Uppdatering i Gissningarna!


FORTSÄTT GISSA!


Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en li llebror?

Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

MyZaan 22 Augusti pojke

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia M 27 Augusti en flicka

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 August

Donken 30 Augusti en pojke

Donken 1 September en pojke

Therese 2 September en pojke

Fröken M 2 September lillebror

Fia 3 September En pojke

Charoline 3 September

Linda Åker in 3e föds den4e September

Isa 4 september en pojke

Hege Julias mamma 4 September en pojke

Sussi 4 September

EmmaVättö 5 September



FORTSÄTT GISSA !! =) den har inte kommit en!!

Rösta !!

IDAG ÄR SISTA CHANSEN ATT RÖSTA PÅ ÅRETS BÄSTA UNGA MAMMA BLOGGARE!! man får rösta hur många gånger man vill!! gå in och lägg en röst på mig MAMMA ELIN NR 11


RÖSTAA MAMMA ELIN NR 11 kom igen nu sista chansen idag!! kom igen rösta allt vad ni orkar!

Gå in här för att rösta


40+2

Nu är vi inne på andra dagen över tiden! idag har vi planerat så vi har fullt upp hela dagen! hoppas den går riktigt fort. ska sova tidigt ikväll, imorgon ska vi till barnmorskan på kontroll funderar på att be henne kolla om något är på G.

vid 12 tiden kommer emma felicia och desire hit. vid halv 4 kommer adams kusiner och så kommer mamma hit på eftermiddagen vet ingen exakt tid.

lillen verkar villja vara kvar ett tag till, hade värkar mellan 23 och 01 inatt dom var kraftiga men sen avtog dom i styrka och blev svagare och sen var dom borta igen. måste säga att ja blir lite små rädd när värkarna kommer blir så rädd att ja inte ska hinna till förlossningen verkarna bara luras så jag vill inte åka upp om det inte verkligen är på G! men samtidigt vill ja inte va hemma förlänge heller! lite barnmorskans fel hon har skrämt mig att ja kanske inte hinner dit och att det kommer gå jätte fort för att det är andra barnet men vi får se, bara försöka behålla lugnet och ta det som det blir!

Nu ska ja ta en kopp te sen lägga mig på soffan ett tag innan det börjar strömma in folk här!

7e styckningen

FORTSÄTT GISSA!

har haft en del förvärkar den 28 augusti på kvällen och sen har det varit lungt, känner att något kan va på g nu men dom är inte als kraftiga. Lägg en ny gissning på när bäbis kommer! ingen ide att räkna med att värkarna kommer för dom försvinner bara helatiden =(



Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en li llebror?

Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

MyZaan 22 Augusti pojke

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia M 27 Augusti en flicka

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 August

Donken 30 Augusti en pojke

Fia 3 September En pojke

En gissning kvar nu!


någon som vågar sig på en ny gissning?

Få igång förlossningen!

Det finns en hel del konstiga sätt att få igång förlossningen jag är lite skeptisk till det men vad har man att förlora man kan ju försöka, tänker inte ta läkemedel eller andra konstiga saker som ricinolja mm.. allt som inte påverkar barnet negativt. hittade en del saker på internet med förklaringar frågan är vart ska man börja?!!

Stimulering av bröstvårtorna

Detta görs genom att man nyper och rullar bröstvårtorna med syfte att sätta igång värkarna, i enlighet med teorin att oxytocin, det hormon som framkallar värkarna, frisläpps när bröstvårtorna och vårtgårdarna stimuleras.

Är det säkert?
Stimulering av bröstvårtorna har visat sig kunna framkalla starka sammandragningar, så gå tillväga med försiktighet. Men en studie där 719 kvinnor deltog påvisade inga sådana problem.

Fungerar det?
Den ovan nämnda studien ansågs vara för liten för att kunna användas som underlag för otvetydiga slutsatser, men kunde påvisa en betydande effekt: hos 37,3% av de kvinnor som stimulerade bröstvårtorna började förlossningen inom 72 timmar, jämfört med 6,4% av de kvinnor som inte gjort det.

Hur gör jag?
Tanken är att härma ett diande barn, så du måste stimulera hela vårtgården (det mörka området runt bröstvårtan), inte bara nypa i bröstvårtan. Lägg handflatan över vårtgården och rör den i cirkelrörelser med ett fast men varsamt tryck. Du kan behöva fortsätta en längre stund. Rekommendationerna säger att du ska stimulera båda brösten kontinuerligt i 15 minuter per timme under flera timmar.

Sex

Man tror att sex som igångsättningsmetod fungerar på tre sätt – själva rörelsen kan möjligtvis stimulera livmodern så att förlossningen sätts igång, sex kan sätta igång utsöndringen av oxytocin, det hormon som orsakar sammandragningarna och sädesvätskan innehåller mycket prostaglandin, som kan göra att livmoderhalsen mjuknar och lättare utplånas under förlossningens öppningsfas.

Är det säkert?
Sex är säkert så länge vattnet inte har gått. Om vattnet har gått, kan sex öka infektionsrisken. Du bör också undvika denna metod om du har lågt liggande moderkaka eller har haft blödningar. Män kan känna sig tvekande inför att ha sex med en bebis så uppenbart på väg, men barnet tar inte skada av det.

Fungerar det?
Den forskning som gjorts är alltför otillräcklig, men det får iallafall tiden att gå fortare!

Hur gör jag?
Så här långt framme är sex lättare sagt än gjort. Försök att ligga som skedar med mannen bakom, eller använd sängen som stöd: magen är inte i vägen om du ligger på rygg vid sidan eller fotändan av sängen med benen böjda och rumpan och fötterna på sängkanten. Mannen kan antingen stå på knä eller fötter framför dig, beroende på sängens höjd. Alternativt så kan du ge din partner oralsex. Man tror att prostaglandiner absorberas mer effektivt via tarmen än vaginan. (Just den biten kanske du vill hålla för dig själv!)


Äta ananas

Ananas innehåller enzymet bromelain som man tror mjukar upp livmoderhalsen och sätter igång förlossningen.

Är det säkert?
Det finns mycket lite forskning. Varje ananas innehåller inte så mycket bromelain, så du måste eventuellt äta så många som sju. Den troligaste följden av att äta så mycket ananas är kraftig diarré.

Fungerar det?
Man debatterar hur bromelain påverkar prostaglandiner, vilka mjukar upp livmoderhalsen inför förlossningen. En del studier pekar mot att bromelain hämmar prostaglandin medan andra säger det motsatta. Oavsett vilket som stämmer så skulle så stora mängder ananas förmodligen stimulera tarmen och på ungefär samma sätt som ricinolja, möjligtvis sätta igång förlossningen på så sätt.

Hur gör jag?
Ananasen måste vara färsk – konservering eller juiceextraktion bryter ner bromelainet.


Äta curry

Hett kryddad mat rekommenderas ofta som ett sätt att sätta igång förlossningen. Det finns inga vetenskapliga teorier kring detta, men det kan vara så att heta kryddor stimulerar tarmen och på så sätt även livmodern.

Är det säkert?
Kryddstark mat kan ge halsbränna och, om du inte är van vid att äta sådan mat, irritera tarmen. Om du inte redan vurmar för indisk, thailändsk, malaysisk eller mexikansk hetta i maten, kanske en vindaloo inte är bästa introduktionen.

Fungerar det?
Det finns inga bevis för att det fungerar, men många kvinnor säger att det fungerar.

Hur gör jag?
Beställ hämtmat. Varför stå och slava över grytorna just nu?

Promenader

Förklaringen verkar vara att tyngden av barnets huvud mot livmoderhalsen stimulerar utsöndringen av oxytocin, vilket förhoppningsvis sätter igång förlossningen. Att vara upprätt gör i sig att tyngdlagen jobbar i rätt riktning.

Är det säkert?
Ja, men kör inte slut på dig. Förlossningen är ett jättejobb rent fysiskt, så gör inte slut på alla energi redan innan.

Fungerar det?
Än så länge finns det inga bevis. Om bebisen fortfarande inte sjunkit ner i bäckenet tror man att det kan hjälpa barnet att lägga sig i bättre position så att förlossningen kan sätta igång själv lättare.

Hur gör jag?
Det är måhända inte rätt ögonblick att börja med “powerwalking”, särskilt om du inte motionerat under graviditeten. En relativt lugn promenad är förmodligen allt du orkar med.



Informationen kommer från se.babycenter.com

Magen

v.20                                                       v.26


v.36                                                              v.40





Magen när jag väntade adam ca 1 vecka innan förlossningen!


Uppror

Nu gör jag uppror och tänker inte ligga på soffan mer jag står inte ut av att bara vänta för just nu är VÄNTA de enda vi gör här hemma! inget ide att vänta det gör ju inte direkt att tiden går fortare! har dock väldigt ont i kroppen så vill inte röra mig men jag ska ge mig på att försöka städa lite! längtar tills ja får ta telefonen ringa mamma och säga nu är det dax! att få komma till förlossningen få ta på sig deras vita kläder och komma in på ett rum. vilken drööm längtar så, vet att när ja ligger där och har ont kommer ja tycka att ja är trög som ville hamna där men det är så värt de när man har fått sitt lilla mirakel i famnen.

lägger upp en magbild senare idag!


+1

Då var man officiellt inne på övertid nu då! en så länge är inte lillen på väg men det kan ju snabbt ändras. det är verkligen små läskigt att inte veta när det startar, för de kommer ju hända när som, ska bli spännande att se om vattnet går eller om värkarna kommer först.

det är väldigt svårt att se saker positivt just nu när man väntat så länge redan men som sagt max 14 dagar över tiden så jag får väl försöka att se det posetivt att jag har min lilla älskling här om 13 dagar! UNDERBART! bara försöka bita ihop nu. oavsett när lillen är redo så är det väldigt snart!!

fick massa påfyllning i skafferiet igår av hatem som tycker synd om mig att bäbisen aldrig vill ut när jag har haft så himla ont i kroppen länge nu. så nu har jag ostbågar, chips, chocklad, lösgodis, nötter och en massa frukt att gotta mig med. synd bara att ja inte är sugen på något av det!

hela dagen ska spenderas i soffan med Disneyfilmer, en dusch ska klämmas in också. tror inte på att aktiviteter och viss mat kan sätta igång förlossningen, det går bara naturlig väg helt enkelt o de är när bäbisen är redo! så lika bra att vila för när det blir 2 att ta hand om blir vilan svår att hinna med.  ååh va ja längtar! har svårt att smälta tanken att vilden dag som hälst  är jag 2 barns mamma!! =)

känns som att det var nyss vi väntade på adam men tiden har gått så fort och han blir snart 4 år OCH storebror!!
mycker har hänt under 4 år!


no baby

fortfarande inga värkar eller annat som tyder på att bäbis är på G. blir trots allt ingen punktlig bäbis. barnmorskan som trodde att jag skulle få för tidigt hade alldeles fel. de känns verkligen frustrerande att inget händer. jag har väntat på den här dagen sen i  slutet av december! nu är den här men lillen är enu inte redo att komma ut och möta världen. i veckan är alla tillbaka till jobben det känns både bra och dåligt vet att de finns någon i närheten som kan skjutsa oss till förlossningen när de väl sätter igång så länge det inte blir på natten. ååh de känns som att det är flera månader kvar tills vi får hålla om lillen där inne men det är de inte nu är det som mest 2 veckor! 

LÄNGTAR!!

Ingen bäbis =(

Än så länge finns inga tecken på att bäbis vill ut idag men vi får se än så kan mycket hända. vi var på väg till bio men pappa ringde precis när vi skulle gå ut och sa att bion var avspärrad och dom släppte inte in folk. synd =(  det hade tydligen varit ett rån av en värdetransport på stan. och när de var 10 minuter kvar ringde pappa o sa att man fick komma in men då var de redan för sent för oss att hinna. skulle bli sista bion innan lilla bäbisen kommer men. får vi en snäll bäbis så kan man ju faktist ta med den till bio så länge de går bra för personalen på bion men de går ju att kolla upp. bäbisar sover ju ganska mycket och skulle den skrika mycket kan man ju bara gå ut en stund. allt går om man bara vill. tur att vi har toy story 2 på film så han kunde kolla på den hemma istället!


Svar på kommentar :

Tack till sofias mamma, vi håller tummarna för att den ska komma ut snart, till och med adam har tröttnat nu =)

Uppdatering



FORTSÄTT GISSA!

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en li llebror?

Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

MyZaan 22 Augusti pojke

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia M 27 Augusti en flicka

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 August

Donken 30 Augusti en pojke

Fia 3 September En pojke

Nu är det några som vågat sig på att gissa att jag går över tiden. får se hur det blir! =)

FORTSÄTT GISSA !! =) den har inte kommit en!!

nästan alla är bort styckade, någon som vågar sig på en ny gissning?

 


BF idag 40+0

Äntligen är dagen här! men någon bäbis ser vi inte skymten av! hade ganska kraftiga värkar igår som var regelbundna, dom var precis på gränsen till vad som gick att hantera. dom kom med 4 minuters mellanrum under 1 timme och 20 sen kom det 2 värkar efter det med 25 minuters mellanrum sen var dom som bort blåsta! =( jag hoppas att dom kommer tillbaka. ska till barnmorskan på onsdag och det hoppas jag att ja slipper!

nu ska vi mysa lite i soffan framför Pettson och Findus. håll tummarna för att bäbisen vill ut idag!


6e styckningen

FORTSÄTT GISSA!

kommer inte föda den närmaste timmarna så jag styckar redan nu =) men fortsätt gärna gissa har ditt datum blivit stryket gissa på ett nytt ;)

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en lillebror?

Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

MyZaan 22 Augusti pojke

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia M 27 Augusti en flicka

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 Augusti

så länge jag inte går över tiden så är de någon/några som har gissat rätt =) ska bli spännande och se vem/vilka det blir!

FORTSÄTT GISSA !! =) den har inte kommit en!!

nästan alla är bort styckade, någon som vågar sig på en ny gissning?

Buzzadorer

Genom att vara Buzzador får man möjlighet att gratis pröva olika produkter. det är helt gratis man behöver inte betala något! jag rekomenderar detta! gå in HÄR och bli medlem!

just nu söker dom hjälp från småbarnsföräldrar och har två olika kampanjer.

- En kampanj som riktar sig mot föräldrar med barn födda mellan 1 juli 2010 och 1 september 2010. Det rör sig alltså om riktigt små bebisar, och även gravida som beräknas föda inom de närmaste dagarna! Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen under september.

- En kampanj som riktar sig till föräldrar med barn födda mellan 1 jan 2009 och 17 mars 2010, det vill säga barn som är ca 6-18 månader gamla. Inbjudan till denna kampanj kommer gå ut till målgruppen inom bara några dagar, så ju snabbare dina bloggläsare registrerar sig som Buzzadorer desto större är chansen att de blir inbjudna till denna kampanj.

Bli medlem nu, vad har du att förlora, perfekt med gratis saker som man kan testa själv och tillsammans med vänner helt gratis   Bli medlem här

Tankar

kan inte fatta att dagen man väntat på hur länge som hälst är här imorgon.  de som är synd är att de inte finns någon garanti att bäbis bestämmer sig för att komma ut då. tanken att jag när som hälst ska föda barn är lite läskig, jag vet hur allt går till men jag minns inte smärtan och de känns lite små läskigt. jag minns att det gör ont som bara den och jag minns den otroliga lättnaden precis når huvudet och kropppen kommit ut. jag minns lyckan, glädjen och kärleken. tur att man glömmer smärtan och minns de underbara med att föda barn annars vet ja inte hur många som skulle göra om det.

vi har fått i oss mat och nu ligger jag på soffan, adam hoppar runt här hemma, det är sol ute så vi ska nog försöka ta oss till lekparken om ett tag. han kan behöva springa av sig lite.


Adam ca 6 månader gammal.(i stallet hemma hos mormor)


1 dag!!!!

Nu är de bara 1 dag kvar. imorgon är beräknat =) har haft lite värkar under natten men nu har de lugnat sig. jag längtar så mycket tills h*n bestämmer sig för att komma ut. Idag ska vi inte göra något speciellt. det blir kanske bio ikväll  toy storry 3 men vi får se, inget bestämt en.  nu ska vi bygga lego! uppdaterar lite senare igen!


GodNatt

Hade tänkt lägga mig tidigt ikväll adam somnade kl 7 så de kommer bli en tidig morgon imorgon. men har värkar som hindrar mig från att ens försöka. dom verkar lugna sig lite nu så ska passa på att lägga mig.  om det utvecklar sig så försöker ja hålla er uppdaterade. men nu god natt så länge

5 e Styckningen

FORTSÄTT GISSA!

kommer inte föda den närmaste timmarna så jag styckar redan nu =) men fortsätt gärna gissa har ditt datum blivit stryket gissa på ett nytt ;)

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en lillebror?

Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

MyZaan 22 Augusti pojke

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia M 27 Augusti en flicka

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 Augusti

så länge jag inte går över tiden så är de någon/några som har gissat rätt =) ska bli spännande och se vem/vilka det blir!

FORTSÄTT GISSA !! =) den har inte kommit en!!

Namnsmycke

"Jag är med och tävlar om ett namnsmycke hos Evelina i samarbete med gobbit.se. Tävla här du med!"



2 Dagar kvar...

Nu är de bara två dagar kvar, känner inga värkar eller andra symptom på att de är på g =( känns lite trist men nu ska vi ge oss till stan och shoppa lite sen ska vi äta kina mat, ska bli riktigt gott. hoppas att värkarna sätter igång igen när ja rör mig lite!

ha en bra dag =)


4e styckningen

FORTSÄTT GISSA!

kommer inte föda den närmaste timmen så jag styckar redan nu =) men fortsätt gärna gissa har ditt datum blivit stryket gissa på ett nytt ;)

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en lillebror?

Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

MyZaan 22 Augusti pojke

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia M 27 Augusti en flicka

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 Augusti

så länge jag inte går över tiden så är de någon/några som har gissat rätt =) ska bli spännande och se vem/vilka det blir!

FORTSÄTT GISSA !! =) den har inte kommit en!!

pojke eller flicka?

ligger o gör massa tester för o se könet om de är flicka eller pojke men inget test kan söga säkert =) på ultraljudet kan dom inte se och alla tester säger att tex inte ens gamla tanterna ska gissa vad de är! det är ju bara myter men kul endå.

nu ska ja krypa ner i sängen o sova!  god natt

Inga framsteg

Inget verkar hända. haft två värkar sen ja skrev förra inlägget och som ni redan räknat ut så 2 värkar på några timmar inte är mycket att hurra över. ska packa en övernattningsväska till adam i fall han behöver sova borta någon natt när lillen väl bestämt sig för att komma ut.

linda och emma var här på en snabbfika, med sig hade dom rulltårta och choklad fingrar eller vad dom heter. en timmer efter att dom hade åkt kom mamma , hon hade med sig frukt och panpizza och kexchocklad. så nu är vi mätta i magen.

mamma sa att hemtex ska byta ägare så mitt presentkort måste användas före 31 augusti och ja har nästan 500 kr kvar. så imorgon ska ja shoppa loss där hoppas bara ja hittar något ja vill ha! tråkigt att handla bara för att! adam behöver nya sängkläder så vi får se vad ja hittar!

nu ska ja krypa ner i soffan och hoppas på lite värkar för värkarna är ett steg närmare lilla älsklingen i magen!




på G ?

stog i duschen och då fick ja värkar, blev överlycklig att något börja hända men dom höll bara i sig under dryga 2 timmar sen var dom borta! så nu går ja o känner efter och bara väntar på att de ska göra ont igen. funderar på att ta en promenad ikväll o se om de händer något! tror inte de finns så mkt som kan påverka att det ska sätta igång de kommer nog bara naturligt men en promenad är alltid värd ett försök!


3

Då var det bara 3 dagar kvar till beräknat. inget känns som att det är på G just nu och de känns lite trist, men får tänka att lillen kommer när den är redo! det är iaf inte länge kvar nu så sista tiden är det bara bita ihop, passa på att vila så mycket som möjligt för de lär bli mycket vaken tid när h*n väl är här.

imorgon ska ja på stan med emma, då ska ja passa på att köpa en söt pyjamas till lillen sen ska vi äta på ming ska bli gott med kina mat! skulle vilja gå på bio på kvällen för Toy Story 3 har premiär och adam vill så gärna se den, vet inte om jag vågar, blir jobbigt om de börjar hända saker där i bio mörkret! men känns de bra under dagen så kan de ju vara värt ett försök inte jätte stor risk att något skulle hända precis under filmen.

Nu ska ja ta ett bad för sen kommer det ta lång tid innan man får göra det igen!


4e stycknigen

FORTSÄTT GISSA!

kommer inte föda den närmaste timmen så jag styckar redan nu =) men fortsätt gärna gissa har ditt datum blivit stryket gissa på ett nytt ;)

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en lillebror?

Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

MyZaan 22 Augusti pojke

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia M 27 Augusti en flicka

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 Augusti

så länge jag inte går över tiden så är de någon/några som har gissat rätt =) ska bli spännande och se vem/vilka det blir!

FORTSÄTT GISSA !! =) den har inte kommit en!!

4

Nu är de 4 dagar kvar. har inga planer för dagarna som kommer, men man kanske ska planera in lite så tiden går fortare! det är blött ute och de små regnar så allt i lekparken är blött = klätternätet är halt. vi får vara hemma och mysa idag, eller städning blir de nog för de behövs, ska packa ner de sista i BB väskan också har inte packat något till mig själv en!

Onsdag vara hemma, städa

Torsdag ?

Fredag Stan med Emma! =)

Lördag ?

Söndag Beräknat BF

Måndag ?

Tisdag ?

Onsdag  Barnmorskan

Någon som känner för att hjälpa mig fördriva tiden?


Mat

Håller på  med mat och idag blir de tunisisk lammgryta med bröd =) mums. har lagat den maträtten många gånger men smaken blir aldrig som jag vill ha den, sist lyckades jag ryktigt bra men då gjorde jag med spagetti. längtar till tunisien och träffa alla där nere, de är så härlig familjekänsla. alla håller ihop de är mysigt. vill också ha coucous de är sååååååå gott när svärmor lagar det! inte starkt så man inte kan andas utan de är lagom starkt. men nu är de inte långt kvar snart ska vi åka dit och hälsa på, bäbis måste bara bli några månader först!

ska ta alvedon nu känner ja huvudet exploderar snart!


Barnmorskan

Kom hem för ett tag sen. allting gick bra hos barnmorskan. magen har sjunkit mer och det är ju bra! hon sa att en tidigast igångsättning för mig blir när ja gått 2 veckor över tiden. jag hoppas ja slipper det! vill att de ska starta naturligt hälst den här veckan annars nästa vecka. vill inte gå över tiden. =( men en så länge har den 5 dagar på sig att titta ut innan ja gått över så de ser ljust ut fortfarande.

var en lång väg hem från barnmorskan bestämde oss för att gå så adam får röra på sig lite stannade i en lekpark ja klarade inte av att gå hela vägen på en gång och så behövde adam leka av sig lite. de kom lite små regn så vi var i lekparken nån timme sen gick vi vidare. jätte bra lekpark stor med massor av olika saker och staket runt hela så inga barn kan smita. had en fotbollsplan med kontgräs och en grill så vi funderar på att köpa korv och ta med en fotboll och gå dit någon dag och leka en längre stund. måste bara ha någon med som kan hålla igång i adams tempo och spela fotboll med han =) hade ingen kamera så tog inga bilder men ska komma ihåg den nästa gång för dit kommer vi gå tillbaka igen. bara 5-10 min gång avstånd hem ifrån.

ska vila lite på soffan nu medan adam är lugn och inte vill att vi ska leka. för snart blir de nog lego bygge eller träna lite alfabete eller räkna. han favoriter just nu. bra att han vill lära sig och det är viktigt för framtiden. har massa roliga saker så man kan lära sig genom leken o de gör de bara enu bättre. man lär sig mer när man har roligt =)



Uppdatering i listan

FORTSÄTT GISSA!

kommer inte föda de närmaste 4 timmarna så jag styckar redan nu =) men fortsätt gärna gissa har ditt datum blivit stryket gissa på ett nytt ;)

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en lillebror?

Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

MyZaan 22 Augusti pojke

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia M 27 Augusti en flicka

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 Augusti

så länge jag inte går över tiden så är de någon/några som har gissat rätt =) ska bli spännande och se vem/vilka det blir!

FORTSÄTT GISSA !! =) den har inte kommit en!!

5

idag är de 5 dagar kvar =) det är inte als länge men de känns som evigheter. jobbigt att behöva gå upp så här tidigt men mamma hämtar oss om en timme och skjutsar oss till barnmorskan. ska bli kul att höra bäbis hjärta, jag HOPPAS att de blir sista kontrollen innan lillen vill ut =)

Min nu stora älskling bara 2 dagar gammal.


3e Styckningen

FORTSÄTT GISSA!

kommer inte föda de närmaste 4 timmarna så jag styckar redan nu =) men fortsätt gärna gissa har ditt datum blivit stryket gissa på ett nytt ;)

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en lillebror?

Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

MyZaan 22 Augusti pojke

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 Augusti

så länge jag inte går över tiden så är de någon/några som har gissat rätt =) ska bli spännande och se vem/vilka det blir!

FORTSÄTT GISSA !! =) den har inte kommit en!!

Motgångar

Helatiden så kommer det motgångar och ja kan bara inte förstå vad världen har emot mig! handlar de inte om pengar så är då alltid något annat. fick precis veta att pappan till mina barn ska opereras den här eller nästa vecka, de känns inte speciellt roligt med tanke på att jag ska föda när som hälst. behöver all hjälp ja kan få med adam och jag vill inte direkt vara på förlossningen o krysta själv! antingen opereras han så han är nyopererad när jag ska föda eller precis efter, hur ska ja få ihop det, han kanske ligger på operationsbordet när det är dags man kan ju aldrig veta. hur stort stöd kan han ge mig om han ligger ny opererad. kan livet kännas mer jobbigt en nu! men löser ett problem så kommer nästa! ja hoppas han får veta tid och datum för operationen senast imorgon så ja kan prata med barnmorskan, det är ju ganska hög risk att bäbisen kommer den här eller nästa vecka.

nu ska ja bita ihop tills adam lagt sig och deppa vidare då! =( usch



Mamma och Adam i första lägenheten, adam ca 3 månader

6

Nu är de måndag, jag är i v 39+ 1 dag.. jag längtar efter skrutten i magen, tiden går sakta, ekonomin går emot mig och allt känns bara jobbigt just nu.

adam och jag började dagen med frukost sen har vi byggt med klossar, pusslat och skruvat med hans leksaker som ska plockas i sär och byggas ihop. vi ska ta ett skönt bad snart och sen ska vi nog ge oss ut och leka lite i solen för imorgon ska det tydligen regna hela dagen sa mamma =(

imorgon är de sista gången på gruppmödravård och ja hoppas att det också blir sista besöket hos barnmorskan och att lillebror/lillasyster bestämer sig för att komma ut sen. kommer förmodligen boka en ny tid men om jag behöver gå till henne då så har jag gått över tiden och de hoppas ja verkligen inte att jag behöver. den här bäbisen kanske är lika punktlig som adam var och kommer morgonen efter beräknat. då blir de ett måndags barn. vem vet ! de ska bli spännande!

nu ska ja sluta deppa och ta ett uppfriskande bad. får se om det får mig på bättre humör.

v.40

ÄNTLIGEN, jag har gått 39 fulla veckor och nu går vi in i v 40 förhoppningsvis sista veckor bytet =) nästa söndag är jag beräknad, de känns så otroligt långt bort! men en vecka går ganska fort och mycket kan hända under veckans gång. =) hoppas lillen bestämmer sig för att komma ut lite tidigare =) får hälst starta kvälls/ eftermiddagstid när mamma kan komma hit till adam och skjutsa oss till förlossningen.




En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från allt det som avsöndrats från bebisen under graviditeten, bl a hudceller som ömsats för att ge plats för den nya hud som växer underifrån.

Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Du behöver sannolikt inte vara särskilt orolig att detta ska hända dig. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (du kan däremot märka att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att ta det lugnt om detta sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringa BVC eller läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.

2.a Styckningen

FORTSÄTT GISSA!

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en lillebror?

Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

MyZaan 22 Augusti pojke

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 Augusti

så länge jag inte går över tiden så är de någon/några som har gissat rätt =) ska bli spännande och se vem/vilka det blir!

FORTSÄTT GISSA !! =) den har inte kommit en!!

Sleep over

Snart åker jag och adam hem till pappa och sover där. blir nog ingen mer uppdatering idag pappas internet är så segt. bäbisen är inte på gång enu så den stannar nog kvar där ett tag till. hoppas verkligen de börjar hända saker snart för nu är de jobbigt.

Marre Oliwer och Ewelina var här idag så jag har prövat skötbord och babysitter och jag och ewelina kom fram till att dom funkar alldeles utmärkt, jag fick den stora äran att byta bajsblöja! =) men de var så mysigt en liten pratglad tjej på 2 månader =) tur att man är van med blöjor o annat så man inte blev skraj när man öppna blöjan. den tiden dom var här bodde ewelina i min famn större delen av tiden. adam hämtade alla saker till bäbisen och servade. de känns bra att han vill hjälpa till så mycket med andras bäbisar men frågan är hur blir de när bäbisen är våran när den inte är "lånad" han visste ju att de inte är bäbisen som var i min mage så han visste att den skulle tillbaka till sin mamma men jag hoppas han inte blir så svartsjuk på våran lille.

mysigt var det iaf. den starka längtan efter lillen i magen försvann för en stund men när dom åkt så böev den dubbel så stark så nu känner ja mig lite deppig över att de aldrig händer något! nu vill ja ha ut bäbis.

imorgon har ja gått 39 fulla veckor! äntligen närmar det sig! en vecka till beräknat. skulle vilja sova och vakna när det är dags! jag har min stora kille att mysa med men tilloch med han tycker att det är dags för lillen att komma ut!

ingen har gissat på att lillens kulle  komma idag men ja uppdaterar med ett inlägg snart måste stryka gissningen på gårdagen!


8

har inga värkar, har inte kommit någe vatten så nu fortsätter vi bara att vänta, 8 dagar till beräknat.

känner mig lite små skraj över hur allting komer gå, hört många skräck historier av folk som fått sitt andra barn. pratade med en kompis och hela hennes förlopp med värkar och allt gick på mindre en 2 timmar. skönt att de går så fort men de skrämmer mig att ja kanske inte hinner dit! mamma sov här inatt och idag så åker jag och adam hem till pappa och sover där. ja kan inte göra annat en att ta det som det kommer! ingen förlossning är den andra lik så jag väntar och tar det som det kommer. hoppas att dagarna som är kvar går fort!


Förlossningen

Kom nyss hem från förlossningen. blev att vi drog dit i sista sekund. har haft så himla ont och när jag var på toa och var klar så kom de helt plötsligt mer =S trodde det var vatten så ringde förlossningen dom ville att ja skulle komma o kolla för säkerhetsskull men vad dom såg nu så var det inte vatten hon trodde att det kunde vara flytningar som var som vatten men har svårt att tro de eftersom de kom mycket! men blev hem skickade alvedon och vila om ja får ont och om vi misstänker att vattnet gått igen så ska vi återkomma på en ny kontroll. bäbis ligger lågt så hon sa de kan hända inatt om några dagar en vecka som de ser ut nu kan vi inte säga men hon trodde inte heller att ja skulle behöva gå över tiden så ja hoppas dom har rätt. återstår att se när lillen vill ut. längtar =) måste säga att de skrämde mig att ligga inne på förlossnings rummet igen, minns inte hur ont de gjorde så de känns lite små läskigt men jag är lugn och tar allting som de kommer. va mysigt jag o hatem pratade massa minnen från adams förlossning massor av minnen väcks, kommer ihåg när adam kom upp i min famn o ja visste inte hur ja skulle reagera jag ville gråta men endå skriika av glädje så fantastiskt och snart får ja uppleva det igen. max 3 veckor kvar! blir de som barnmorskorna tror så är de inte mer än 8 dagar! =) härligt väntar och försöker bita ihop nu sista tiden.

nu väntar jag på mamma, hon ska komma hit och sova inatt ska bli mysigt. nu ska ja äta grillad kyckling o potatissallad och kolla sagan om ringen på trean.


Adams kalas

Adam har tjatat jätte länge om ett kalas med spindelmannen och nu har ja hittat en super bra sida för barnkalas. dom har verkligen allt från tårtdekorationer till pinjata. allt man kan behöva för att få en bra spindelmankalas. får se om vi slår till o köper lite saker eller om vi kollar va som finns på stan först. som sagt inte jätte billiga saker men vi vill ge adam något lite extra när han blivit storebror och allt. bäbisen kommer ta mycket tid så att han får en extra speciell födelsedag känns viktigt.

klicka på länken för att komma till hemsidan

Spindelmankalas




bild lånad från hemsidan.


9

Nu är det bara 9 dagar kvar inte ens två siffrigt, gud va vi längtar, varje dag, timme, sekund är ett steg närmare. ja längtar efter att få ha lillen i famnen och se adams min när dom träffas första gången. jag kan inte smälta att han som en gång var min lilla kille, han som låg i min mage och vi bara längtade efter han, nu ska han bli storebror. jag ska bli två barns mamma jag kommer få två älsklingar att ta hand om. det kommer bli underbart!

Adam kommer bli så bra storebror, han är så gullig mot alla bäbisar vi träffat han är först lite blyg men sen när de släpper blir han nyfiken och vill känna o prata! =) ooh ja längtar massor tills ja kan ge han chansen att få prata med sin bror /syster de ska bli så mysigt.

min lilla kille har blivit stor!





God Natt

magen är helt hård. känns som en stor hård fotboll. kan inte sova. usch! de är så jobbigt! vill sova så jag har ork och kraft imorgon. känns som ja får ondare och ondare för varje dag och jag blir bara mer slut i kroppen av det.

jag ska ta en dusch och pussa om min älskling som sover sen ska ja försöka sova. vet aldrig när morgon dagen börjar det är ju adam som avgör de. får se när han väcker mig imorgon! han kanske kommer o kryper ner brevid mig och somnar om, de brukar han göra alltid lika mysigt.

ingen hade gissat på att bäbis skulle komma den 19 så de blir ingen styckning idag =) säger god natt med en bild på min söta älskling som sover i  vagnen i Tunisien.





God Natt

I´m moving on

nej de är precis vad jag inte gör. kan inte gå vidare kan inte släppa det. jag vill inte fly för de kommer alltid att komma tillbaka till mig. jag vill inte flytta så adam måste byta dagis han har det så bra där han går nu. skogen precis brevid, pulkabackar på gården och massor av barn att leka med, underbar personal, ja allting är bra de finns ingen ja inte är nöjd med. en del i personalen har ja kommit så nära, dom vill alltid prata o krama om en när man kommer. jag vill att mitt kommande barn ska gå på samma dagis möta samma underbara personal som tagit hand om adam.

minnesbilder som kommer tillbaka, kommer jag någonsin kunna hantera det utan att bryta ihop, kommer ja kunna gå vidare och lägga minnes bilderna bakom mig. dom kommer alltid att finnas där men hur ska ja lära mig att leva med dom. väntar fortfarande på att få tid hos kurator/psykologen på barnavdelningen på sjukhuset men inget händer. vissa dagar kan jag inte leva med det, det gör så ont att minnas. varje gång en tanke eller bild kommer upp så börjar ja gråta. klarar fortfarande inte av att prata om det helt, vet inte hur många som vet vad som egentligen hände. kan inte skriva om det i bloggen ja mår så dåligt över det, jag tar på mig all skuld för de som hände och ja skäms för att ja känner mig som en dålig mamma hur kunde det hända, varför lämnade jag honom själv dom sekunderna varför, varför, varför! tankar om vad som kunde ha hänt tar över jag orkar inte mera, kan inte längre hålla tårarna inne, kan inte bita ihop längre. nu sätter vi på en film och går och lägger oss.

Ni och bäbisen är de jag lever för! Jag älskar er oerhört mycket!


10

Nu är det bara 10 dagar till beräknat och ja fortsätter bita ihop och längtar som bara den.

inatt drömde jag att ja födde och då fick adam en lillebror som kom för tidigt! =) så de sla bli spännande att se om de har kommit enu ett tecken. tur att emma kommer hit idag så jag slipper vara ensam med adam ifall något händer.

nu ska vi lägga oss på soffan o kolla lite på bolibompa min rygg är inte att leka med idag! snart dags att börja med mat också men vad ska man laga?! det dagliga dilemmat.


1.a Styckningen

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en lillebror?

Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

MyZaan 22 Augusti pojke

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 Augusti



ingen har gissat på 19,21 och det är bara en som tror att ja kommer gå över tiden =) ska bli så spänande att se när lillen där inne bestämmer sig för att komma till världen, vem har gissat rätt eller kommer den på ett av de otippade datumen.

FORTSÄTT GISSA !! =) den har inte kommit en!!

Städning

Jag har just kommit på hur mycket det är som behöver göras egentligen innan bäbisen kommer. jag vill ha rent o fint hemma så ska storstäda som bara den idag mamma kommer och hjälper mig ikväll efter jobbet. lägenheten ska skuras från golv till tak. skulle behöva storhandla så man slipper göra de det första man gör när man kommer hem med bäbisen.

så fort pengarna rullar in på kontot så blir de storhandling. nu ska ja fortsätta med städning annars fastnar ja här vid datorn.

God Morgon

Godmorgon, idag är de mest ryggen som plågar mig, fick sovmorgon och de var skönt. ska snart börja städa lite, mamma kommer förbi efter jobbet och ska hjälpa mig med lite mer "storstädning" som ja inte klarar av för tillfället. ska bli skönt att få det riktigt rent.

nu ska vi ge oss in i Adams rum för där har det varit precis som en bomb slagit ner i 2-3 dagar nu så de är dags att ta tag i det.

När vi är klara ser de förhoppningsvis ut så här igen! =)



God natt

Nu börjar de onda övergå till illamående och då får de bli dags att ta en dusch och försöka sova!  så nu säger vi God natt med en bild =)


1a stryckningen

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en lillebror?

Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

MyZaan 22 Augusti pojke

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 Augusti



ingen har gissat på 19,21 och det är bara en som tror att ja kommer gå över tiden =) ska bli så spänande att se när lillen där inne bestämmer sig för att komma till världen, vem har gissat rätt eller kommer den på ett av de otippade datumen.

FORTSÄTT GISSA !! =) den har inte kommit en!!

Rösta

Ni har väl inte glömt att rösta , årets unga mamma blogg. har ni redan röstat så gör det igen. en röst per dag, tävlingen avslutar sista Augusti så kom igen in och rösta nu! klicka på länken. de går så fort att bara lägga en röst ;)

chicmommy

jag är nr 11.

skulle vara så kul att vinna, rösta på!

38 + 2

Idag ska vi ha en lugn dag hemma. det är dåligt väder ute så det blir hemma mys för mig och adam. vi har varit ute o flängt så mycket i helgen och igår så jag tror min kropp vill vila lite också. om en vecka är det dags för barnmorskan igen. jag hoppas vekligen att lillen har kommit då men något säger mig att den inte gjor de!

jag hatar verkligen att inte ha något att göra för man sitter bara och väntar på tecken från lillen att den vill ut. vill den ut idag får den vänta till senare i eftermiddag för nu är ja själv med adam och alla jobbar =) funderar på att ringa förlossningen och be dom om att få bli kollad jag har så himla ont hela tiden jag kan knapt gå ibland och de är bara så jobbigt. vill bara gråta av smärtan ibland. försöker stå ut så länge som möjligt för att slippa alvedon, de känna inte som att den hjälper.

Nu ska vi bädda ner oss under en filt på soffan och kanske sätta på en film.

sån energi so min lilla älskling har önskar ja att jag också hade just nu


Bilder

Har inte mycket att skriva idag, vi ska till stan och fika med Emelie snart. för övrigt så har ja ganska så ont idag men de är inte värre en igår och nå mer hjälp en alvedon verkar man inte få så vi biter ihop och tar oss ut en sväng.

Adam med våran häst Lucky







Hemma hos farmor i Tunisien 2009



De är så sällan ja lägger upp bilder på mig så här bjuder ja på två =) hehe

Förlossningen med Adam

När jag fick Adam var jag 15 år hade slutat nian och skulle börja gymnasiet.

jag hade bott hemma hos min pojkvän i 2 veckor, allting startade 1 Oktober jag fick värkar inte als kraftiga jämnfört med de riktiga värkarna vi åkte upp till förlosssningen, inget hade börjat hända en så vi fick åka hem. under natten mellan 1-2 Oktober fick jag kraftigare värkar som inte ville ge med sig dom var regelbundna och kom med ca 10 minuters mellan rum vi åkte upp till förlossningen på kvällen minns inte vad klockan var. jag var öppen 2 cm värkarna var så kraftiga att jag vek mig dubbelt, klarade knapt att prata och kunde inte gå. eftersom jag inte hade öppnat mig så mycket så tyckte dom att jag skulle ta alvedon och åka hem och vila för de kunde ta lång tid innan ja öppnat mig helt, de kunde ta några timmar till några dagar.

vi hann ner till utgången när jag tvärvände och sa att jag vägrar åka hem när ja har så ont så då blev de hissen upp till förlossningen igen, efter att ha övertalat dom att jag verkligen hade ont så fick vi sova kvar på förlossningen, fick 2 alvedon och någon timmes sömn på morgonen kom en doktor och undesökte mig, fortfarande bara 2 cm öppen dom bad oss gå ut, åka till stan eller hem och komma tillbaka på kvällen på en kontroll. hela dagen låg ja i sängen med värkar som kom med 3-5 minuters mellanrum.

vid 19 tiden kom mamma över, min pojkväns pappa hade bjudit över henne på mat. under hela måltiden satt jag med täta regelbunda värkar, minns att jag han ta några tuggor mellan verkarna och vid 20.30 åkte vi upp till förlossningen igen med mig var mamma och min pojkvän.

jag fick lägga mig med CTG kurva för att mäta värkarna under ca en timme, dom var kraftiga och kom med ca 3 minuters mellanrum. när dom kom för att undersöka mig fick mamma o min pojkvän lämna rummet. jag hade öppnat mig 4 cm och innan ja han få på mig kläderna så sa dom till mig att byta om till deras kläder och hon gav mig en lång vit sjukhus rock. medan jag skulle knäppa knapparna öppnade jag dörren för att meddela mamma o min pojkvän att det var dags, jag skakade i hela kroppen. så jag fick hjälp att knäppa resten av knapparna.

vi kom in på rum 4 ja fick lägga mig i en säng, vattnet hade enu inte gått så jag fick en engångstrosa med en jätte binda i. jag fick pröva lustgasen och efter några inandningar av den så sväva jag på moln. det gjorde fortfarande lika ont men ja tänkte inte på det på samma sätt.  när klockan var strax efter 23 gick vattnet jag fattade inte riktigt vad som hände så jag slängde ur mig -"antingen så kissar ja på mig nu eller så går vattnet men de gick iaf inte att hålla sig.",

 tiden fortsatte gå men ingen hände. när dom kom för att undersöka mig upptäckte dom att allt vatten inte hade gått så dom fick hjälpa till lite och stack hål på sista hinnan. det började forsa igen och jag var öppen 6 cm vid kl 01.nästa undersökning vid 06 på morgonen var jag öppen 8-9 cm och jag fick försöka gå på toa och sen fick ja  lägga mig i förlossnings sängen när klockan närmade sig 7 kände jag att det började trycka på, ringde på klockan och dom kom direkt, dom sa att det var dags och dom började förbereda en massa. med min pojkvän på vänstersid och mamma på höger vart de dags att börja krysta. 07.10 krystade jag första gången och 07.51 den 3 Oktober kom min lilla älskling till världen. 

53 cm lång och 3735 gram ren kärlek låg i min famn. känslan är obeskrivlig. all smärta bara försvinner och de är som att den aldrig existerat.

har gjort så gott ja kunde och gjort en liten berättelse om hur det gick till. tog ganska lång tid med alla förvärkar men helt klart värt det och jag är ju på väg att göra om det och ja är så glad att ja inte minns hur ont de gjorde för ja minns att ja under förlossningen med adam sa att jag aldrig skulle göra om det och att jag bara ville gå där ifrån.

här kommer lite bilder (imorgon kommer förmodligen fler) min dator är ju tillbaka i livet =)

5 månader


i magen 1 vecka innan han föddes.


2 dagar



 ca 4 månader


Bilder

Nu har ja varit riktigt dålig på att lägga upp bilder så här kommer lite kompensation. =) titta o njut.

Karusell på Å-festen



Adam med morbror hemma hos morfar.


ha tänkt lägga upp fler bilder men min lilla bluetooth grej till datan har gått sönder men något annat som hänt är att min dator LEVER igen helt mirakulöst. den har varit sten död i 2 månader men nu funkar den =S tur att ja inte lämna den på lagning. nu ska ja rensa alla bilder från den och lägga in på ett usb minne. sen ska ja nog tömma den helt och göra en omformatering. just nu är ja överlycklig min älskade dator med alla miljoner bilder på funkar. dom tusenlappar ja sparat när ja slapp laga datorn ska ja lägga på fotoalbum och framkallning av bilder. Gud vilke lättnad att den är tillbaka. nu kan hatem få tillbaka sin dator!

så fort ja får in bilderna från sagostigen i datorn så lägger ja upp dom. annars kommer de kanske andra godingar när ja sitter vid min dator.




jag tänkte skriva en liten förlossningsberättelse från adams förlossning men endast om någon är intresserad av att läsa den? finns intresse?


V.39

Nu har ja äntligen gått 38 fulla veckor och det är dags för v 39 =)

Är det möjligt att veta om man väntar en pojke eller en flicka, om man inte sett det på ultraljud? En ledtråd är vikten - pojkar tenderar att vara något större än flickor. I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.

Bebisens inre organ finns alla på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras. När bebisen precis är född kommer man att undersöka den och bedöma resultatet enligt Apgar-skalan.


Egna tankar:

vi längtar nu. vill njuta av sista tiden med magen för de kommer kännas tomt utan den. vi längtar efter lillen, vi är nyfikna på om de är en pojke eller flicka, är den lik storebror hur mycket kommer den väga, hur lång kommer den vara, hur kommer den se ut i alla fina kläder. hur kommer adam reagera när bäbisen är här.

Pain

har inte hunnit uppdatera idag men ja tänkte skriva lite snabbt innan ja går och lägger mig.

vi har haft en bra dag. på förmiddagen var vi på sagostigen med mamma (mormor) det var jätte spännande. dom hade massa stugor och slott som var inredda efter sagorna. en stor lekplats med hoppborg, gungor el bilar mm.. de fanns ett fik och lite djur att titta på. efter det åkte vi förbi lager 157. adam fick 2 byxor och en tröja o ja köpte 2 leggins och en t-shirt. sen köpte vi en sagobok.  mamma skjutsade oss hem direkt där ifrån. vi åt mat, vilade lite sen gick vi till stan och mötte pappa o hans sambo. adam fick åka lite karuseller och så vann han ytterligare några nallar.

vägen hem var inte als rolig, värkar som bara den. har fortfarande sammandragningar men dom är inte alls regelbundna. nu ska jag ta en kall dusch och sen krypa ner i sängen.

det böörjar blir väldigt jobbigt att vara gravid, har så fuktansvärt ont i rygge, tappat matlusten helt, värkar som kommer och går från dag till dag och timme till timme. vi längtar efter lillen nu även om de är mysigt att känna sparkarna i magen. jag trivs med min gravidmage men det är jobbigt när de gör så ont.

nu orkar inte mina ögon mer

God natt =)

Å-festen

Å-festen är i full gång på stan. vi var ner på stan en snabbis gick ett varv vid karusellerna adam åkte lite sen vann han 3 nallar =) en nalle hade ett band runt halsen där de stod IT`s A BOY så jag undrar om de är ett tecken?!

Nu ska vi äta sen ska ja få adam i säng, imorgon ska vi till sagostigen och på eftermiddagen- kvällen ska vi kanske till stan med min pappa o hans familj =) åka karuseller spela lite.  Uppdaterar med bilder senare.

Fin Besök

Idag har vi haft fin besök av Emma och Linda. var på ica först och handlade lite när vi kom hem börjad vi med pannkaka. det tog ett tag för allt att bli klart. men när vi väl fick äta så var de riktigt gott, pannkaka grädde och sylt. medan vi höll på i köket satt adam o kollade på tv och helt plötsligt var de väldigt tyst så ja kollade in och då har han somnat sittande i soffan. han fick sova tills allt var klart sen väckte vi honom. nu har han precis ätit och vi ska kolla klart på narnia. 

fick present till bäbisen också 3 bodysar jätte fina =) har inte tagit kort på dom kanske gör de senare får ni se.

nu ska ja lägga mig på soffan och vila lite sen ska vi nog försöka baka.

uppdatering i gissningarna

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en lillebror?


Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Fröken M 27 Augusti en lillebror

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Sussi 30 Augusti

flytt?

sitter och letar lägenheter på internet. vet att vi nyss flyttade och har knapt bott i den här lägenheten ett halvår men jag klarar det inte. lägenheten vi bor i nu är verkligen bra stort badrum, stort kök, lagom stora sovrum o stor vardagsrum, de är tilloch med så bra att vi har förrådet precis utanför våran dörr i trapphuset. portkod och hiss. ja de finns istortsätt allt som ja vill ha. de enda som är dåligt är tapeternas färg i vardagsrummet och formen på vårat sovrum (svårmöblerat)

orsaken till att vi inte kan bo kvar är att jag inte kan släppa det som hände adam när han hamnade på sjukhuset. det påverkar mig fortfarande väldigt mycket, gråter så fort ja tänker på det. ja klarar fortfarande inte av att prata om den med någon mer en min mamma. jag försöker men hinner inte mer en börja så sprutar tårarna och går inte att hejda. några vet lite mer vad som hänt, har pratat över datan men kompisar men de är fortfarande lika svårt.

när jag ser eller gör vissa saker får ja som flashback över de som hände. de har snart gått en månad sen händelse och de är fortfarande lika illa. om inte jag mår bra hur ska mina barn då må bra.

jag har kollat runt på internet nu och hittat en lägenhet i ett bra område och nära till min bror. skulle trivas bra där. hyran är 200 kr dyrare en vad vi har nu. ska försöka få kolla på lägenheten så snabbt som möjligt.

vad gör man när traumatiska upplevelser sitter kvar o man kan inte släppa dom?! ska man fly eller lära sig leva med det?! jag kan iaf inte leva med det för jag är för svag för att hantera det just nu!

Fortsätt gissa

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en lillebror?


Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia    24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 Augusti En pojke

Elin Å     26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia A  27 Augusti en söt liten pojke

Linda' 28 Augusti lillebror

Nathalie 28 Augusti En pojke

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 Augusti på BF

Barnmorskan

Nu är vi hemma från barnmorskan och ska strax äta mat. jag har mer ont nu så de var inte als bra att gå fram och tillbaka till sjukhuset. adam fick iaf röra på sig, vi stannade i lekparken på vägen hem jag fick för ont för att gå men adam är så trött idag så han orkade inte vara där så länge.

jag har ont precis överallt i kroppen och det trycker på neråt jag har kraftiga samandragningar till och från inte als regelbundna bäbisen är helt fixerad nu så nu vet vi med all säkerhet att den kommer komma med huvudet först =) den har legat som den ska sen v 32 och jag har haft så mycket sammandragningar under de senaste 3 veckorna så barnmorskan tror att den skulle komma ut senast på BF datumet. så nu får vi se när den kommer =) mamma tror att den stannar som längst 2 veckor till och jag hoppas att dom har rätt. =)

tog kort på en bild av adam när han var 2 dagar gammal. =)



V.37+2

Idag är vi uppe med tuppen. ska till barnmorskan så de blir en liten promenad upp till sjukhuset. det är gruppmödravård så vi får se hur många vi blir den här gången, förra gången var vi bara två. Grattis till erika i gruppen som fick son igår hoppas allt går bra för er.

jag har så ont i hela kroppen så jag hoppas att h*n i magen vill ut lite tidigare en den 29, en vecka eller så. adam längtar han frågar varje dag efter bäbisen. ska bli så roligt att se hur min lilla mammagris tar det att bli storebror och behöver dela mamma med någon annan som dessutom tar stor del av hennes tid. jag tror de kommer bli underbart han ska få vara med så mycket som möjligt och hjälpa till i den mån han klarar av så klart. de är en stor förändring för honom att bli storebror så han måste få chans att vara storebror och inte skjutas åt sidan.

nu måste ja väcka min älskling som sover så sött så han hinner klä på sig och äta för om ca 40 minuter måste vi gå.

ha en bra dag =)

Söndagsmiddag

Plankstek. det vart riktigt gott och adam åt massor =)



Gissa

Beräknat BF är den 29 Augusti. Adam föddes på BF +1

Ett ultraljud i v 29 sa att det till 80 % var en pojke i magen och ett ultraljud i v 36 sa inte så mycket mer, barnmorskan kunde iaf inte hitta någon snopp. så vad tror du får adam en lillasyster eller en lillebror?


Desire 17 Augusti

Emma 18 Augusti

Alexandra   20 Augusti Flicka

Sofia Z 23 Augusti

Linda F 23 Augusti

Felicia         24 Augusti Pojke

Julias mamma 25 En pojke

Elin Å          26 Augusti

Josefin 27 Augusti

Sofia A        27 Augusti en söt liten pojke

Linda' 28 Augusti lillebror

Emelie 29 Augusti Pojke

Caroline 29 på BF

Glöm inte att rösta

gå in på chicmommy och rösta på mig som årets unga mamma blogg =) ni som redan röstat, rösta en gång till ;)
man får rösta en gång om dagen och tävlingen avslutas sista Augusti.   Kicka på länken och skriv en komentar att ni röstar på nr 11 ;)  chicmommy



Min älskling bara 7 månader gammal =)  nu snart 4år och storebror




v. 38

Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är nästan 49 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.

Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 3,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.

A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).





magen har sjunkit och jag har haft en del förvärkar dom har avtagit lite men kommer tillbaka ibland. Adam frågar varje dag när bäbisen ska komma ut. =) han börjar väl tycka att den har varit där inne aldelles för länge. imorse låg han o kramade magen och så fick han en spark på kinden och frågade "vad gör bäbisen där inne, han är busig" hehe nu är det iaf inte lång tid kvar bara 21 dagar till beräknat =)

Barnkalas.

Idag blir de kalas hos Adams kusiner. så vi ska slänga oss in i duschen och sen försöka få i oss lite lunch halv 2 blir vi hämtade av hatems syster.

har ont som bara den idag kan knapt röra mig men ska ta alvedon och försöka vara glad endå. kan ju inte sitta hemma och tråka för att man har ont, adam måste få leka lite också.

Ha en bra dag

Gustavsvik

bilder från badhuset









resten av bilderna är jätte suddiga, ser ut som den här eller värre. svårt att ta kort med en film kamera när dom hela tiden rör på sig =P ska köpa en ny digitalkamera så man kan ta bra bilder.


Torsdag

lillebror är här. skönt för adam med någon som hänger med i hans tempo =P min storebror fråga om vi ska med och bada så vi får se om han dyker upp snart. ska kanske träffa emma senare =) inget helt bestämt så vi får se hur de blir.

dagarna går otroligt sakta, men ja antar att de är för att vi bara går och väntar just nu. skönt med lite tidsfördriv. på lördag blir de nog 3 års kalas. vill träffa mamma också de var ett tag sen så nu börjar vi sakna henne.

jag har fått lite problem med hur vi ska göra med adam när de är dags för lillen att komma ut. mamma jobbar 9 - 18 och har kunder hela dagarna med bokade tider så hon kan inte sticka ifrån, pappa jobbar typ 7 - 16. 30 om dagarna han har lättare att sticka ifrån beroende på vart han är och jobbar. eftersom vi inte har egen bil så måste vi ta oss till Förlossningen och ha någon som tar adam. jag är så rädd att jag dessutom ska vara själv hemma med adam när det skulle starta. adams förlossning var ganska lång dragen men eftersom de här är nr 2 så säger alla att de kommer gå fort. vi får se hur de kommer gå. nu ska vi gå ut till lekparken och vänta på storebror. kameran följer med så ja ska försöka komma ihåg att ta bilder! =)

Hur vet man att förlossningen börjat ?

Kan man ha värkar utan att förlossningen har börjat?

Ja. Det är till och med ganska vanligt och beror vanligtvis på att latensfasen är lång. Om livmoderhalsen inte har öppnats (det kan läkaren eller barnmorskan se vid en undersökning), värkarna är oregelbundna och inte ökar i styrka eller om smärtan i magen eller ryggen lätt kan lindras med hjälp av ett varmt bad eller massage har förlossningen inte börjat än.

Kan jag veta om förlossningen är nära?

Ibland. Även om du förmodligen är lyckligt ovetande om vad som händer, börjar kroppen förbereda sig för förlossningen upp till en månad innan det är dags. När förlossningen verkligen startar har livmoderhalsen på vissa kvinnor redan börjat vidgas och tunnas ut.

Andra tecken på att förlossningen börjar närma sig kan vara:

• Magen sjunker ner och barnets huvud fixeras (när barnets huvud börjar lägga sig i rätt läge i bäckenet), men hos omföderskor händer inte alltid det förrän värkarbetet startar

• Ökade flytningar från underlivet

• Slemproppen lossnar (en brunaktig eller blodblandad, slemmig flytning)

• Mer frekventa och tydligt mer intensiva förvärkar (Braxton Hicks kontraktioner)



fakta från babycenter.se

Karate kid 2010

idag har värkarna avtagit, vi har precis kollat karate kid och den var faktist bra brukar inte gilla karate filmer. Lite förutsägbar men bra endå, den kan ha rekomendera! den enda ja inte förstår är varför filmen heter karate kid när de är kungfu i filmen. men men den var bra och den rekomenderas, =) nu ska vi fixa mat och städa.

 

BILD LÅNAD FRÅN GOOGLE.se


Dagens shopping




slem proppen ?!

fortfarande små förvärkar, har pratat med förlossningen eftersom vi misstänker att slemproppen lossnat. dom ville att vi skulle vara uppmärksamma på blod, värkar och vatten så vi får se om de händer något eller om  det bara är falskt alarm. värkarna har avtagit och är inte als regelbundna som imorse. jag hade 4 värkar i timmen ungefär. lillen har 3 veckor kvar att växa till sig där inne men skulle klara sig aldelles utmärkt ifall de skulle bli så. dom skulle inte försöka få stopp på förlossningen om den startade så nu väntar vi bara!

vi gick en sväng till stan köpte 3 nya bodysar och 2 byxor till bäbisen adam fick 5 par strumpor med spider man på =) önskar att hatem kunde vara här, så rädd att vara själv med adam om något skulle hända men han jobbar hela natten. men en så länge värkar de inte vara någon fara!

ska fixa hamburgare nu sen ska adam fixas iordning o stoppas i säng.

Packa BB väska

Idag är ingen härlig dag. andningen är jätte jobbig, jag har sammandragningar idag igen =S minns inte att de var så med adam så jag vet inte vad jag ska tro är lillen på väg 3 veckor för tidigt eller är det bara livmodern som förbereder sig! hade riktigt rejäla samandragningar igår kväll som jag försökte få bort genom att spela lite super mario på adams ds men de fungerade inte riktigt. skulle fira emma idag men jag tror helt ärligt inte att ja klarar av det. just nu vill ja bara lägga mig ner och gråta. helt slut i kroppen. det behöver städas men jag har inga krafter till det. 

ska packa BB väskan nu så det är klart ifall lillen bestämmer sig för att h*n vill ut den närmaste tiden. den ska ju packas förr eller senare så lika bra att få det gjort.

Sammandragningar

ensam hemma med adam sitter och biter ihop, har sammandragningar som bara den, dom blir starkare o starkare för varje dag. de känns endå inte som de riktiga "förlossnings" sammandragningarna men dom gör så in i *** ont kommer inte ihåg att ja hade så när jag väntade adam men ja hoppas att de bara är förberedelse vill inte att någon ska hända när ja är ensam hemma =P

ska försöka krypa ner under "gosefilten" som adam kallar den och kolla på tv, överväger alvedon men avstår helst så vi får se hur de går. nu ska ja vila lite o se om de blir bättre.

God natt 

PS. GLÖM INTE RÖSTA på mig i finalen till årets unga mamma blogg.

V.37

Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)



Man kan ju lungt säga att det tar på krafterna att vara mamma på heltid till en 3 snart 4 åring som behöver aktiveras samtidigt som man är höggravid. adams pappa jobbar heltid och är inte hemma speciellt mycket så det finns ingen tid för vila eller avlastning. men jag håller ut, de jobbbigaste är ryggen som känns som att den ska gå av. har haft en hel del förvärkar så livmodern arbetar för fullt =P känns skönt att man kan få något tecken på att det inte är evigheter kvar. just nu går vi bara och väntar, adam frågar varje dag om bäbisen vill komma ut. magen borde börja sjunka snart och de kommer den nog att göra eftersom att det trycker på en del neråt. =) spännande att se när den lille kommer. många som fyller år i augusti så vi får se om den prickar in någon annans födelsedag eller om den bestämmer sig för att ha en aldelles egen, kanske bestämmer sig för att komma i september också man vet ju aldrig =) spännande ska de iaf bli o se när den kommer

Finalist

Jag är finalist i årets unga mamma blogg =) gå in på chicmommy och rösta på mig, jag har nummer 11. ni ska självklart rösta om ni tycker att ja är värd det! kom igen nu in och rösta! man kan rösta på flera bloggar men varje röst ska ha en egen kommentar!



RSS 2.0