått kontakt med adams doktor som fanns på sjukhuset dagarna som vi var på barnavdelningen, hon är helt underbar det hon gjorde för oss kunde ingen ha gjort bättre. de finns många som bara gör sitt jobb och sen skiter i resten. men hon är verkligen personlig förstående, helt enkelt den bästa doktorn ja träffat utan henne skulle vi inte klarat de här likabra, hon var alltid runt hörnet, så fort vi ville något var hon där. hon stöttade mig så otroligt bra. att vara professionell är inte alltid lätt men hon var det och jag är så nöjd att de var just henne vi fick träffa.

i ett meddelande från henne stod de så här


Hm trist att du inte har fått någon samtalskontakt. Typiskt sommarbemannat sjukhus! Tur att du har din mamma att prata med och som vill lyssna. Det där med att pusha föräldrar är aldrig lätt, som att gå balansgång på lina. Hoppas att jag inte trampade någon av er på tårna. Samma sak gäller när jag pratade med dig. Svårt att vara professionell i det läget. Hade så gärna velat gråta en skvätt och kramat om dig hårt! Det du/ni har gjort är guld! Så bra kämpat. Att vara stark när man känner sig minst är inte lätt....

Kram till er alla och ett stort lycka till med den lille.




jag kommer alltid att minnas henne. och ja är så tacksam att hon är bra på sitt jobb. finns många okänsliga sköterskor o doktorer men inte hon.

nu ska ja försöka tänka på annat. kanske träffa emma och linda en stund men vet inte om jag orkar, förhoppningsvis kan dom få mig på andra tankar!

ingen rubrik.

usch idag är det en jobbig dag, ja känner mig seg och det är tungt att andas. lillen ligger förmodligen o trycker mot lungorna. det är jobbigt att sitta, stå och ligga. usch längtar tills magen sjunker lite så man får ha sina lungor för sig själv. imorgon går vi in i v 37 =) äntligen börjar de närma sig. har kommit under 30 dagars linjen också nu är de 29 dagar till beräknat bf. sköönt för nu längtar vi efter lillen.

Idag ska vi försöka ta oss till Lager 157 behöver något att göra kan inte sitta hemma o tråka. vädret ser inte heller speciellt pålitligt ut. ska först ta en uppiggande dusch så man vaknar till lite. har haft lite ont så ja antar att livmodern tränar för fullt där inne men de är bra tecken då vet vi att de börjar närma sig. =)


Fredag

dåå var de fredag igen. varje dag i veckan är samma sak för mig svårt att ha reda på dagarna när man bara går hemma. söndagar har ja koll på för då byter jag vecka! =)

har nyss ätit frukost och ska städa undan lite, adams farfar kommer hem från tunisien idag och han kommer till oss först innan han åker hem. dom är nog på väg från flygplatsen nu.

hinner inte skriva mer för adam ropar på mig men ha en bra dag =)

1 Månad

Idag är det en månad = 31 dagar till BF =) spännande, nu är det inte långt kvar även om de känns så. jag ska försöka planera in saker så ja har fullt upp för det blir bara längre väntan av att sitta hemma och räkna dagarna. idag kanske jag ska träffa Emelie på en fika och de ska bli skoj har inte träffat henne sen 12 februari för att vara exakt! =) det är konstigt men vissa saker kommer man verkligen ihåg. eller jag såg henne en snabbis på studenten!

har sovit dåligt inatt bara vändit och vridigt fram och tillbaka, åt nyss frukost de blev toast och en kopp te =) mums ! snart ska ja o adam ta ett bad. de bli kul o se hur ja ska lyckas ta mig ut badkaret sen men men allt för min lilla pojke! eller stora pojke han är ju trots allt storebror snart! =)

This is it!

Snälla ja orkar inte mera! min kärlek till dig kommer knäcka mig! Jag skiter i allt nu jag lever för mina barn! you maid the mess and now it´s to late to clean it up!

Pussgurka

adam har pratat om gårdagen och nämnde något från ultraljudet som jag nästan hade glömt. vi fick se bäbisen i profil på ultraljudet man såg en hand o en fot sen såg vi också ögat, näsan och sen en liten putande mun =) kan det vara en liten pussgurka i magen =)  så underbart att få se de lilla livet i magen och hur den rör sig. det är fantastiskt att känna rörelserna och att få se dem. tur man är tjej så man får uppleva hur det är att vara gravid! =)

50 / 50

Var hos barnmorskan idag, fick nytt besked eller man kan inte kalla det besked. hon gjorde ultraljud för att kolla om den var fixerad och den låg som den skulle men var inte helt fixerad enu huvudet gick fortfarande att röra lite. på ultraljudet i v 29 så fick vi veta att det var eventuellt en pojke där inne hon kunde inte säge helt säkert men till 80 % idag på ultraljudet så kunde inte barnmorskan se om de fanns något där eller inte så nu är vi ovetande igen.

det spelar ingen roll vad som kommer, jag kommer älska den oerhört mycket endå.  men nu får vi vänta tills lillen är ute för att se vad det är för en liten krabat. det är helt enkelt inte meningen att vi ska veta!

ikväll blir det plankstek till middag mums. =) ska göra det själv för första gången ska bli spännande o se hur de blir. ska bege oss till ica snart för att handla lite.

Magbild v 36

Bestämde mig för att ta en mag bild för det har ja varit riktigt dålig på.

tog en bild från varje håll. =) nu ska ja torka håret sen mot ikea!

Adams rum




Inga proffs bilder men man ser lite hur det ser ut iaf =)





Ikea

Mamma ringde precis och ville till ikea idag, hon kunde åka tidigare från jobbet hon hade inga kunder på eftermiddagen så hon ville göra något istället för att sitta och vänta på drop in =) halv 3 kommer hon och hämtar oss =) FÖRLÅÅÅÅÅÅÅÅÅT EMMA som ja skulle ha träffat idag men ja gav henne ett bra erbjudande att följa med till barnmorskan imorgon när ja ska få göra ultraljud, de enda dåliga är att ja ska vara där kl 9 på morgonen =) hehefår bjuda henne på lite kakor så ska de nog blir bra =) har dåligt samvete men jag lovar att gott göra henne. får baka alla kakor ja bara kan och bjuda över henne =) sätta på lite twilight ha bilder på harry potter på väggarna så blir hon kanske glad. emma vet att jag aldrig skulle dissa henne för jag är inget troll =)

ska ta kort på adams rum  bilder kommer snart =)  ha en bra dag!

Min lilla stora kille

sitter i soffan helt slut. har städat och möblerat om i adams rum idag. han har varit med och skurat och plockat med grejer. han har bestämt var alla möbler ska vara =) var skeptisk i början men de blev faktist bra, rummet blev större =) han är nöjd och cå är jag nöjd.

när vi sorterade hans böcker, torkade av dom och ställde upp på hyllan igen så tog han en bok som heter Harlekins julklapp en bok som adam tycker jätte mycket om att läsa så sa han "mamma den här ska ja läsa för bäbisen sen när den ska ligga i mitt knä och sova" då kände man hur man ville gråta. min lilla kille har blivit stor han pratar mycket om saker som han vill göra med bäbisen och det är allt från att byta blöja till att spela fotboll. jag är lite orolig att han ska bli svartsjuk på den lille för han är väldigt mammig och har alltid varit plus att han varit hemma med mig nu hela sommaren. vi ska börja gå till dagis och leka lite nu i augusti så han får som en liten ny inskolning sen blir han nog hemma de första veckorna med bäbisen så får han börja på dagis några timmar i veckan sen så han får den stimulans han behöver.

ska ta kort på adams rum imorgon så får ni se hur det blev han var lite orolig näär han gick in på sitt rum då sa han "mamma, du och jag har gjort fint här och nu kommer jag smutsa ner"

min lilla stora kille är så söt. nu ska ja hoppa i säng och sova. kom gärna med fler namn förslag!

Namn hjälp

det är en liten vilde i magen idag kan inte sitta upp för då blir de för jobbigt med alla sparkar. =) det blev en enkel lunch med korv med bröd och nu ska vi snart in på adams rum och städa.

vi behöver lite hjälp med namn till lillen i magen, pojknamn som fungerar internationellt alla namn förslag är välkomna ;)


V.36

NU är det dags för vecka 36 =) det känns som att det är långt kvar, men varje dag är ett steg närmare. om lillen kommer på BF dagen så är det bara 35 dagar kvar =) jag längtar såå mycket men försöker att njuta av sista tiden med magen, kommer ihåg att de kändes tomt när adam hade kommit ut, även om han var i famnen så var det tomt utan magen =P när jag var gravid med adam i vecka 36 kommer ja ihåg att jag var tvungen att gå på toa helatiden vaknade flera gånger per natt men nu har ja inte haft några problem att sova vaknar inte ens en gång för att gå på toa de är så skönt men det kommer väl snart antar jag =)  enda gången jag har haft svårt att sova var när adam var med om olyckan men det har ju inget med graviditeten att göra.


Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.



Lördag

då var det lördag igen och imorgon byter jag till v 36 =) det börjar närma sig nu. idag blir också en lugn hemma dag. det är adams sista dag med medicin så skönt att inte behöva bråka om den längre. vi har fått i oss en stadig frukost och nu ska vi ta ett bad duplo bitarna följer nog med dom också. Adam får inte blöta ner sitt plåster där stygnen sitter men det ska nog gå bra endå. det har läkt bra nu det har gått 10 dagar och han har ett vatten tätt
plåster på. usch nu börjar jag minnas och det vill ja helst undvika så här är en bild istället.

Adam och Milo (kusin) på parken zoo i lördags =)

Fredag

jag har inte haft något att skriva här i bloggen. varje gång jag försöker faller jag tillbaka på vad som hände Adam. men nu försöker jag igen och jag hoppas ja kan hålla det utanför bloggen. igår var våran lilla familj i Parken Zoo med adams kusiner, det regnade lite men vi hade kul endå. blev inte så mycket att kolla på djuren vi satte oss för att äta / fika och då började det ösa ner så vi fikade sen tog adam, milo och deras pappor tåget som går runt i parken för att kolla på djuren medans det regnade. jag susanne, vinceton, zander och Alwin satt kvar under taket pratade lite och hade trevligt

vi pratede om olika strällen vi vill åka till med våra barn på semester mm och nästa år kanske det blir Lego land och efter det Disney land i Paris  men det får vi se hur de blir när de är dags. det kostar ju en del att ut och resa också.


idag ska vi bara vara hemma och ta det lungt, imorgon är adams sista dag med medicin ska bli så skönt att slippa den är bara jobbigt för han och mig att bråka om att ta den. han tar den själv men man måste tjata nån timme först. och att spendera 3 - 4 timmar om dagen för att tjata om medicin tar på krafterna. jag är så himla trött men de finns ingen möjlighet att vila och de är inte ens ide att försöka. kan inte ens sova ordentligt om nätterna.

Nu ska ja börja med mat sen städaaaaa, ska försöka rensa och kasta en hel del. alla garderober är överfulla. behöver mera plats förstår inte hur vi samlat på oss en sån massa skit =P



=(

Jaha då blev de ingen ikea då. jag såg verkligen fram emot det. men en sak är iaf säker jag ska dit snart för jag vill vara säker på att hinna innan bäbisen kommer.

Äventyr

Idag har vi inte gjort något speciellt bara varit hemma. imorgon åker vi till ikea med Emma =) de ska bli skoj. hoppas att ja kan komma på lite andra tankar när ja får komma hem i från. imorgon ska vi först ta en promenad till mamma träffa henne lite hon kan inte komma förbi på hela veckan hon är sjäv så hon måste hem till alla djuren efter jobbet. efter det ska vi köpa kakor och festis att ha i bilen när vi åker till ikea sen tar vi bussen möter upp emma sen hämtar vi pappas bil och drar iväg på äventyr. ska köpa några hyllor så vi behöver en stor bil. =)

jag har inget gemensamt med någon av mina vänner jag lever ett helt annorlunda liv eftersom att jag har barn och de är så skönt att ha hittat någon som iaf tycker tänker och känner likadant som mig i vissa fall. det känns som att vi kan prata om det mesta och det är bra att ha någon att ventilera sig med ibland som förstår lite hur man känner.


Bilder från Kolmorden.










Fler bilder kommer en annan dag.  har varit dålig på att lägga upp bilder senaste tiden men ja hinner aldrig =)

blev bara bilder på adam o pappa men jag höll koll på kamera och vagn medans han fick jaga adam hehe


Bäbisen har varit hel vild i magen idag, den har bökat runt precis hela dagen. det gör ju nästan ont, de är inge små sparkar direkt men ja antar att han vill ge igen på storebror som helatiden puffar o knuffar på magen.

nu ska ja krypa ner i sängen och vila upp mig inför imorgon.  God natt

v 35

mitt i allt så har ja gått in i v 35 nu =) bäbisen växer och har de bra där inne. vi har köpt det mesta och sängen är bäddad och skötbordet är på plats. ska köpa blöjor och hudvårdsprodukteroch spjälskydd sen är de klart.

Här ska lillen sova. ska försöka få upp lite fina tavlor eller nått vid sängen de ser så tomt ut.




Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster. 

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.



jag har lite ont nere vid becken och och de känns lite som mensverk men jag antar att det bara är förberedelser för kroppen inför förlossningen har haft ont till och från i några dagar, sist jag var hos barnmorskan låg lillen som den skulle men hade inte fixerat sig helt enu huvudet var fortfarande ruckbart, ska till barnmorskan om en vecka igen får se hur det ser ut då =)

nu ska ja fixa iordning lite mat medan adam spelar tv spel.

Framsteg

tack för alla fina komentarer. vet inte vem rebecka det var som skrivit men tack iaf. det går framåt, efter 4 nätter kan jag äntligen sova under kortare perioder, ligger mest vaken och bara tittar på min fina älskling. kommer aldrig förlåta mig själv för att ja lämnade adam utan uppsyn i 30 sekunder för att gå på toa, en olycka händer så snabbt. adam har ätit sin medicin själv 3 gånger utan bråk och de är så skönt. han ska ta medicin 3 ggr om dagen och det är inte roligt när man ska behöva tvångs ge honom. varje gång han tagit sin medicin får han 2 marabou chocklad bitar. första dagarna var omöjliga men jag tror han har insett att det är lättare att ta medicinen själv en att behöva bråka med mamma o pappa om det jätte länge och endå måste han ta medicinen.

jag försöker fokusera på nuet och inte tänka på det som hänt men det är svårt varje gång han ska ta sin medicin blir jag påmind om det. jag är så tacksam för alla snälla läkare och doktorer som tog hand om oss på sjukhuset. innan adams pappa han dit så var det en doktor som var med mig helatiden, gav mig lugnande och bara var ett stöd jag behövde aldrig vara själv. dom pratade med mig helatiden och förklarade vad som hände. doktorn var uppe på barnavdelningen och kolla till oss flera gånger om dagen och adam fick en massa fina presenter varje gång han skulle ta prover. och efter medicinen fick han en piggelin så de blev 3 glassar om dagen. Tone som var adams doktor var helt underbar hon var med honom från vi kom in på akuten tills vi kom till uppvaket sen kollade hon till oss helatiden. hon fick adam att skratta och var verkligen duktig på sitt jobb jag är så tacksam för allt som hon gjorde för oss.

nu väntar ja på att dom ska ringa från sjukhuset, vi ska köpa en leksaks doktor väska till adam så att han får möjlighet att bearbeta det som hänt genom leken. han pratar lite om det och säger vad som hände så jag tycker det är viktigt att han precis som jag får hjälp att bearbeta det och det bästa sättet för honom ät genom leken.

vi har köpt ett Nintendo DS till honom för att han var så duktig på sjukhuset men de känns som att hur mycket jag en ger honnom så räcker det inte. vill bara ge honnom mer och mer. ja ger honom all kärlek jag bara kan och just nu skämer vi bort honom med saker. jag hoppas ja kan hantera det här bättre innan lilla bäbisen kommer är så rädd att få förlossnings depression.

.

Hur ska ja kunna ta mig igenom det här. tänker på det, får panik. just nu skulle jag behöva en bästa vän, jag kan inte ta mig igenom det här själv. efter tre dagar på sjukhuset med min lilla älskling, det gör så ont i mig, ja känner mig som världens sämsta mamma. skuldkänslorna rinner över, alla försöker intala mig att det inte är mitt fel men han var med mig när det hände hur ska ja kunna undvika att känna skuld. på måndag ska ja få hjälp av en psykolog och kurator så jag kan ta mig igenom det här. jag orkar inte prata om de som hänt jag orkar inte träffa någon men de skulle vara skönt att veta att det finns någon där som man alltid kan vända sig till när man behöver, jag vet att mina vännder finns där men det är inte samma sak.

3 långa sömnlösa nättar tar på krafterna är orolig för lillen i magen men läkarna på sjukhuset sa att den klarar sig fint hur illa ja en mår och de känns skönt.

Torsdag den 15/ 7 är den värsta dagen jag upplevt i hela mitt liv. den rädslan och paniken vill jag aldrig uppleva igen

de finns inga ord som kan beskriva hur jag mår just nu.

Hem till pappa o bada

värmen tar död på en men man ska inte klaga för de får heldre vara varmt en kallt. =) pratade med pappas sambo nyss och hon kommer och hämtar oss när hon är klar hos frisören (mamma) hehe så nu blir det hem till dom och steka i solen och polen. har bara badat halva mig i år så får ta ett dopp i pappas pol idag och svalka mig. igår hade pappa 30 grader i polen så är iaf inte orolig att de ska bli kallt. blir ett aldelles lagom svalkande dopp.

nu ska ja packa badkläder mm så vi är redo när hon ringer sen. ha en bra dag i värmen, det ska iaf vi ha.

ska komma ihåg kameran och ta lite bilder! vet inte om vi blir kvar där inatt men uppdaterar när vi kommer hem.

Gruppmödravård

Idag har ja varit hos barnmorskan, allting såg bra ut. bäbisen ligger med huvudet nedåt som den ska men den har enu inte fixerat sig så den kan fortfarande vända sig. men eftersom att de är mitt andra barn så kan de ta längre tid tills den fixerar sig en förra graviditeten men just nu såg det bra ut iaf. ska till barnmorskan igen om 2 veckor, längtar redan tills ja får höra hjärtljuden igen och det blir förmodligen ultraljud också =)

nu ska ja försöka städa lite i värmen och sen ska ja förbereda för att åka till affären med mamma, längtar till att få gå vid kyldiskarna o känna att man lever igen =P den här värmen tar död på mig. imorgon åker vi nog hem till pappa o badar hela dagen, klarar inte det här.

Brännskadad

Nu har vi kommit hem, har varit hos pappa igår och idag bara haft de bra med massa sol och bad. skulle fixa kvällsmat för ett tag sen men på något vis ställer jag den varma stekpannan i handen så nu är jag bränd som bara den. blev ett stort brännmärke så vi får se om ja behöver söka läkar vård på den enligt 1177 :s hemsida bör ja få det omlagt med  en kompress. jag ska till barnmorskan imorgon så jag ska fråga henne om råd. de är kanske inte hennes område men hon borde kunna lite om brännskador o vem vet hon kanske kan fixa en kompress åt mig  =)

glömde kameran hemma så de blev inga bilder tagna hemma hos pappa ska komma ihåg den nästa gång.

nu ska ja försöka förbereda för sängen, de kommer inte bli det lättaste har fortfarande handen i iskallt vatten och det blir inget bättre. är ensam med adam så vill inte ta mig till akuten o sitta där.

v.34

idag går ja in i v 34, så nu är 33 hela veckor avklarade =)

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.
Under de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition – vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds – och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar.


?

usch.. de är så jobbigt med föräldrar som separerat, eller de värsta är att dom inte bor på samma ställe så man måste hela tiden välja vart man ska. vill till mamma men dom har massa saker att göra som att stolpa om häst hagen mm.. vilket jag inte kan vara med på. så jag får väl sitta ensam under ett träd och titta på men jag vill så gärna dit och umgås lite med mammsen. vill till pappa så adam kan leka med lillebror och bada lite och bara umgås med pappa o hans sambo. frågan är bara vart vi hamnar idag eller om de slutar med att vi stannar hemma.

Kvar att köpa


Nappflaskor
Nappar
Flaskborste
Våtservetter
Spjälskydd
Mobil till sängen
Blöjor
Baby talk
Amningskupor
Badhjälp till badkaret/ badbaljan
Napptermometer
Blöjor
Nagelsax
Salva
Tvål
Olja
Shampoo

känns att det börjar närma sig nu när listan minskar, =) 50 dagar kvar till beräknat =) det låter ganska lite med 50 dagar men säger man att de är 7 veckor låter det mycket mera.

BabyTravel "Amsterdam"





Här är vagnen som vi köpte igår, vi är supernöjda med den. adam tyckte att den var cool haha 
den ser helt ny ut, dom som hade den hade haft den som extra vagn.  liggdelen är brun och sittdelen svart, vet inte varför den ser brun ut på bilden men det vart väl så med ljuset i kameran. den är jätte skön att köra och det krävs en hel del för att den ska tippa. nu har vi bara små saker kvar att köpa =) men vi har ju några veckor till på oss så de ska nog fixa sig.

Vagn

NU har ja äntligen köpt vagn!!! =) bilder kommer upp om ett tag, kom nyss hem från bion så ska få i adam lite kvälls mat tvätta o lägga honom sen kan ja fota den och njuta lite =) bion vart en succé, den var rolig och adam satt stilla hela tiden. det var hans 3:e gång på bio. vi har sett alvin o gänget 2, madagaskar 2 och nu shrek =) får se om vi hinner med en 4:e bion innan bäbisen. toy story 3 har premiär den 27 Augusti = 2 dagar innan beräknat. vet inte om ja vågar gå på bio när de kan hända när som hälst. va ska ja säga till adam om vattnet går mitt i bion. =P hehe men vi får se hur de blir med den saken.

nu ska ja sätta fart så adam får komma i säng.

Bio

Idag blir det bio



4 Vagnar

Nu är det 4 barnvagnar på G 2 st finns här i eskilstuna, en i katrineholm och en i nyköping. alla är jätte fina vagnar till bra priser mellan 900 och 2500 kr =) väntar på mail svar, om vi inte får svar idag så ska vi ringa ikväll eller imorgon. vi hoppas på att få se någon av vagnarna imorgon då är älsklingen ledig så då passar det bra. har kollat upp tåg mm så de skulle gå på runt 400 kr för tåg tur o retur om vi ska ha någon av vagnarna som inte finns här i eskilstuna, får se vad han tycker när han sett dom.

min favorit är en baby travel amsterdam och finns här i eskilstuna  sen är det också en mini adventur-09 , teutonia fun-06 och en baby travel jogger- 07


hoppas att någon svarar snabbt!

nu ska ja hänga upp alla bäbiskläder som ja precis tvättat =) sen  kolla igenom vad vi behöver köpa mer av.

Sömnig

jag är så otroligt trött, antar att det är värmen som tar på krafterna. jag är samtidigt jätte sugen på att shoppa. vill till ikea, det finns en del saker som vi behöver köpa. har gått igenom bäbisakerna och vi behöver köpa en söt liten pyjamas till lillen så det måste ja på jakt efter och så ska ja köpa filt och badhjälp. fick presentkort på barnens hus igår så jag ska nog ta mig dit och kolla på saker någon dag.

 

Bild lånad från google



Mamma

God morgon, idag är det en seg dag. jag är trött och jag känner mig febrig fast jag inte har feber. rådgivningen tror att ja kan ha lågt blodsocker. =( jag och adam har iaf varit vakna en stund nu och vi ska snart åka hem till mamma, först ska jag ta en dusch och försöka vakna till sen kommer hon och hämtar oss då ska vi åka förbi hennes kusin som fått barn, hon är snart en månad och vi har inte hunnit dit en men nu ska vi ta tag i det.

ha en bra dag =)


Barnvagn

Imorgon ska jag hem till mamma och då ska vi beställa barnvagn =) pratade  nyss med henne i telefon så hon ska hjälpa mig att välja.  men med 99 % säkerhet blir det den här
jag gillade vagnen så fort jag såg den, den ser stabil och ordentlig ut. följer jag min magkänsla så blir den den här. det enda som håller mig tillbaka är att det inte är den modellen jag hade tänkt mig från början, vi har en liten hiss och vändningsutrymmena i trapphuset är inte så stora.

jag hade tänkt mig en sån här modell eller en tre hjuling för att dom är lite smidigare att vända och ofta lite midre en vanliga combi vagnar. men samtidigt har jag börjat undra, hur bra är dom att köra i djup snö med, hur fungerar dom på landet (mamma bor på landet) där det är grus vägar med små gropar överallt. jag har hört av många att dom välter lätt. det känns viktigare att barnet ligger säkert i vagnen en att vagnen är smidig.


v. 33

Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten. Från vecka 32 har bebisar som föds för tidigt goda chanser att överleva och frodas. Bebisens hud blir slätare och mjukare med den ökade mängden underhudsfett.


En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.


Mina tankar

bäbisen är lugnare i magen nu, det börjar väl bli lite trångt. när jag badar och sena kvällar runt 22 tiden så är den mest aktiv och då kan man också njuta av de små rörelserna man får känna av. jag har inte haft några sömn problem under hela graviditeten men de 3 senaste dagarna har varit helt extrema, jag orkar ingenting det spelar ingen roll hur mycket jag sover jag är som en zoombie det är inte als kul men men, jag vaknar inte ens för att gå upp och kissa om nätterna en och det är bara så skönt. kan hända att jag kan behöva gå upp en gång någon gång då och då men väldigt sällan. jag spver som vanligt men endå är jag helt sjukt trött.. tar mina vita miner så ska prata med barnmorskan nästa tisdag om det inte blir bättre hoppas att ja inte har brist på något!

Ekonomiskt oberoende.

att inte behöva vara beroende utav sina föräldrar ekonomiskt trodde jag aldrig skulle kännas så här skönt, en otrolig lättnads känsla och jag kan äntligen, för första gången i mitt liv stå på egna ben och kämpa på. känna som någonting som tyngt ner mina axlar bara har ramlat av.

..

tack för alla kommentarer om vagnarna. vet inte vilken vagn som du menade emma men jag väljer helt enkelt bort båda. ska satsa på att klämma o känna på vagnen innan ja köper den. min magkänsla visar sig ha rätt om de flesta vagnarna så jag ska åka till en affär och kolla istället så får vi se vilken det blir. ska dra med mamma för lite smak råd =P hon har trots allt semester så lite tid över ska hon nog ha.



NU drar vi hem till pappa och badar, blir kvar där tills imorgon så jag uppdaterar nog inte för en senare på eftermiddagen / kvällen för vi ska på present jakt till adams kusiner. knågon som har tips om vad man kan köpa till tvilling pojkar som fyller 2 år ?   Svårt =S ha en bra kväll och lördag, det ska iaf vi ha. hoppas vi får lite grillat hemma hos pappa =)

Adam badar i lilla polen i tunisien för ett år sedan.


Morgonpigg

Idag vaknade min stora kille vid 7 tiden, det var inte riktigt så att mina ögon ville slå upp sig då men vad har man för val egentligen. nu har vi haft lite morgonmys i soffan och ätit frukost. vi ska packa iordning lite fika att ha med till parken, sen kanske man ska ta och klä på sig lite kläder.

ha en bra dag =)

Adam med morbror i parken för några veckor sedan.

Barnvagns panik

har fortfarande inte beställt vagn, fortsätter bara leta helatiden. hur ska ja bestämma mig !!

båda är kombivagnar till bra priser. de låga priserna får mig att tveka på kvaliten. båda är nya från affär och kostar under 2000 kr.


Du köper en högkvalitativ, kombivagn jogger
Luftgummihjul: bakhjulen med fjädring, främre 360 ° vridning
Robust och lätt aluminiumram
Central broms på båda bakhjulen
5 punkt säkerhetssele
Inställbart handtag i höjd 90 till 110 cm
ryggstöd är ställbar
lämplig för nyfödda
Praktiska varukorg
Enkel och lätt, hopfällbar

Liggdelen innehåler en madrass så att det blir mjukt för barnet.

Mått Jogger öppna: 133 cm x 64 cm x 112 cm, ihopfällt: 89 cm x 64 cm x 52 cm
liggdelen yttre mått: 80 cm x 42 cm, inre 70 cm x 30 cm
Vikt 19 kg
Uppfyller kraven i EU: s säkerhetsregler, testad enligt EN 1888
Ny + kvito + 1 år garanti
Leverans 3 - 5 dagar







ingen fakta om vagnen finns.


bilder och fakta lånade från respective hemsida.

Parken zoo

Idag har vi spenderat dagen i parken zoo med emma, sussi och tindra som sussi hade med sig. =) adam hade spring i benen så det var tur att emma var med så hon kunde jaga honom =) fick se en massa djur, nåra djur hade nyss fått ungar. det fanns en bäbis apa som var ett år gamal, bäbis leoparder och marsvin som var en dag gamla.

turen bland djuren avslutades vid leo lejon och kalle kunskap som adam inte alls ville hälsa på så vi gick vidare till karusellerna, eftersom jag inte kan åka karusell i mitt tillstånd så fick emma åka med adam och jag tror att hon hade det ganska skojigt.

vi har haft en super mysig dag med en del skratt, när adams humör började svänga vart det dags att bege sig hemåt. han fick i sig lite mat sen vart det borsta tänderna och vid halv 8 somnade han i sängen. jag kom nyss upp ur badet och sitter i soffan med världens huvudvärk. ska koka lite te och ta några kakor sen ska ja nog också krypa ner i sängen för att sova. imorgon ska ja träffa sofia och desire vi ska till en park, fika och leka i lekparken.

bilder kommer upp senare, tog med emmas kamera så hon måste bara skicka över dom. =)

RSS 2.0