Valborg

Idag är det valborg jag är ledig från skolan så jag och adam får en lugn dag hemma hos mamma på landet. just nu är det inte så soligt ute men förhoppningsvis så dyker solen upp på himlen. adam vill ut och cyckla så de blit nog att göra det snart får ta på oss lite varmare kläder tills solen kommer. I eftermiddag kommer nog Marre och Oliwer förbi och leker lite så vi får se om det blir till att baka en äggfri sockerkaka.

frukosten lyxade vi till med våfflor och till lunch blir det något med makaroner. har varit på coop och köpt cars makaroner, dom kostade bara 12 kr  hade förväntat mig att dom skulle vara mycket dyrare. adam har varit riktigt dåligt på att äta de senaste månaderna så man måste få måltiderna intressanta och roliga vilket inte altid är så svårt. enligt han så är de tråkigaste som finns att äta.


4 Veckor

Nu är de 4 veckor kvar tills betygen ska vara satta, de känns verkligen stressande.  har en massa saker som ska göras och de känns som högen med uppgifter och läxor bara växer.. =S ja får ingenting gjort känns de som, jag satt igår och skulle försöka förbereda muntliga i nationella men adams humör var inte det bästa och när jag väl hade fått han att somna vid 9 tiden så somnade även jag.. så idag måste de göras för imorgon så är det upp till bevis.

45 dagar till studenten  och de känns som dom kommer gå jätte fort.

bilder från helgen.


V. 23

vecka 23 tycker att bäbisen har varit aldelles för stilla de senaste dagarna men det rör sig endå lite, jag hoppas ja får boka in ett ultraljud på torsdag så jag får en bekräftelse att allt är bra men lillen där inne.

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.
Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%. Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig.




http://se.babycenter.com


SOL

solen skiner och jag steker. är hemma hos mamma fortfarande, vi ska in till stan idag men vädret säger mig att jag borde sitta kvar här på mammas uteplats och sola.. mamma har en rabarber paj i ugnen och vaniljsåsen står färdig i kylen. idag känns det verkligen som sommar, jag sitter i en solstol med en kopp rött te i handen och bara njuter. adam leker och har det bra. vill aldrig att den här dagen ska ta slut.

imorgon är jag redan inne på v. 23 och det har verkligen gått fort. magen har växt rejält och det rör sig massor där inne, kan inte fatta att om max 18 -19 veckor så har min lilla älskling blivit storebror =)

jag har fått månnga frågor om jag kommer att göra ett till ultraljud för att ta reda på könet men just nu känns det oviktigt, visst jag är nyfiken på vad det är för krabat där inne men vad det än är så är det inget jag kan påverka den enda fördelen med det är att man kan börja köpa lite mera kläder och sånt. det kommer nog at bli ett ultraljud till men inte för att ta reda på könet utan de blir för att se om allt är bra med bäbisen där inne. jag väntar med spänning några månader till =)

har inte tagit några bilder men ska försöka ta lite under dagen för nu är kameran laddad.

hoppas ni får en bra dag för jag ska ha en super dag. nu ska ja kolla adam när han hoppar studsmatta.


Nationell prov

Nu är det dags för nationella i Svenska B ska skriva uppsats i 5 timmar.

Jippie, =( snart är det iaf över. har laddat med kycklingsallad, fanta och sura godisar så jag hoppas dom hjälper mig att hålla humöret uppe under de närmaste timmarna.

4 minuter kvar ='(


ha en bra dag

V.22

Nu är jag inne på v 22 tiden går inte speciellt fort måste jag säga men lillen där inne är väldigt aktiv och adam tycker det är jätte spännande =)

oinbjudna har nu foglossningar och ryggproblem börjat hälsa på, ska till barnmorskan på en närmare undersökning den 29 april så får vi se vad hon har att säga men det var en hel del saker som hon bad mig undvika som tex. kliva ur en bil eller ett badkar (såna saker som inte går att undvika) just nu bor vi hos mamma och det är så skönt att bara vara ute och leka i solen, adam njuter och har det helt underbart. snart ska vi ner till stallet och försöka mocka lite sen ska vi ta en långpromenad med hundarna upp till skogen. eftersom att ja inte kan gå speciellt fort pga. foglossningar så blir det en långsam tur.





UTVECKLINGEN I MAGEN

Snart kan det kännas som din bebis tränar karate därinne — det som tidigare var kittlande rörelser som av fjärilsvingar blir så småningom riktiga sparkar. Gradvis kommer du förmodligen kunna skönja en rytm i din bebis aktivitetsnivåer. Vissa bebisar är väldigt aktiva på kvällen när du försöker gå och lägga dig, andra rör sig mest dagtid. Kring den här tiden prövar din bebis olika ansiktsuttryck, men den öppnar ännu inte ögonen på ett litet tag.


Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från huvud till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern.

Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen. du behöver nu 500 kalorier mer en vanligt för att bäbisen ska få i sig allt som den behöver.



svar till anonym

Det var någon anonym som hade skrivit och frågar om vart jag köpt studentklänningen, eftersom du är anonym så kan ja inte svara direkt till dig så jag svarar här.

klänningen kommer från halens.se den kostade 349 kr  frakten tar ca 5 arbetsdagar så det går ganska fort.  har hört att klänningen finns på flera ställen bla. Vila och typ modehuset eller något sånt. priset är det samma men enligt min är det en prisvärd klänning. skönt material, passar gravida och icke gravida =P  passar även om man har lite större byst och inte villa visa dom för hela världen. lite resår bak i ryggen så den är väldigt töj bar jag beställde en storlek mindre och den var nästan lite stor (med mindre menar jag mått tabellerna som finns att kolla storlekarna på innan man beställer) jag beställde klänningen fast den skulle bli tajt runt bysten det saknades ca 3 -4 cm för att den skulle vara lagom men den satt bra endå..

jag kan rekomendera klänningen, den upnådde iaf mina förväntningar och jag är nöjd. kan inte säga att jag är speciellt vacker i den men jag är aldrig vacker i klänning =)



V.21



magen har nu blivit riktigt stor och jag börjar få problem med en massa olika smärtor i ryggen, bäcken och magen så imorgon ska ja försöka kontakta barnmorskan och se om hon har tid för mig någon dag i veckan.. hoppas att det inte är något allvarligt.

Bebisen:
Nu är bebisen ungefär 21 cm lång och lägger stadigt på sig i vikt.Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.
Se till att du får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver det för att tillverka röda blodkroppar, bland annat. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat


Jag:
Du kan förmodligen känna hur din bebis rör sig inne i din mage: Dessa kittlande rörelser har de flesta blivande föräldrar sett fram emot. Din bebis tränar nu sitt nya lilla matsmältningssystem genom att svälja fostervatten. I fostervattnet finns näringsämnen och vatten, som bebisen absorberar. Det som blir kvar fortsätter ned i tarmen och bildar barnbeck (mekonium) — den grönsvarta eller ljusbruna substans som är din bebis första bajs och som kommer ut de första dagarna efter födseln.


idag har bäbisen rört sig en hel del, den bökar runt där inne men det gör inget för adam är ivrig att känna vad som händer där inne, det går inte känna så mycket från utsidan enu men det kommer nog när som helst. =) har känt av bäbisen en hel del se senaste dagarn och de är en livlig liten krabat =)




nu ska jag krypa ner i sängen och sova God Natt

Hemma hos mamma

Vi är hemma hos mamma på landet. solen skiner ute men vi har inte kommit ut enu, jag sitter och förslker göra lite skoluppgifter men det går inge vidare, är absolut inte intresserad utav historia och har varken ork eller motivation till att skriva en uppsats om industriella revolutionen men det är helt enkelt något som måste göras för att jag över huvud taget ska få ett betyg i historiämnet en kurs som ja kämpat mig igenom i nästan ett år.

nu ska jag ta en paus, ta på adam lite kläder och ner till stallet för att sköta om hästar och kaniner ett tag. njuta av solen och försöka må så bra som möjligt. kanske tar med saft och bulle ut i solen. 


några veckor sedan vi var hos mamma såg det ut så här



på sommaren ser de ut så här



just nu är det lite någonstans där emellan... har ingen bild med tänk er ingen snö men blött och leringt och solen skiner. =)

ha en bra dag.


Blogg paus

NU kommer jag ta en paus i från bloggen i några dagar. har hänt lite saker och jag känner inte att jag har något att skriva just nu så jag uppdaterar igen om  några dagar när jag känner att jag orkar och har något att skriva. 

hoppas ni får en bra helg. =)

  

Jobbig dag..

idag har jag haft en tuff dag sov 4 timmar igår natt jag har inte känt mig trött utan mera illa mående  och ont i huvudet och så seg, orkar ingenting. jag och adam har byggt lite lego spelat tv spel och kollat filmer sen så sov vi lite middag också.

mamma kom förbi efter jobbet så vi åkte och handlade lite, så nu är de fullt i kyl och frys igen.

imorgon kommer sofia och felicia förbi så det blir lite film och gott att äta på kvällen. vilken film är inte bestämt enu men de blir något barnvänligt efterssom att adam är med om han inte hunnit somna men det brukar inte bli så sent.
 


?

Jag trodde du var min bästa vän men vart tog du vägen när jag behövde dig som mest?!

Mardröm

inatt har jag drömt en mardröm om studenten.. det var på studentdagen och jag hade inte hämtat ut klänningen och jag visste inte om den passade jag hade inte hittat skor och inte fixat håret. lakarna till flaket var dock klara men inte speciellt vackra. det SNÖADE ute så vi skulle bli tvugna att ha på oss jacka, byxor oxh stora vinterkängor..

usch jag hoppas verkligen att snön försvinner och värmen kommer. och jag ska hämta ut min klänning på posten idag hoppas att den inte är för liten !!!! enligt måtten skulle den vara förliten över bysten men jag håller tummarna för att det ska fungera endå. =) tar på mig en sport BH sen drar ja på den =P om den inte passa kanske de är någon annan som behöver en klänning jag köpte den för 40 % så jag ska bara betala 270 kr  kan inte bli mycket billigare.

nu ska ja städa lite sen ska ja hämta klänningen på posten =)



 Nu håller vi tummarna

Gruppmödravård 1

japp idag har vi varit på gruppmödravård och det var spännande men tycker inte att jag fick ut något utav det alla verkade väldigt tysta och blyga. sofia var med idag och hon var inte heller speciellt inponerad men hon lärde sig en del om beckenbenet haha hur man ska gå o knipa mm.. =P  adam var inte på sitt bästa humör idag, ibörjan gick det bra han lekte och hade roligt i den stora högen utav sackosäckar som låg på golvet. han fick papper och penna att rita med och så hade vi med oss en bil som han kunde leka med. där inne gick det väl ganska bra om man bortser ifrån att han lekte och lät ganska mycket. men men alla sov var där kommer ju få en treåring en vacker dag så lika bra att dom får uppleva lite treårstrots. efter det gick vi till stan en sväng och jag köpte ett linne. sofia fick pröva på ming för första gången. adam var trött och gnällig han åt ingen mat så vi tog med oss hans mat hem. jag älskar verkligen kina mat de är så himla gott.

nästa gruppmödravård blir den 4 maj tror ja det var . så vi får se om vi får ut mer av det då när alla i gruppen känner sig lite mera säkra och inte så rädda jag tror bara det var jag och en tjej till som vågade prata dom andra sa inte så mycket. alla i gruppen är mellan 17-20 år så det är blandade åldrar och så tror jag att alla var mellan 13 och 23 veckor inne i graviditeten. idag var vi 4 där men det ska tydligen komma flera så vi får se hur många vi är nästa gång.

nu ska ja baka lite kakor.. =) får smsa sofia för hon gillar dom här kakorna =) söta och goda. hade dom varit mindre söta hade man kunnat äta alla på en gång =)


v.20

NU har halva tiden gått jag är inne på vecka 20 =)

Nu är du halvvägs! Toppen av livmodern når nu naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är cirka 18 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Hår växer på huvudet.

Nu utvecklas sinnena fort. Nervcellerna för de olika sinnena – smak, lukt, hörsel, syn och beröring – utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av när existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser. Nu har du säkert känt din bebis röra på sig. Ibland kan det hända så mycket därinne att det är svårt att sova. Din bebis kommer att vara mycket aktiv de kommande tio veckorna, tills det börjar bli för trångt i livmodern.


Ut på landet

Nu beger vi oss ut på landet hem till mamma. vi blir nog kvar där inatt. älsklingen jobbar så varför ska vi sitta ínne i en tråkig lägenhet när man kan vara ute hos mamma o leka i leran. jag tror inte att jag kommer upp på hästen och kan rida med min mage men vi får se om adam vill rida på sin lilla bella. eller så tar vi en sväng utan sadel så kan vi båda sitta på min lucky men det beror på om jag överhuvud taget kommer upp.  jag ska hitta laddaren till kameran så ska ja försöka ta lite bilder under dagen. 

nu måste vi klä på oss och ge oss iväg annars hinner vi inte med bussen. ha en bra dag =)




lite suddig bild men man ser ju vad det är =)


Full fart

Idag har det varit full fart här hemma. har har varvat städning pluggning och lego bygge =) det gick ihop sig men nu när ja sitter ner är ja helt slut. efter maten idag så tog vi fram godiset och ja vill nästan lova att de gör jag inte om. snacka om socker kick adam fick han har varit i full fart hela dagen han vaknade vid halv 8 imorse och sen dess har det varit full fart på honom han somnade för ca 1 timme sedan och de var verkligen på tiden. jag har försökt läsa och kolla på film för att han ska varva ner men nejdå.

jag skulle fixa till lite på rapporten till projektarbetet så jag fixade det idag och samtidigt fick jag bygga lego med adam för att hålla han sysselsatt, det var inte det lättaste men det gick de tog bara flera timmar istället för att det kunde ha tagit 30 minuter utan avbrott men men vad gör man inte för sina små älsklingar. skulle ge mig in på historia uppgiften men de var så gott som omöjligt adam var helt speedad av allt socker han fått i sig så jag bestämde mig för att städa vilket var mycket bättre. jag tog fram den sladdlösa dammsugaren till adam och så körde vi på. adam hjälpte mig damsuga köket, tömma diskmaskinen slänga lite kläder i tvätten och bädda sängarna. det går vekligen snabbare när han hjälper till och gör det på rätt sätt. det är bra att han tycker om att hjälpa mig och det tänker jag ta till vara på för man vet ju aldrig hur länge viljan att städa sitter i. hehe

nu ska jag kolla på den galne proffessorn som går på kanal 6 just nu. ha en bra kväll =)


gammal men väldigt söt bild på min lilla älskling. 

 

Glad Påsk

glad påsk alla läsare. min påsk började bra, adam kom in i vårat sovrum och väckte mig med en stor puss i pannan. vi låg kvar i sängen en stund och myste adam ville lyssna på magen och så vart han lite rädd för det var något som rörde sig där inne. det var bara en liten rörelse som varade i ca 2 sekunder men det var endå någonting =) äntligen börjar de hända saker där inne aldelles lagom till halva tiden utav graviditeten. på måndag är jag inne på v 20 men jag tänkte lägga ut en magbild idag för nu har de hänt väldigt mycket med magen och den växer bara mer och mer.




det är svårt att ta kort på sin egen mage och adam ville gärna vara med på bild


Långfredag

Idag är det långfredagen och vi ska hem till mormor och morfar och äta middag. adam älskar sin gammel morfar så han är jätte glad att vi ska åka dit, han frågade direkt efter parkeringshuset som dom har på vinden =)

imorgon så ska vi hem till mamma och ´hon har tängt gömma adams påskägg ute så får han leta efter det. i adams påskägg finns det bl.a. ballonger, frukt och lite godis mm..   jag ska snart hoppa in i duschen sen blir det att ge sig iväg till mormor och hjälpa henne med maten och dukning och sånt.

hoppas ni får en bra dag




1 Maj förra året satt vi på slagsta glass och njöt i solen  hoppas vi kan göra det i år också. det ser ju lite lovande ut, snön har nästan smält bort och graderna på termometern börjar stiga.

 


Studentmössa

Min efterlängtade studentmössa har äntligen kommit och jag har fruktat att något ska vara fel på den. men allting stämde förutom på kartongen. men det viktigaste är att mössan och glaset var rätt. =) nu kan jag slappna av. bara kläderna kvar =)





på Lördag är det bara 10 veckor kvar till studenten =)


Senaste dagarna

Nu har jag haft fullt upp hela veckan. det känns som jag gör massor men får ändå ingenting gjort =S   trött heten har krypit sig tillbaka och den senaste veckan han varit extrem efter klockan 5 då får ja kämpa som bara den för att hålla mig vaken, lägger jag mig ner då är de kört då sover jag. idag går vi bara till lunch i skolan så jag funderar på om jag ska försöka få adam att sova middag en stund så jag också kan sova lite eller om  vi kör på i full fart och sen lägger vi oss tidigt och sover länge.

mamma var här igår kväll så jag färgade håret på henne och så skulle vi dricka lite te men så vart det inte utan älsklingen kom hem med hamburgare så  vi mumsade på det  istället och när klockan var runt halv 10 åkte hon hem.

bäbisen växer och magen böörjar bli stor. jag har kikat lite på h&m s mamma kläder och där fanns de en hel del saker som jag vill ha så vi får se om det blir till att klicka hem dom idag eller imorgon.

nu ska ja skynda mig lite, måste väcka adam för om 30 minuter är det dags att börja gå mot dagis.



Adam hjälper mamma att färga mitt hår (gammal bild)


RSS 2.0